تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836274405
سبحاني در گفتوگو با ايسنا: دنبال اقامه دعوا عليه آمريكاييم نگران نگهداري مواد هستهيي در كاناداييم به نفع آمريكا نيست به خصومتش عليه ايران ادامه دهد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سبحاني در گفتوگو با ايسنا: دنبال اقامه دعوا عليه آمريكاييم نگران نگهداري مواد هستهيي در كاناداييم به نفع آمريكا نيست به خصومتش عليه ايران ادامه دهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
مديركل آمريكاي لاتين وزارت امور خارجه با انتقاد از رويكرد كانادا در قبال ايران، از وضعيت بوميان اين كشور و وضعيت نگهداري مواد راديواكتيو و هستهيي در كانادا ابراز نگراني كرد و گفت: لابي صهيونيستي عاملي است كه منافع كانادا را به دليل ارتباط با ايران زيرسوال برده و ميبرد.
احمد سبحاني، مديركل آمريكاي وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانسجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به روابط ايران وكانادا با وجود تنزل روابط سياسي دو كشور به سطح كاردار در طي چند سال اخير، افزود: ايران روابط خود با كشورها را براساس سه اصل عزت، حكمت و مصحلت كه از طرف مقام معظم رهبري تدوين شده تنظيم ميكند كه كانادا نيز از اين اصل مستثني نيست.
وي ادامه داد: در برخي زمينهها با كانادا همكاريهاي قابل قبول و در برخي زمينهها انتقاداتي به دولت كانادا داريم كه از جمله آن در بحث حقوق بوميان اين كشور است كه نه از طرف ايران بلكه از طرف جوامع بينالمللي نيز همواره مورد انتقاد بوده است.
سبحاني انتقاد ديگر ايران به كانادا را درباره حفظ و نگهداري مواد راديواكتيو در اين كشور عنوان و خاطرنشان كرد: در رابطه با حفظ و نگهداري مواد راديواكتيو و هستهيي در كانادا دقت خوبي نميشود كه ما از اين موضوع نگران هستيم. البته اين مساله در خود جامعه كانادا نيز بحثهاي زيادي برانگيخته است و ما از طرق معمول و راههاي مختلف آن را پيگيري ميكنيم.
به گفته او در زمينه اقتصادي، روابط ايران با شركتهاي كانادايي ادامه دارد، كه بعضا فراز ونشيبهايي را شاهد بوده است.
نفوذ صهيونيستها، كانادا را از داشتن رابطه خيلي خوب با ايران محروم كرده است
وي يادآور شد: متاسفانه نفوذ صهيونيستها در دولت كانادا، اين كشور را از داشتن رابطه خيلي خوب با ايران محروم كرده و دولت كانادا از آن متاثر شد است.
كاناداييها بايد هوشمندتر و هوشيارتر باشند
سبحاني در ادامه در پاسخ به پرسشي در مورد تاثيرپذيري كانادا از كشورهاي ثالث در برقراري رابطه با ايران، گفت: كساني كه سعي ميكنند در روابط ايران و كانادا اخلالي ايجاد كنند، دوستان كانادا و ايران نيستند. بايد كشورها منافع خودشان را دقيقا تشخيص دهند و اجازه ندهند كساني كه موافق اين رابطه نيستند از آن سود ببرند.
وي تصريح كرد: كاناداييها بايد هوشمندتر و هوشيارتر باشند؛ چراكه اصولا كانادا از ايران هميشه نكات مثبت به ياد داشته است و جامعه ايراني در كانادا جامعه بسيار خوش نامي است و در ارتقاء سطح علمي كانادا موثر بوده است. ما دوست داريم رابطه علمي، سياسي و فرهنگي و ساير زمينهها با همه كشورها داشته باشيم.
وي مجددا تاكيد كرد: كانادايي ها مواظب باشند كساني كه دوستار روابط با ايران نيستند نتواند بيشتر اخلال كنند.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه كشورمان با اشاره به برخي نقض حقوق ايرانيان در كانادا گفت: در كانادا برخي برخوردهاي پليس يا شيوههاي مورد استفاده همواره مورد انتقاد جوامع حقوق بشري بوده است كه در اين ميان كشته شدن يك هموطن ايراني توسط پليس كانادا مورد اعتراض واقع شد و هنوز هم مطلب را پيگيري ميكنيم.
وي در مورد نحوه برخورد اين كشور با فعاليتهاي هستهيي كشورمان با يادآوري اين نكته كه دولت كانادا در اين خصوص متاثر از برخي جريانات بينالملل است، اظهار كرد: بحث هستهيي ايران كاملا در چارچوب قانون است و ما از حقوق قانوني خودمان كه براساس قوانين شناخته شده بينالمللي به ما تعلق ميگيرد، كوتاه نميآييم و مهم نيست كه ديگران چطور در برابر ما موضعگيري ميكنند.
مشكلي براي پذيرش و اعزام سفير به كانادا نداريم
سبحاني همچنين با تاكيد بر اين كه ما مشكلي براي پذيرش و اعزام سفير به كانادا نداريم، در مورد ارتقاي روابط دوكشور خاطرنشان كرد: با وجود اين مساله روابط خودمان را با رفتار طرف كانادايي تنظيم ميكنيم و فكر ميكنم نگاه واقعبينانه در بدنه دولت كانادا رو به گسترش است و در آينده احتمالا شاهد روابط بهتري با كانادا خواهيم بود.
وي افزود: ايران كاردار جديدي را به كانادا معرفي كرده كه پذيرفته شده و اميدواريم كه يك صفحه جديدي از روابط ايران با كانادا باز شود.
به دنبال اقامه دعوا عليه آمريكا در مراجع بينالمللي هستيم
مديركل آمريكاي وزارت امور خارجه در ادامه اين گفتوگو روابط ايران و آمريكا را مورد بحث قرار داد و با انتقاد از رويكرد آمريكا عليه كشورمان اظهار كرد: ايران در حال حاضر داراي روابط سياسي با آمريكا نيست، اما برخي روابط اقتصادي محدود وجود دارد؛ در عين حال آمريكاييها تلاش ميكنند هر روز تهديدها را عليه ما بيشتر كنند تا بتوانند مردم ما را از حقوق خودشان منصرف كنند؛ اما اين نوع رفتار ميتواند به مجموعه اشتباهات دولت آمريكا اضافه شود.
به اعتقاد سبحاني مجموعه محدوديتهاي ايجاد شده از طرف آمريكا اگر چه زحمتهايي براي ايران داشته اما يك فرصت طلايي را هم براي ما ايجاد كرده كه نمونه آن توفيقات كشورمان در مباحث مربوط به فنآوري نفت و پتروشيمي است.
او تاكيد كرد: ما كشوري صلح طلب هستيم؛ ميخواهيم با همه رابطه داشته باشيم و در اين راستا با مردم آمريكا هرگز مشكلي نداشته و نداريم كه بارها رهبران ما آن را اعلام كردهاند و مشكلي براي داشتن رابطه سالم و همراه با احترام متقابل نداريم.
سبحاني همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا جمهوري اسلامي اقداماتي در جهت اقامه دعوا عليه آمريكا براي دريافت غرامت از آمريكا به دليل تحريمهاي اعمال شده و زيانهاي ناشي از آن به كشورمان انجام داده است؟ تصريح كرد: اقداماتي كه دولت آمريكا عليه ايران انجام داده از نظر قوانين حقوقي و بين المللي مردود است و اين حق و حقوق براي ما محفوظ است كه اين پيگيريها را انجام دهيم. پيگيري اين موضوع حق ايران است و در حال حاضر بخشهاي ذيربط در وزارت امور خارجه در حال پيگيري مسائل مربوط به آن هستند.
وي افزود: برخي پيگيريها شروع و انجام شده است. اما آن چه در اين ميان مسلم است، اين موضوع است كه دولت آمريكا شركتهاي آمريكايي را بيشتر تحريم و از سودي كه ميتوانستند كسب كنند، محروم كرده است.
مذاكره با ايران رويكرد جديد جامعه آمريكاست
مديركل آمريكاي وزارت امور خارجه ايران سپس با يادآوري اين مساله كه آمريكا يك واقعيت است، همان طور كه ايران يك واقعيت است و اساس بحث ما با آمريكاييها اين است كه واقعيت ايران را همان طور كه هست بپزيرند، در مورد احتمال مذاكرات ايران و آمريكا و زمينههاي امكان برقراري رابطه دو كشور خاطرنشان كرد: ايران داراي قدرت منطقهيي و قدرت نفوذ انكار ناپذيري است. آمريكاييها اين را بايد بپذيرند و بدانند كه دوران سلطه تمام شده و اگر بخواهند با نگاه گذشته برخورد كنند چيزي عايدشان نميشود.
وي ادامه داد: خوشبختانه در جامعه آمريكا رويكردي را ميبينيم كه معتقد است بايد با ايران مذاكره كرد و به طرف ايران رفت. سالها بود كه صحبت كردن عليه ايران در آمريكا سود داشت و مورد عنايت صهيونيستها بود اما امروز در داخل آمريكا اين رويكرد را ميبينيم كه نگاه گذشته را نفي ميكند و ميگويد كه واقعيت ايران را بايد قبول كرد.
به گفته سبحاني ما از اين نگاه استقبال ميكنيم و بايد منافع آمريكا براي دولتمردان آمريكا اهميتش بيشتر باشد تا منافع يك رژيم غير قانوني كه نامش اسراييل است.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه كشورمان همچنين با بيان اين كه با انتخابات آينده آمريكا تغيير محسوسي را در مواضع آمريكا شاهد نخواهيم بود، در تحليل خود از مواضع آمريكا در قبال كشورمان بعد از انتخابات آتي رياست جمهوري اين كشور تصريح كرد: سياستهايي را كه نامزدها اعلام كردهاند حكايت از آن دارد كه در مواضع اين كشور تغييري ايجاد نخواهد شد.
ما از هر رويكرد مثبت آمريكاييها با ديد مثبت استقبال ميكنيم
وي يادآور شد: اين آمريكاست كه بايد تغيير كند؛ مواضع ما كاملا مشخص است و همان ها را پيش ميبريم تا الان هم بردهايم. ما از هر رويكرد مثبت آمريكاييها با ديد مثبت استقبال ميكنيم؛ اما انتظار نداريم كه اين سياستهاي آمريكا با انتخابات رياست جمهوري تغيير كلي داشته باشد.
سبحاني در مورد گزارش تحقيق و تفحص مجلس هفتم در مورد روند داوري ميان ايران و آمريكا به ايسناگفت: يك سري مسائل آن زمان در دادگاه لاهه حل و فصل شد كه يك مقدار از آنها مانده است كه اين روند باز هم ادامه داشته و دارد و آمريكاييها مجبورند كه داراييهاي ايران را رفع بلوك كنند.
اين مقام مسوول در ادامه با اشاره به اقدامات خصمانه آمريكا عليه كشورمان در پاسخ به سوالي در مورد برخي اقدامات آمريكا كه به زعم خودشان براي بيثباتي ايران است، گفت: جناح زورگوي آمريكايي هر كاري كه توانستند عليه ما انجام دادند، كاري نيست كه ميتوانستند انجام دهند و نكرده باشند. اينها اگر ميتوانستند به آفتاب دستور ميدانند كه به ايران نتابد ولي خوشبختانه كشورمان مقتدر بوده و تاكنون توطئههاي آنها به نتيجه نرسيده و در آينده هم نخواهد رسيد.
به نفع آمريكا نيست به خصومتش عليه ايران ادامه دهد
او افزود: خوشبختانه نگاه واقعبينانه در آمريكا رو به گسترش بوده و معتقد است آن چه كه در ارتباط با ايران عمل شده درست نبوده است. امروزه در صحنه بينالملل بازيگران زيادي هستند و رقباي آمريكا به سرعت جلو ميروند و به نفع آمريكا نيست كه به خصومتش عليه ايران ادامه دهد.
آمريكا درست جايي پا ميگذارد كه شوروي از آن به فروپاشي رسيد
وي اضافه كرد: شوروي در آخرين روزهاي فروپاشي در باتلاق افغانستان فرو رفته بود و امروز آمريكا درست جايي پا ميگذارد كه شوروي از آن به فروپاشي رسيد و وقتي با ايران مسوولتپذير و صلحطلب درگير شود، فقط ضررش به سمت خودش است.
منتظر پاسخ دولت آمريكا درباره انفجار شيراز هستيم
سبحاني همچنين از تدوام پيگيريهاي حقوقي كشورمان در مورد عمليات تروريستي اخبر در شيراز خبر داد و گفت: در ارتباط با واقعه انفجار شيراز، يك گروه تروريستي كه مقرش در آمريكاست و پايگاه و آدرس دارد مسووليت عمليات تروريستي را بر عهده گرفته است كه ما اعتراض خودمان در اين زمينه را از طريق دولت سوييس به آمريكا منتقل كرديم و منتظر پاسخ دولت آمريكا هستيم.
وي ادامه داد: ما پيگيرهاي حقوقي را شروع كردهايم و بعد از پاسخ دولت آمريكا نسبت به اعتراضمان جهتگيري پيگيريها را مشخصتر ميكنيم.
به گفته وي پيگيري ايران در مورد ديپلماتهاي ربوده شده در اردبيل عراق كه در اختيار نيروهاي آمريكايي قرار دارند، نيز كماكان ادامه دارد.
وي درباره مذاكره با آمريكا بر سر موضوع عراق نيز اظهار كرد: فعلا مذاكرهاي با آمريكا نداريم و در آينده اگر شرايط بهتر شود ممكن است براي منافع عراق و برقراري امنيت و ثبات در عراق مذاكرات را ادامه دهيم.
به صهيونيستها اجازه نميدهيم در رابطه ايران - آرژانتين خللي ايجاد كنند
سبحاني در ادامه با اشاره به مساله آميا و اتهامات وارد شده به كشورمان در اين مورد و در پاسخ به سوالي در مورد اين ادعا كه ايران به تلافي لغو قرارداد هستهيي آرژانتين با كشورمان به اين اقدام دست زده است، تصريح كرد: بحث هستهيي ما با آرژانتين در اوايل انقلاب قراردادي براي همكاري در دانشگاه بود كه آنها آن را لغو كردند و ما هم خسارت گرفتيم و بنابراين هيچ مساله بدون حلي در اين رابطه با آرژانتينيها نداريم.
وي ادامه داد: بعد از جنگ جهاني دوم يكي از كشورهاي مورد نظر و توجه خاص صهيونيستها براي سكونت، آرژانتين بوده و هست؛ در مقاطعي نفوذ صهيونيستها در آرژانتين خيلي بالا رفت و اين باعث شد يك جو ضدصهيونيستي در بين مردم آرژانتين ايجاد شود.
به گفته وي محلي كه به عنوان آميا منفجر شد، چند بار در گذشته به همراه سفارت رژيم صهيونيستي نيز منفجر شده بود.
وي افزود: بحثهاي زيادي در آرژانتين در رابطه با آميا وجود دارد و كسي كه به عنوان قاضي پرونده بود، مشخص شد در دادگاه آرژانتين رشوه گرفته و بركنار شد و كتابهاي زيادي در رابطه با آميا در آرژانتين منتشر شده كه در مورد دروغهاي مطرح شده است حتي رييس پيشين آرژانتين را هم به نوعي متهم و احضار كردند.
به اعتقاد سبحاني اينها يك سري بازيهاي سياسي است كه ايران خودش را كنار ميكشد چرا كه هيچ دليل محكمه پسندي ندارند و اصولا ايران رابطه با مردم آرژانتين را فداي اين بازيها نميكند و به صهيونيستها نيز اجازه نميدهد كه در رابطه ايران با آرژانتين خللي ايجاد كنند.
وي يادآور شد: البته ضربهاي كه به آرژانتينها در اين رابطه زده شد كم نبود و الان هم گفته ميشود كه صهيونيستها در جنوب و شمال آرژانتين در سطح وسيعي اقدام به خريد زمين كردهاند كه خطراتي براي آرژانتين دارد. آرژانتين براي ما كشور مهمي است كه از گذشته با آنها رابطه داشتيم؛ دولت آرژانتين را نيز دولت خصم نميدانيم و ميخواهيم با دولت و مردم آرژانتين رابطه داشته باشيم اما از آنها هم ميخواهيم هوشياريهاي لازم را داشته باشد.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه پرونده آميا را تقريبا تمام شده در گفتوگو باايسنا عنوان كرد كه در حال حاضر پيگيريهايي در حال انجام است و كساني كه متهم شدهاند، شكاياتي مطرح كردهاند و بايد به آنها غرامت پرداخت شود.
وي يكي از اين موارد را مربوط به هادي سليمانپور، سفير وقت ايران در آرژانتين عنوان كرد و گفت: سليمانپور بنا به درخواست همان قاضي فاسد در انگليس دستگير شد و حتي انگليس كه رابطه خوبي با ما ندارد بررسيهاي لازم را انجام داد و گفتند كه هيچ مطلبي وجود ندارد.
سبحاني در مورد نفوذ لابيهاي صهيونيستي و آمريكايي در اين كشور اظهار كرد: اين طور نيست كه دولت آرژانتين به طور 100 درصد اسير صهيونيستها و يا مطيع آمريكا باشد، دولت فعلي آرژانتين به تمام خواستههاي آمريكا جواب مثبت نميدهد و آمريكاييها امروز حتي با اين دولت ميانه خوبي ندارند.
او اضافه كرد: در بين دولتمردان آرژانتين نيز نظرات مختلفي در مورد آمريكاست؛ اتحادي كه امروز آرژانتين با ونزوئلا دارد، خوشايند آمريكاييها نيست.
در آمريكاي لاتين با هيچ كشوري مشكلي نداريم
سبحاني در ادامه در مورد رابطه ايران و برزيل ديگر كشور آمريكاي جنوبي و برخي بحثها در مورد همكاري هستهيي ايران و برزيل در اوايل انقلاب گفت: با برزيل هيچ قرارداد هستهيي نداشيم و امروز رابطهمان با برزيل خيلي خوب است. سفير جديدمان را معرفي كرديم و اخيرا نيز سفر قائم مقام وزارت امور خارجه به برزيل و سفر معاون وزير امور خارجه برزيل به ايران جزو برنامههاست و برنامهاي نيز براي سفر وزير امور خارجه برزيل به ايران داريم كه به زودي سفر انجام ميشود.
مديركل آمريكاي وزارت امور خارجه در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به سوالي در مورد روابط ايران با آمريكاي لاتين و نتايج مثبت اين ارتباط و يا پيامدهاي آن اظهار كرد: در آمريكاي لاتين با هيچ كشوري مشكلي نداريم. كشورهاي آمريكاي لاتين به اين دليل كه كشورهاي جنوب محسوب ميشوند و مشابهتهاي زيادي با ما دارند در اولويت همكاري قرار دارند و با اكثر اين كشورها، رابطهي سياسي داريم و روابط ما در ابعاد سياسي، اقتصادي و فرهنگي با اين كشورها رو به گسترش است.
وي ادامه داد: داشتن رابطه با آمريكاي لاتين را برعليه كشور ديگري نميبينيم و بر اساس منافع خودمان پيش ميرويم و توفيقاتي به نفع خودمان و آن كشورها داشتيم.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه در عين حال تاكيد كرد: اينطور نيست كه ببينيم كدام كشور ضد آمريكاست با آن رابطه داشته باشيم. كشورهايي كه در سطح دنيا مطرح باشند و حقوق بينالملل را رعايت كنند با آنها رابطهي متوازن خود را حفظ ميكنيم.
سبحاني تصريح كرد: در رابطه با اين كشورها ما به دنبال هزينه نيستيم؛ بلكه به دنبال منفعت هستيم. امروز در برخي از اين كشورها كرسي زبان فارسي داريم و روابط دانشگاهي ما نيز با آنها عالي است كه در همين راستا به زودي رييس دانشگاه تهران به چند كشور اين منطقه سفر ميكند.
با كمك صندوق و بانك مشترك ايران و ونزوئلا در آمريكاي لاتين سرمايهگذاري ميكنيم
وي سپس حجم سرمايهگذاريهاي ايران در آمريكاي لاتين را مورد بحث قرار داد و اظهار كرد: يك قسمت از كارهاي ما با اين كشورها صدور خدمات فني و مهندسي است و به صورت پيمانكار اقدام ميكنيم. سرمايهگذاري ثابت به معني پروژه زياد نيست. در نظر داريم برخي پروژههاي اقتصادي ثابت را در آنجا سرمايهگذاري و يا با اتكا به صندوق و بانك مشتركي كه با ونزوئلا تاسيس كردهايم در ايران و ونزوئلا و كشورهاي ثالث سرمايهگذاري كنيم.
سبحاني در پايان در تشريح ديدگاههاي دولت نهم در توجه به آمريكاي لاتين و در پاسخ به اين كه آمريكاي لاتين تا چه حد شريك قابل اعتمادي براي ايران است؟ خاطرنشان كرد: توجه به آمريكاي لاتين خاص دولت نهم نيست و از دولت قبلي هم اين نگاه به آمريكاي لاتين بوده است. در چند سال گذشته چند ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي به اين منطقه داشتيم. وقتي ميتوانيم خدمات فني و مهندسي و صدور كالا داشته باشيم و برخي كالاهاي مواد اوليه را با قيمت پايينتر وارد كنيم هر عقل و منطقي ميگويد كه بايد به اين سمت رفت.
رييسجمهور تا پايان سال به آمريكاي لاتين سفر ميكند
وي افزود: دولت نهم ميخواهد با همهي كشورها رابطه داشته باشد؛ رابطه با آمريكاي لاتين چون به نفع دو طرف است طبيعي است كه اولويت داشته باشد و ما به اين سمت ميرويم.
وي در پايان از سفر چند رييسجمهور آمريكاي لاتين به تهران و يك سفر رييسجمهور كشورمان به آمريكاي لاتين در سال جاري خبر داد.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: هاتف پوررشيدي
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]
-
گوناگون
پربازدیدترینها