واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جويندگان خانه همچنان در تلاش ركود در بازار مسكن آذربايجان غربي حاكم است
خبرگزاري فارس: قيمت زمين و مسكن از سه ماه گذشته در آذربايجان غربي رشد صعودي ندارد و در شرايط فعلي در بازار مسكن ركود حاكم است، اما همچنان فاصله دارندگان مسكن و جويندگان آن بسيار زياد است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اروميه، جديترين و فوريترين نياز امروز مردم آذربايجان غربي لزوم حل بحران مسكن است. واقعيت اين است كه فاصله ميان موجر و مستاجر و مسكن داران و جويندگان مسكن روز به روز در حال افزايش است. ريشههاي اين بحران چيست؟ چرا با وجود اعلام برنامههاي مكرر براي حل اين مشكل هنوز اكثريت مردم از داشتن مسكن مناسب شخصي محرومند؟ دولت چه اقدامي براي كاهش فشار شديد وارد شده بر مردم انجام داده است؟ آيا شعارهاي دولت در زمينه مسكن در عرصه عمل توانسته با موفقيت توام شود يا خير؟ براي پاسخ به اين سئوالات با صاحبنظران و مسئولان ذي ربط به گفتگو نشستهايم كه ميخوانيد.
كارشناس مسائل اقتصادي و نماينده مردم اروميه در مجلس هفتم در گفتگو با خبرنگار فارس ميگويد: كنترل بحران حاكم بر اين بخش با اعطاي وام بانكي امكانپذير نيست.
محمد عباسپور اضافه ميكند: مسكن يك امر حاكميتي است و دولت به جاي اعطاي وامهاي يارانهدار بايد از بالا رفتن قيمت زمين و ساير مصالح ساختماني خودداري كند.
وي اذعان ميدارد: با وجود واگذاري زمين به تعاونيها، احداث واحدهاي اجاره به شرط تمليك و اعطاي وامهاي يارانهدار، اما به علت عجين شدن امر مسكن با اقتصاد اين سياستها نتوانست راهگشاي معضل مسكن باشد و تنها باعث تامين منافع عدهاي شد.
وي ميگويد: اعطاي وامهاي 10 ميليون توماني باعث به وجود آمدن بازار سياه مسكن، سوءاستفاده جامعه بنگاهداران، مخدوش كردن سياستهاي دولت و تبديل پول و سرمايه شخصي شد؛ به طوري كه قيمت هر متر مربع زمين تا هفت برابر افزايش يافت. اين در حالي است كه درآمدها افزايش چشمگيري نيافته است.
رئيس كميسيون عمران شوراي اسلامي شهر اروميه نيز ميگويد: قيمت زمين و مسكن از سه ماه گذشته رشد صعودي ندارد و در شرايط فعلي در بازار مسكن ركود حاكم است.
عادل فتاحي دلايل ركود در بخش مسكن را گراني مصالح و بازتاب آن در قيمت نهايي فروش، سختگيري در اجراي مشخصات فني، بالا بودن هزينهها و كاهش قدرت خريد مردم ذكر ميكند.
وي بر انبوهسازي تاكيد و تصريح ميكند: تا 15 سال آينده نياز به توسعه افقي شهر اروميه نداريم، توسعه عمودي از نيازهاي اساسي شهر است كه مورد استقبال شهروندان نيز قرار گرفته است.
فتاحي متذكر ميشود: يكي از مشكلات جدي در عرصه مسكن فعاليت تعاونيهاي مسكن غيرمجاز خارج از محدوده شهر است.
وي ادامه ميدهد: در 15 سال گذشته هيئتهاي امنا بدون مجوز و هماهنگيهاي لازم زمين به افراد سودجو واگذار كردند؛ به طوري كه در شرايط حاضر از 8 هزار هكتار سطح ساخت و ساز در اروميه، 3 هزار هكتار به صورت قولنامهاي هستند و شهرداري درآمدي كسب نميكند.
عضو شوراي اسلامي شهر اروميه اذعان ميدارد: در حال حاضر 66 تعاوني غيرمجاز خارج از محدوده در شهر اروميه فعاليت ميكند.
فتاحي ميگويد: سرانه ساخت مسكن در شهر اروميه به ازاي هر شهروند 120 متر مربع است. اين در حالي است كه در سطح كشور 70 متر مربع است.
وي با اشاره به طرح ايجاد مسكنهاي ارزان قيمت براي اقشار آسيب پذير جامعه ميگويد: با عملياتي شدن طرح مسكن مهر و سياستهاي در حال اجراي دولت ميتوان به حل بحرانهاي موجود در بخش مسكن اميدوار شد.
فتاحي اضافه ميكند: سياستهاي در حال اجرا نيازمند كنترل و دقت لازم است.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي هم ميگويد: دولت با اجراي تبصره 6 در سطح كشور گام مهم و موثري را در تامين مسكن براي اقشار محروم و كم درآمد جامعه برداشته كه بايد افراد نيازمند از شرايط به وجود آمده نهايت استفاده را بكنند.
وي عملكرد ستاد تامين مسكن محرومان استان را مثبت ارزيابي ميكند و ميگويد: در عمده بخشهاي تبصره 6 قانون بودجه سال گذشته فراتر از برنامه پيشبيني شده براي استان عمل شده است و امسال نيز عمليات ساخت اين واحدها با پرداخت تسهيلات بانكي كم بهره تسريع مييابد.
دارياني اعطاي تسهيلات بانكي بدون سپردهگذاري به متقاضيان مسكن مهر را از مهمترين مزيتهاي اجراي تبصره 6 اعلام ميكند.
دارياني ميگويد: فرمانداران و مديران محلي بايد با پيگيري مسائل و مشكلات طرحهاي در دست اجرا و ساخت و سازهاي تعاونيهاي مسكن مهر روند اجرايي اين طرحها را تسريع دهند.
وي بر افزايش نظارت بر بازار توزيع مصالح ساختماني تاكيد ميكند و ميگويد: سازمانهاي نظارتي بايد بر روند بازار فروش اين محصولات نظارت كامل داشته باشند.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي، خواستار حضور جدي خيرين مسكن ساز در عرصه ساخت مسكن براي اقشار محروم و كم درآمد در مناطق مختلف استان شد.
وي ميافزايد: در اين راستا انجمن خيرين مسكن ساز در استان تشكيل شده كه بايد به همراه نهادهاي حمايتي نظير كميته امداد و سازمان بهزيستي در راستاي حل مشكلات افراد بي بضاعت گام بردارد.
رئيس سازمان مسكن و شهرسازي آذربايجان غربي هم ميگويد: تاكنون 124 هزار و 337 نفر براي دريافت مسكن مهر در استان ثبتنام كردهاند كه از اين تعداد 91 هزار نفر واجد شرايط تشخيص داده شدهاند.
علي خان محمدي ميافزايد: در اجراي طرح احداث مسكن مهر براي 66 هزار نفر از متقاضيان زمين اختصاص يافته است.
وي اظهار ميدارد: بايد در سطح استان زمين مورد نياز براي احداث 75 هزار واحد مسكوني تامين شود كه با واگذاريهاي انجام شده بيش از 122 درصد از برنامه پيشبيني شده در سال جاري محقق شده است.
دارياني ادامه ميدهد: از اين ميزان زمين واگذار شده، عمليات احداث يك هزار واحد مسكوني در شهرستانهاي خوي، ماكو، نقده و سلماس آغاز شده كه به صورت ميانگين حدود 30 درصد پيشرفت فيزيكي دارند.
وي همچنين با اشاره به اينكه تاكنون تسهيلات مورد نياز براي احداث 7 هزار واحد مسكوني روستايي در استان اعطا شده است، گفت: 4 هزار واحد ديگر نيز براي دريافت تسهيلات به بانكها معرفي شدهاند.
رئيس سازمان مسكن و شهرسازي آذربايجان غربي با اشاره به اينكه ساخت مسكن بر اساس فناوريهاي نوين از سياستهاي مهم اين سازمان است، خاطرنشان كرد: در اين راستا براي احداث بيش از 9 هزار و 150 واحد مسكوني بر اساس فناوريهاي نوين در سطح استان پروانه ساخت صادر شده است.
وي يادآور ميشود: ناهمگن بودن افراد عضو يك تعاوني، كمبود توليد مصالح و مواد اوليه و عوامل توليد در كشور و غيرحرفه اي بودن اعضاي هيئت مديره و مديران عامل تعاونيها از جمله مشكلات اجراي طرح مسكن مهر است.
يادآور ميشود: به منظور توليد مسكن انبوه در آذربايجان غربي يادداشت تفاهمي ميان معاونت عمراني استانداري و سازمان اموال و املاك ستاد اجرايي فرمان حضرت امام امضا شده است.
بر اساس اين يادداشت تفاهم كه به امضاي معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي و مديرعامل سازمان اموال و املاك ستاد اجرايي فرمان حضرت امام رسيد، دو طرف بر همكاريهاي دوجانبه براي ساخت مسكن ارزان در استان تاكيد كردهاند.
در اين يادداشت تفاهم، سازمان مسكن و شهرسازي آذربايجان غربي در مرحله نخست همكاريهاي دوجانبه 500 هزار مترمربع از زمينهاي دولتي را براي احداث واحدهاي مسكوني در قالب مسكن محرومان تامين كرده و سازمان اموال و املاك ستاد اجرايي فرمان حضرت امام نيز متعهد شده است به منظور ساخت خانههاي ارزان براي اقشار كم درآمد عمليات ساخت 5 هزار واحد مسكوني ارزان قيمت را در آذربايجان غربي آغاز كند.
انتهاي پيام/م
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]