تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833384532




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شيشه و كريستال، صداي شكستن شيشه جواني مي‌آيد (‪(۲‬


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شيشه و كريستال، صداي شكستن شيشه جواني مي‌آيد (‪(۲‬
به گفته كارشناسان ، مصرف يكبار قرص‌هاي روانگردان عوارض جبران ناپذيري نظير ايست قلبي، اختلالات بينايي، كاهش اشتها، تورم مغز و در نهايت مرگ به دنبال دارد.

به عقيده اين كارشناسان علي رغم آسيبهاي جدي اين ماده براي سلامت انسان ولي متاسفانه قرصهاي اكستازي به دليل ايجاد احساس شعف موقت براي جوانان جذابيت خاصي پيدا كرده و مصرف آن به‌دليل ناآگاهي جوانان از عوارض خطرناك و مرگبارش رو به فزوني است.

متخصصان بابيان اين مطلب كه يكبار مصرف اين قرصها تا‪ ۸۰‬درصد احتمال استفاده مجدد را افزايش مي‌دهد، مي‌افزايند: مصرف قرصهاي روانگردان اعتياد رواني در فرد ايجاد كرده كه در موارد حاد اين بيماري فرد را رها نكرده و حتي با شوكهاي پي درپي و داروهاي با دوز بالا هم جواب نمي‌دهد.

به گفته مسوول اموردارويي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي قزوين،‪MDMA‬ مخفف نام شيميايي ماده مخدري است كه تحت عنوان قرصهاي اكس يا شادي‌آوراين روزها در بازار رواج زيادي پيدا كرده است.

دكتر "سيما مرادي" افزود : اين ماده در سال ‪ ۱۹۱۴‬در آلمان توسط شركت "مرك" به عنوان كاهنده اشتها توليد شد اما بدليل عوارض آن از رده خارج شد، اين ماده در دهه ‪ ۷۰‬براي درمان و كمك به بيان احساسات بيماران به كار برده شد و در ارتش آمريكا نيز براي راستگويي مورد مصرف قرار مي‌گرفت اما با اثبات آثار مخربش در سال ‪ ۱۹۸۵‬ممنوع اعلام شد.

به گفته وي اكستازي يك ماده مخدر روان گردان است كه هم زمان بر ذهن و احساسات تاثير مي‌گذارد و ازلحاظ شيميايي به ماده سرتونين مغز اثر مخرب دارد.

دكتر مرادي با ذكر اينكه ناخالصي‌هايي به كار رفته در ساخت اين قرصها، احتمال افزايش مرگ را در مصرف‌كنندگان افزايش مي‌دهد،افزود: عده‌اي سودجو گچ يا ديازپام و حتي مواد خطرناك ديگري را به اين قرص‌ها مي‌افزايند.

وي با بيان اين مطلب كه هر چه قرص ارزانتر باشد درصد ناخالصي آن بيشتر است، اظهار داشت: اينگونه درصد خالص بودن اين قرصها پايين مي‌آيد ضمن اينكه اغلب اين قرصها در ايران فاقد ماده اصلي آن است.

دكتر مرادي افزود: اكستازي عوارض خطرناك ديگري هم دارد از آن جمله مختل شدن فعاليت هيپوتالاموس،از دست رفتن كنترل فرد برگفتار ورفتار،اختلال حافظه كوتاه مدت، احتمال ورم مغز به دليل مصرف زياد آب و عدم خروج آن از بدن ، كاهش نمك و الكتروليتها، ايجاد مشكلات جنسي، احساس افسردگي در دراز مدت، سردرد، سرگيجه، بي‌خوابي، جنون، و در نهايت مرگ مي‌باشد.

وي با ذكراينكه مصرف همزمان قرصهاي روانگردان و مشروب منجر به مرگ مي‌شود، اظهارداشت: درهنگام بروز افزايش ضربان قلب، فشارخون،خستگي،كوفتگي عضلات، يا حملات حاد ترس، فرد بايد دست از فعاليت بكشد و در صورت تشنج يا كاهش سطح هوشياري به مراكز درماني مراجعه كند.

دكتر مرادي تاكيد كرد: تحقيقات نشان داده كه بدليل فشارهاي رواني وارد شده به‌روان و جسم اگر مصرف‌كننده اكس ازمرگ نجات يابد درنهايت به‌افسردگي و بيماريهاي روحي و رواني مبتلا مي‌شود.

وي بااشاره به اينكه اين قرصها حاوي ‪ ۸۰‬تا‪۱۶۰‬ميلي گرم ‪ MDMA‬است كه مصرف آن باعث تخريب سلولهاي توليدكننده سرتونين مغزمي‌شود،گفت: تاثير آن ‪ ۳۰‬تا ‪ ۴۵‬دقيقه بعد ظاهر شده و اثراين مواد بااستنشاق بو ازطريق بيني، دود كردن و تزريق مستقيم سريعتر ظاهر مي‌شود ولي اثرش به مدت طولاني در فرد باقي مانده و آثار مخربتري در اعصاب و روان فرد بر جاي مي‌گذارد.

به عقيده يك روانپزشك، قرصهاي اكستازي از دسته مواد متامفتاميني بوده كه مواد تهيج‌كننده اند و فعاليت سيستم عصبي و حركتي را افزايش داده و اشتها و خواب را كاهش مي‌دهد و برعكس موجب افزايش هيجان مي‌شود.

