واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شيشه و كريستال، صداي شكستن شيشه جواني ميآيد ((۲
به گفته كارشناسان ، مصرف يكبار قرصهاي روانگردان عوارض جبران ناپذيري نظير ايست قلبي، اختلالات بينايي، كاهش اشتها، تورم مغز و در نهايت مرگ به دنبال دارد.
به عقيده اين كارشناسان علي رغم آسيبهاي جدي اين ماده براي سلامت انسان ولي متاسفانه قرصهاي اكستازي به دليل ايجاد احساس شعف موقت براي جوانان جذابيت خاصي پيدا كرده و مصرف آن بهدليل ناآگاهي جوانان از عوارض خطرناك و مرگبارش رو به فزوني است.
متخصصان بابيان اين مطلب كه يكبار مصرف اين قرصها تا ۸۰درصد احتمال استفاده مجدد را افزايش ميدهد، ميافزايند: مصرف قرصهاي روانگردان اعتياد رواني در فرد ايجاد كرده كه در موارد حاد اين بيماري فرد را رها نكرده و حتي با شوكهاي پي درپي و داروهاي با دوز بالا هم جواب نميدهد.
به گفته مسوول اموردارويي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي قزوين،MDMA مخفف نام شيميايي ماده مخدري است كه تحت عنوان قرصهاي اكس يا شاديآوراين روزها در بازار رواج زيادي پيدا كرده است.
دكتر "سيما مرادي" افزود : اين ماده در سال ۱۹۱۴در آلمان توسط شركت "مرك" به عنوان كاهنده اشتها توليد شد اما بدليل عوارض آن از رده خارج شد، اين ماده در دهه ۷۰براي درمان و كمك به بيان احساسات بيماران به كار برده شد و در ارتش آمريكا نيز براي راستگويي مورد مصرف قرار ميگرفت اما با اثبات آثار مخربش در سال ۱۹۸۵ممنوع اعلام شد.
به گفته وي اكستازي يك ماده مخدر روان گردان است كه هم زمان بر ذهن و احساسات تاثير ميگذارد و ازلحاظ شيميايي به ماده سرتونين مغز اثر مخرب دارد.
دكتر مرادي با ذكر اينكه ناخالصيهايي به كار رفته در ساخت اين قرصها، احتمال افزايش مرگ را در مصرفكنندگان افزايش ميدهد،افزود: عدهاي سودجو گچ يا ديازپام و حتي مواد خطرناك ديگري را به اين قرصها ميافزايند.
وي با بيان اين مطلب كه هر چه قرص ارزانتر باشد درصد ناخالصي آن بيشتر است، اظهار داشت: اينگونه درصد خالص بودن اين قرصها پايين ميآيد ضمن اينكه اغلب اين قرصها در ايران فاقد ماده اصلي آن است.
دكتر مرادي افزود: اكستازي عوارض خطرناك ديگري هم دارد از آن جمله مختل شدن فعاليت هيپوتالاموس،از دست رفتن كنترل فرد برگفتار ورفتار،اختلال حافظه كوتاه مدت، احتمال ورم مغز به دليل مصرف زياد آب و عدم خروج آن از بدن ، كاهش نمك و الكتروليتها، ايجاد مشكلات جنسي، احساس افسردگي در دراز مدت، سردرد، سرگيجه، بيخوابي، جنون، و در نهايت مرگ ميباشد.
وي با ذكراينكه مصرف همزمان قرصهاي روانگردان و مشروب منجر به مرگ ميشود، اظهارداشت: درهنگام بروز افزايش ضربان قلب، فشارخون،خستگي،كوفتگي عضلات، يا حملات حاد ترس، فرد بايد دست از فعاليت بكشد و در صورت تشنج يا كاهش سطح هوشياري به مراكز درماني مراجعه كند.
دكتر مرادي تاكيد كرد: تحقيقات نشان داده كه بدليل فشارهاي رواني وارد شده بهروان و جسم اگر مصرفكننده اكس ازمرگ نجات يابد درنهايت بهافسردگي و بيماريهاي روحي و رواني مبتلا ميشود.
وي بااشاره به اينكه اين قرصها حاوي ۸۰تا۱۶۰ميلي گرم MDMAاست كه مصرف آن باعث تخريب سلولهاي توليدكننده سرتونين مغزميشود،گفت: تاثير آن ۳۰تا ۴۵دقيقه بعد ظاهر شده و اثراين مواد بااستنشاق بو ازطريق بيني، دود كردن و تزريق مستقيم سريعتر ظاهر ميشود ولي اثرش به مدت طولاني در فرد باقي مانده و آثار مخربتري در اعصاب و روان فرد بر جاي ميگذارد.
به عقيده يك روانپزشك، قرصهاي اكستازي از دسته مواد متامفتاميني بوده كه مواد تهيجكننده اند و فعاليت سيستم عصبي و حركتي را افزايش داده و اشتها و خواب را كاهش ميدهد و برعكس موجب افزايش هيجان ميشود.
دكتر"حسين قافلهباشي" افزود: مصرف طولاني مدت اين مواد توهمزا بوده و شخص را دچار هيجان كرده نظير اينكه فرد احساس ميكند قادر به پرواز بوده يا اينكه رنگ صدا را ميبيند و در چنين شرايطي فرد تا ساعتهاي طولاني قادر به فعاليتهاي شديد جسماني است.
قافله باشي، افزايش شديد احساس خوب بودن در فرد،انرژي، احساس تمايل به ارتباط با ديگران، احساس تعلق و نزديكي به ديگران، عشق و سرخوشي، افزايش هوشياري و درك موسيقي ، احساس بويايي و چشايي را از جمله علتهاي تمايل جوانان براي مصرف قرصهاي اكستازي عنوان كرد.
به گفته وي در چنين حالتي مغز اين افراد ديگر توان كنترل سيستم مقاومت بدن را نداشته و بنابراين در اثر فعاليت زياد فشار زيادي به قلب، طحال، كليه و ديگري اعضاي بدن وارد شده كه سبب خونريزي يا تورم مغزي و در نهايت مرگ ميشود.
وي افزود: مصرفكنندگان اين مواد بيخواب، بيقرار و بيش فعال ميشود و در نتيجه اين فعاليت زياد روزهاي بعد از مصرف دچار كوفتگي و بيحالي ميشوند.
قافله باشي افزود: ديده شده درساعات كاهش ميزان اين ماده در خون فرد براي حفظ حالتي كه دارد و مصرف دوباره آن دست به هر كاري ميزند به علاوه فرد به شدت نياز به تكرار تجربه قبلي دارد و از نظر علمي هرگونه مصرف اجباري حتي بدون وابستگي جسماني اعتياد نام دارد.
به گفته وي مصرفكننده اين قرصها ميپندارد خلاقيتش دوچندان گشته و به دليل افزايش حسها و تقويت توانايي برقراري ارتباط عاطفي موجب افزايش علاقه فردبه صحبت كردن با ديگران و در آغوش گرفتن ديگران شده كه همين امر موجب افزايش شعور كاذب عاطفي در فرد گشته و عامل انجام رفتارهاي پرخطر جنسي ميشود.
وي اين تصور را كه انسانهاي كمرويي كه در برقراري ارتباط با ديگران دچار مشكل هستند ميتوانند بامصرف اين قرص مشكل خود را برطرف كنند،اشتباه عنوان كرد وافزود: بسياري از اين افراد پس از اينكه از رفتارهاي ناپسند خود در هنگام مصرف قرص اكس اطلاع مييابند، دست بهخودكشي زده يا اينكه دچار افسردگي حاد ميشوند.
دكتر قافلهباشي با ذكر اينكه بسياري از افرادي كه داراي افسردگي خفيف يا مزمن دارند از اين قرصها مصرف ميكنند، گفت: اين افراد روزهاي بعد از مصرف اين قرص، حتي تا هفتهها دچار افسردگي شديدتري ميشوند.
وي بااشاره به ارتباط مستقيم قرصهاي روانگردان باجرم وجنايت،اظهار كرد:
مصرفكنندگان اين مواد به خصوص شيشه و كريستال باگذشت مدتي كوتاه آن چنان وضع روحيشان به هم ميريزد كه به همهكس وحتي به صميميترين اعضاي خانوادهاش بدگمان شده و با تصور خيانت، مادر،همسر ياخواهر خود را به قتل ميرساند.
دكتر قافلهباشي در خصوص اعتيادآور بودن مخدرهاي متامفتاميني كه شيشه هم يكي ازآنهاست،افزود: مصرف اين نوع داروها مانند ساير موادمخدر و حتي لذت بيشتر فرد را تحريك به مصرف دوباره ميكند و پس ازيكي دوبار مصرف اين مواد دوز بالاتري براي ارضاي فرد مورد نياز است.
به گفته وي اگرچه قرصهاي روانگردان اعتياد جسمي ايجاد نميكند ولي اين قرصها تنها موادي در خانواده مواد مخدر هستند كه آسيب جدي به مغز وارد كرده و باعث وابستگي رواني شديد ميشوند.
دكتر قافلهباشي اظهار داشت: بعضي حالات مثل حالات پارانويا يا حملات جنون و توهمات فرد كه ميپندارد تحت تعقيب است يا بدبيني به اطرافيان و مشاهده چيزهايي كه ديگران نميبينند ممكن است هرگز درمان نشوند.
وي در مورد ترك قرصهاي اكستازي گفت: تقريبا ربط مستقيمي ميان اراده و اعتياد وجود نداشته، آنچه در مورد اين مواد رخ ميدهد اثر بر چرخه پاداش ذهني بوده و فرد براي تكرار لذت آن حاضر به پذيرش هر ريسكي است.
به عقيده كارشناسان، فقدان اطلاع جوانان از خطرات واقعي اين تركيبات و در دسترس بودن آنها از دلايل گرايش جوانان به موادمخدر صنعتي نظير شيشه و كريستال ميباشد.
نكته آخر اينكه ، اكستازي ، شيشه و كريستال را جادوي مرگ در قرن حاضر مي خوانند و تاثير اين قرص نيروزا آنقدر باقي نميماند و وقتي به پايين رسد، ديگر از شور هيجان خبري نخواهد بود جز خماري ....
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 337]