واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: توسط انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي ايران برگزيدگان 30 سال سينماي پس از انقلاب ايران معرفي شدند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينماي ايران شب گذشته با معرفي برگزيدگان 30 سال پس از انقلاب سينماي ايران در تالار وحدت برگزار شد.
همراه با گزارش تصويري
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سينمايي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، در اين مراسم كه شب گذشته با حضور چهره هاي شاخص حوزه نقد و نوشتار در سينماي ايران و همچنين كارگردانان و مسوولين عالي رتبه سينمايي و شهري تهران برگزار شد علاوه بر تقدير انجمن منتقدان از برگزيدگان سال 86 سينماي ايران بهترين هاي 30 سال پس از انقلاب سينماي ايران معرفي شدند.
اين مراسم كه كار اجراي آن را محمد سلوكي و كامران ملكي بر عهده داشتند با سخنان محمد خزايي مردي كه به تعبير محمد سلوكي دبير متولد شده است آغاز شد و خزايي متن زيبايي را به عنوان پيام دبير جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينماي ايران براي حضار قرائت كرد.
پس از پايان سخنان خزايي و پخش كليپي كه در آن فرهاد توحيدي، كمال تبريزي، سيروس الوند، فاطمه معتمد آريا، رسول صدر عاملي، احمد طالبي نژاد، فرشته طائرپور، رضا كيانيان، عزت الله انتظامي، علي سرتيپي و سعيد مستغاثي در مورد جايگاه نقد و نقدنويسي در مطبوعات ايران صحبت كردند نوبت به تقدير از ابوالقاسم طالبي، فريدون جيراني و غلامرضا موسوي به عنوان موسسان انجمن منتقدين رسيد كه در اين بخش يدالله صمدي، منوچهر محمدي، سيد ضياء هاشمي و سيد رضا ميركريمي با حضور بر روي صحنه از اين افراد تقدير كردند كه البته ابوالقاسم طالبي در مراسم شب گذشته حضور نداشت.
پس از آن از پرويز صمدي مقدم، مسعود فراستي و علي معلم به عنوان روساي دوره هاي مختلف انجمن منتقدان تقدير شد كه مسعود فراستي به دليل بيماري فرزندش در اين مراسم حضور نيافت.
علي معلم پس از دريافت لوح تقدير خود گفت: تشكر مي كنم از اينكه يادي از دوران اوليه كاري من را گرامي داشتند، خوشبختانه خانه سينما در موقعيتي قرار گرفته است كه به اعتقاد من هم موقعيت انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران و هم موقعيت خانه بسيار مطلوب است البته در اين مراسم جاي احمد رضا درويش و ابوالحسن داوودي به عنوان مديرعاملان سابق خانه سينما خالي است.
وي ادامه داد: از انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران تشكر مي كنم كه در مقابل توقيف مجلس دنياي تصوير واكنش نشان دادند و اميدوارم جايگاه نقد و نقد نويسي در ايران بهتر شود چرا كه خود منتقدان بايد براي بهتر شدن بكوشند و نه كس ديگري.
تقدير از خسرو دهقان و محمود گورلو قسمت ديگر از مراسم شب گذشته بود كه خسرو دهقان به دليل بيماري همسرش نتوانست در اين مراسم حاضر شود.
جواد طوسي ديگر منتقدي بود كه در اين مراسم مورد تقدير قرار گرفت و پس از دريافت لوح تقدير خود گفت: اميدوارم انجمن به آن جايگاه و شان و منزلتي برسد كه ما بقي دوستان مطبوعاتي با شور و شوق به عضويت اين انجمن در آيد و جا دارد فوت اميرجواد اسماعيلي منتقد خوب كشورمان را تسليت بگويم و از كساني كه سنگ بناي نقدنويسي را بنا نهاده اند تشكر مي كنم.
تقدير از چند مجله و روزنامه تخصصي سينمايي ادامه بخش مراسم شب گذشته بود كه در اين بخش اولين تقدير به دليل حضور موثر و تسريع در اطلاع رساني و ارايه اخبار روز براي عموم دوستاداران سينما و سينماگران از روزنامه باني فيلم به عمل آمد كه مسعود داوودي مديرمسول اين روزنامه در مراسم حاضر نبود.
دومين نشريه اي كه در اين مراسم مورد تقدير قرار گرفت هفته نامه سينما بود و پس از آن هفته نامه سينما به مديرمسوولي عباس تهراني و ماهنامه صنعت سينما به مديرمسوولي شهرام جعفري نژاد نشريات ديگر سينمايي بودند كه توسط انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران شايسته تقدير قرار گرفتند.
جعفري نژاد مديرمسوول سينما پس از دريافت لوح تقدير خود گفت: روزي كه اولين مقاله صنعت سينما را با عنوان مهندسي سينما نوشتم عنوان كردم كه هنوز در ابتداي راه هستيم و همين جا اعلام مي كنم كه فاز دوم اين مجله با سمت و سوي كمك به راهكارهاي عملي زيرساخت هاي سينماي ايران آغاز شده است و اين جايزه تنها متعلق به من نيست و متعلق به تمام كساني است كه از ابتداي تاسيس صنعت سينما تاكنون به من كمك كرده اند.
وي ادامه داد: علي معلم اشاره به فقدان مجله دنياي تصوير كرد اما فروتنانه نخواست اشاره كند كه در سه ماه اخير شاهد فقدان دو مجله هفت و دنياي تصوير بوده ايم.
در ادامه مراسم نوبت به تقدير از برگزيدگان سينماي ايران رسيد كه در اين بخش از برگزيدگان سينماي ايران در سال 86 تقدير شد كه اولين تقدير به داريوش غريب زاده براي كارگرداني فيلم كوتاه بوم رنگ اختصاص داشت.
در ادامه از فيلم هاي مستند سينماي ايران تقدير شد كه در اين بخش رخساره قائم مقامي براي كارگرداني فيلم سيانوزه، قلم زرين انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران را دريافت كردو پس از آن مهدي منيري براي كارگرداني مستند تينار به عنوان مستندساز برتر شناخته شد.
تقدير از بهترين بازيگر زن سينماي ايران در سال 86 بخش بعدي مراسم بود كه در اين بخش مهتاب نصيرپور براي بازي در فيلم فرزند خاك از سوي انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران مورد تقدير واقع شد.
نصيرپور پس از دريافت لوح خود گفت: هديه اي بسيار ارزشمند است و حيف است كه امروز از دو منتقد كارهايم، همسرم محمد رحمانيان و مادرم يادي نكنم،
از عوامل فيلم فرزند خاك نيز براي اعتمادي كه به من داشتند تشكر مي كنم.
رضا ناجي بازيگري كه براي بازي در آواز گنجشك ها خرس نقره جشنواره برلين را گرفته است از سوي انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران به عنوان بهترين بازيگر مرد سال 86 سينماي ايران انتخاب شد كه پس از حضور بر روي صحنه گفت: از مجيدي عزيز تشكر مي كنم كه هميشه به من مي گفت ناجي بالاخره نتيجه اش را مي بيني.
قسمت بعدي مراسم به بهترين فليمنامه سال 86 سينماي ايران اختصاص داشت، در اين بخش جايزه به بهنام بهزادي براي نگارش فيلم تنها دوبار زندگي تعلق گرفت. بهزادي پس از دريافت تنديس خود گفت: تشكر مي كنم از بهترين مخاطبان اين فيلم كه منتقدين و نويسندگان سينمايي بودند و مي خواهم خواهش كنم كه به دليل ساخت چنين فيلمي تا چند سال آينده نتوانسته ام فيلمي بسازم گوشه اي را در اختيار من قرار دهند تا يك چيزي را بنويسم و احساس كنم كار مهمي را دارم انجام مي دهم.
اهداي تنديس بهترين كارگرداني و بهترين فيلم سال 86 سينماي ايران پايان بخش اين بخش از مراسم بود كه در اين بخش به ترتيب محمد علي باشه آهنگر و براي كارگرداني فيلم فرزند خاك و فيلم به همين سادگي به تهيه كنندگي رضا ميركريمي شايسته تقدير شناخته شد.
تقدير از سه چهره فرهنگي تاثيرگذار در سال هاي اخير كشور ادامه بخش مراسم ديشب بود كه در اين بخش دكتر علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي، عزت الله انتظامي و محمد خزايي به روي صحنه آمدند تا از تلاش هاي عزت الله ضرغامي رييس سازمان صدا و سيما، محمدباقر قاليباف شهردار تهران و مهندس محمدرضا جعفري جلوه معاونت سينمايي و سمعي و بصري وزارت ارشاد تقدير كنند كه در اين مراسم ضرغامي حضور نداشت.
تقدير از دو منتقد پيشكسوت و موثر سينماي ايران در ادامه مراسم صورت گرفت كه در اين بخش مهندس جعفري جلوه و سعيد مستغاثي از سال ها تلاش مطبوعاتي زاون قوكاسيان و طهماسب صلح جو تقدير به عمل آوردند.
قوكاسيان پس از حضور بر روي سن گفت: از همه آنهايي كه در اين سال ها چيزي را به من آموختند سپاسگزارم و صلح جو نيز با حضور بر روي صحنه اظهار داشت: هر اتفاق و پيشرفتي كه در سينما افتاده همه عوامل سينما سهمي در اين پيشرفت داشتند و اگر من به اندازه يك كاه سهمي در اين پيشرفت داشته باشم كلاهم را بالا مي اندازم.
در ادامه مراسم از 10 منتقد برتر سينماي كشور با حضور دكتر قاليباف، جعفري جلوه و خزايي تقدير به عمل آمد كه در اين بخش جواد طوسي، احمد طالبي نژاد، طهماسب صلح جو، شهرام جعفري نژاد، روبرت صافاريان، محمدتقي فهيم، مهرزاد دانش وامير قادري از سوي 200 منتقد سينماي كشور به عنوان برترين منتقدان سينماي ايران شناخته شدند.
قسمت پاياني مراسم بزرگ جشن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران به معرفي برگزيدگان 30 سال سينماي پس از انقلاب ايران اختصاص داشت كه در بخش بازيگران عزت الله انتظامي، پرويز پرستويي، خسرو شكيبايي، رضا كيانيان و فاطمه معتمدآريا از سوي 200 منتقد كشور به عنوان پنج بازيگر 30 سال سينماي پس از انقلاب سينماي ايران شناخته شدند.
معرفي سه فيلمنامه نويس 30 سال پس از انقلاب قسمت بعدي اين مراسم بود كه در اين بخش بهرام بيضايي، فرهاد توحيدي و علي حاتمي به عنوان فيلمنامه نويسان برتر معرفي شدند.
در ادامه مراسم مرتضي شايسته، منوچهر محمدي و مجيد مدرسي به عنوان سه تهيه كننده برتر 30 سال پس از انقلاب سينماي ايران معرفي شدند.
ابراهيم حاتمي كيا به عنوان بهترين كارگران سينماي ايران و دفاع مقدس 30 سال پس از انقلاب از سوي 200 منتقد سينمايي كشور برگزيده شد كه به علت مسافرت خارج از كشور محمد پيرهادي جايزه وي را دريافت كرد.
اهداي تنديس بهترين كارگردانان سينماي ديني و معناگرا قمست بعدي مراسم بود كه در اين بخش مجيد مجيدي و سيد رضا ميركريمي تقدير شدند.
200 منقد سينمايي كشور به ترتيب كمال تبريزي، رسول صدر عاملي، كيومرث پور احمد و مسعود كيميايي را به عنوان بهترين كارگردان سينماي كمدي، بهترين كارگردان سينماي ملودرام ،بهترين كارگردان سينماي كودك و بهترين كارگردان سينماي اجتماعي، 30 سال پس از انقلاب ايران انتخاب كردند.
معرفي 5 فيلم برترسينماي 30 سال پس از انقلاب ايران ايران قسمت بعدي مراسم بود كه دراين بخش آژانس شيشه اي به تهيه كنندگي مهدي كريمي، مادر به تهيه كنندگي مرتضي شايسته، بچه هاي آسمان به تهيه كنندگي مجيد مجيدي و ناخدا خورشيد و هامون به تهيه كنندگي هارون يشايائي به عنوان پنج فيلم برتر شناخته شدند.
گزارش خبرنگار ايسكانيوز حاكيست، پايان بخش مراسم جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينماي ايران اجراي برنامه توسط شهرام ناظري، شواليه موسيقي ايران بود./120
اخبار مرتبط
• دومين جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينماي ايران
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]