دكتر"حسين قافله‌باشي" افزود: مصرف طولاني مدت اين مواد توهم‌زا بوده و شخص را دچار هيجان كرده نظير اينكه فرد احساس مي‌كند قادر به پرواز بوده يا اينكه رنگ صدا را مي‌بيند و در چنين شرايطي فرد تا ساعتهاي طولاني قادر به فعاليتهاي شديد جسماني است.

قافله باشي، افزايش شديد احساس خوب بودن در فرد،انرژي، احساس تمايل به ارتباط با ديگران، احساس تعلق و نزديكي به ديگران، عشق و سرخوشي، افزايش هوشياري و درك موسيقي ، احساس بويايي و چشايي را از جمله علتهاي تمايل جوانان براي مصرف قرصهاي اكستازي عنوان كرد.

به گفته وي در چنين حالتي مغز اين افراد ديگر توان كنترل سيستم مقاومت بدن را نداشته و بنابراين در اثر فعاليت زياد فشار زيادي به قلب، طحال، كليه و ديگري اعضاي بدن وارد شده كه سبب خونريزي يا تورم مغزي و در نهايت مرگ مي‌شود.

وي افزود: مصرف‌كنندگان اين مواد بي‌خواب، بي‌قرار و بيش فعال مي‌شود و در نتيجه اين فعاليت زياد روزهاي بعد از مصرف دچار كوفتگي و بي‌حالي مي‌شوند.

قافله باشي افزود: ديده شده درساعات كاهش ميزان اين ماده در خون فرد براي حفظ حالتي كه دارد و مصرف دوباره آن دست به هر كاري مي‌زند به علاوه فرد به شدت نياز به تكرار تجربه قبلي دارد و از نظر علمي هرگونه مصرف اجباري حتي بدون وابستگي جسماني اعتياد نام دارد.

به گفته وي مصرف‌كننده اين قرصها مي‌پندارد خلاقيتش دوچندان گشته و به دليل افزايش حس‌ها و تقويت توانايي برقراري ارتباط عاطفي موجب افزايش علاقه فردبه صحبت كردن با ديگران و در آغوش گرفتن ديگران شده كه همين امر موجب افزايش شعور كاذب عاطفي در فرد گشته و عامل انجام رفتارهاي پرخطر جنسي مي‌شود.

وي اين تصور را كه انسانهاي كمرويي كه در برقراري ارتباط با ديگران دچار مشكل هستند مي‌توانند بامصرف اين قرص مشكل خود را برطرف كنند،اشتباه عنوان كرد وافزود: بسياري از اين افراد پس از اينكه از رفتارهاي ناپسند خود در هنگام مصرف قرص اكس اطلاع مي‌يابند، دست به‌خودكشي زده يا اينكه دچار افسردگي حاد مي‌شوند.

دكتر قافله‌باشي با ذكر اينكه بسياري از افرادي كه داراي افسردگي خفيف يا مزمن دارند از اين قرص‌ها مصرف مي‌كنند، گفت: اين افراد روزهاي بعد از مصرف اين قرص، حتي تا هفته‌ها دچار افسردگي شديدتري مي‌شوند.

وي بااشاره به ارتباط مستقيم قرصهاي روانگردان باجرم وجنايت،اظهار كرد:
مصرف‌كنندگان اين مواد به خصوص شيشه و كريستال باگذشت مدتي كوتاه آن چنان وضع روحي‌شان به هم مي‌ريزد كه به همه‌كس وحتي به صميمي‌ترين اعضاي خانواده‌اش بدگمان شده و با تصور خيانت، مادر،همسر ياخواهر خود را به قتل مي‌رساند.

دكتر قافله‌باشي در خصوص اعتيادآور بودن مخدرهاي متامفتاميني كه شيشه هم يكي ازآنهاست،افزود: مصرف اين نوع داروها مانند ساير موادمخدر و حتي لذت بيشتر فرد را تحريك به مصرف دوباره مي‌كند و پس ازيكي دوبار مصرف اين مواد دوز بالاتري براي ارضاي فرد مورد نياز است.

به گفته وي اگرچه قرصهاي روانگردان اعتياد جسمي ايجاد نمي‌كند ولي اين قرصها تنها موادي در خانواده مواد مخدر هستند كه آسيب جدي به مغز وارد كرده و باعث وابستگي رواني شديد مي‌شوند.

دكتر قافله‌باشي اظهار داشت: بعضي حالات مثل حالات پارانويا يا حملات جنون و توهمات فرد كه مي‌پندارد تحت تعقيب است يا بدبيني به اطرافيان و مشاهده چيزهايي كه ديگران نمي‌بينند ممكن است هرگز درمان نشوند.

وي در مورد ترك قرصهاي اكستازي گفت: تقريبا ربط مستقيمي ميان اراده و اعتياد وجود نداشته، آنچه در مورد اين مواد رخ مي‌دهد اثر بر چرخه پاداش ذهني بوده و فرد براي تكرار لذت آن حاضر به پذيرش هر ريسكي است.

به عقيده كارشناسان، فقدان اطلاع جوانان از خطرات واقعي اين تركيبات و در دسترس بودن آنها از دلايل گرايش جوانان به موادمخدر صنعتي نظير شيشه و كريستال مي‌باشد.

نكته آخر اينكه ، اكستازي ، شيشه و كريستال را جادوي مرگ در قرن حاضر مي خوانند و تاثير اين قرص نيروزا آنقدر باقي نمي‌ماند و وقتي به پايين رسد، ديگر از شور هيجان خبري نخواهد بود جز خماري ....
 سه شنبه 11 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 337]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن