تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826612306




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مذاكرات راهبردي روسيه و اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مذاكرات راهبردي روسيه و اروپا


روسيه‌و قفقاز- احمدرضا تقاء:
نشست سران اتحاديه اروپا و روسيه كه در تاريخ 26 ژوئن در خانتي‌ـ‌مانسيسك، مركز استان يوگرا در غرب سيبري، برگزار خواهد شد راه را براي آغاز گفت‌وگوي دو طرف درباره يك قرارداد همكاري راهبردي جديد در ماه آينده هموار خواهد ساخت.

روسيه آمادگي‌اش را براي شروع گفت وگوها 18 ماه قبل اعلام كرده بود، اما اتحاديه اروپا موفق به هماهنگي اعضا نشده بود. ابتدا لهستان منع واردات گوشت اين كشور به روسيه را بهانه مخالفت خود با اين مذاكرات قرار داده بود، و سپس ليتواني شرط ‌وشروط‌هايي براي گفت وگوها تعيين كرده بود.

مسكو با بردباري منتظر شد تا اتحاديه اروپا مشكلاتش را با اعضاي تازه‌وارد حل‌وفصل كند. اكنون اتحاديه اروپا مقدمات گفت‌وگوها را فراهم كرده و دو طرف آماده‌اند تا فصل تازه‌اي از همكاري‌هاي في‌مابين را آغاز كنند.

با اين حال اين موضوع مشكلات مربوط به مناسبات اعضاي اتحاديه اروپا با روسيه را حل نكرده و اختلاف بين مسكو و بروكسل در رابطه با مفاد و محتواي قرارداد همكاري‌هاي راهبردي جديد به قوت خود باقي است. از اين رو اين گفت وگوها با مسيري دشوار و چشم‌اندازي مبهم روبرو خواهد بود.

اتحاديه اروپا خواهان سند جامع و دقيقي است كه در آن علاوه بر اصول كلي و حوزه‌هاي همكاري برنامه مشخصي نيز براي توسعه اين همكاري‌ها در نظر گرفته شده باشد.
اين در حالي است كه مسكو معتقد است توافق جديد نبايد نسخه اصلاحي قرارداد مشاركت و همكاري كنوني باشد. مسكو به دنبال نوع جديدي از روابط با اتحاديه اروپاست كه مهم‌ترين شريك روسيه محسوب مي‌شود. روسيه برخلاف اتحاديه اروپا معتقد است كه تدوين سريع يك قرارداد جامع كار دشواري است.

مهم‌ترين نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه با توجه به تغييرات ساختاري جاري در اتحاديه اروپا و روسيه مدت چنين قراردادي را نمي‌توان طولاني در نظر گرفت. پيشنهاد مسكو امضاي قرارداد فشرده‌اي است كه در آن واقعيات جديد لحاظ شده باشد و هدف آن همكاري‌هاي بنيادي و عميق باشد، و همچنين از لحاظ نحوه اجرا قابليت انعطاف داشته باشد.

آغاز گفت وگوها بدون اينكه دو طرف ديدگاه مشتركي نسبت به قرارداد جديد داشته باشند خوشايند نيست و بعيد است كه اين مشكل تا قبل از شروع مذاكرات رفع شود زيرا احتمال اينكه كميسيون اروپا محتواي پيش‌نويس تهيه‌شده توسط كشورهاي عضو را تغيير دهد ضعيف است. روسيه نيز كه بر همكاري به صورت برابر تاكيد دارد بعيد است تاكتيك مذاكره‌اش را تغيير دهد و با پيش‌نويس قرارداد اتحاديه اروپا موافقت كند.

اما چنانچه اين قرارداد به‌اصطلاح فشرده با متمم‌هايي در رابطه با همكاري در زمينه‌هاي خاص همراه شود و پيش‌نويس اتحاديه اروپا در آن لحاظ شود مي‌توان به حصول توافق بين طرفين خوش‌بين بود. البته چنين توافقي عمدتا جنبه فني خواهد داشت زيرا اتحاديه اروپا و روسيه هنوز اهداف موردنظر خود را از اين همكاري‌ها مشخص نكرده‌اند. بنابراين ايجاد توازن بين تلاش براي دستيابي به شكل جديدي از مناسبات از يك سو و همكاري‌هاي عملي قابل‌انعطاف از سوي ديگر بسيار دشوار خواهد بود.

با اين همه دو طرف شايد در نهايت تصميم بگيرند كه با ناديده گرفتن ابهامات و اختلاف‌ها بيشتر روي جمله‌بندي قرارداد كار كنند تا محتواي آن؛ مانند نقشه‌هايي كه دو طرف سه سال قبل براي ايجاد حوزه اقتصادي مشترك، حوزه مشترك آزادي، امنيت و عدالت، حوزه مشترك امنيت خارجي، و حوزه مشترك تحقيقات، آموزش و فرهنگ امضا كردند.
از سوي ديگر اين نقشه‌ها نشان داد كه همكاري‌هاي روسيه و اتحاديه اروپا به نقطه‌اي رسيده كه ديگر بيانيه‌هاي سياسي در خصوص همكاري‌هاي راهبردي براي پيشرفت در اين زمينه كافي نيست و بدين منظور به يك مبناي حقوقي و نهادي محكم نياز است. هر دو طرف از اين موضوع آگاهند و از همين رو بعيد است گفت وگوها در مورد اين قرارداد پاياني سريع داشته باشد.

در اين ميان موانع ديگري نيز بر سر راه اين مذاكرات وجود دارد كه مهم‌ترين آنها مساله پذيرفته شدن روسيه به عضويت سازمان تجارت جهاني است. روسيه معتقد است كه عضويتش در اين سازمان مناسبات اقتصادي اين كشور با اتحاديه اروپا را دچار تحول جدي خواهد كرد و از همين رو دو طرف بايد در گفت وگوهاي خود اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند.

يك مانع عمده ديگر به پيمان ليسبون مربوط مي‌شود. در پي ناكامي اروپا در تصويب يك قانون اساسي مشترك رهبران اروپا بر سر يك معاهده اصلاحي جديد توافق كردند كه قرار شد تصويب آن صرفا به مجالس كشورها واگذار شود، البته به استثناي ايرلند كه آن را به همه‌پرسي عمومي گذاشت.

در اين قرارداد بايد اين مساله نيز لحاظ شود و اين در حالي است كه سازوكارهاي جديدي كه اتحاديه اروپا در پيمان ليسبون تعبيه كرده براي تنظيم و هماهنگي احتياج به زمان دارد. از اين رو دو طرف تنها زماني مي‌توانند قرارداد همكاري‌هاي راهبردي جديد را امضا كنند كه نحوه عمل سازوكار نهادي جديد اتحاديه اروپا مشخص شود.

از اين گذشته راي منفي مردم ايرلند به پيمان اصلاحي بر وخامت اوضاع افزوده و مشكلات دروني اتحاديه اروپا تلاش‌هاي اين اتحاديه براي تعيين نوع روابطش با روسيه به‌خصوص در بلندمدت را با پيچيدگي‌هاي جدي روبرو ساخته است.

وضعيت نامشخص اتحاديه اروپا و لزوم يافتن راه‌هاي سريع برون‌رفت از اين بحران دور اول مذاكرات اين اتحاديه با روسيه را پيچيده خواهد كرد. اين موضوع خوشايند نيست زيرا روند و ادامه گفت‌وگوها تا حد زيادي به دور اول و نيز رياست گردشي اتحاديه اروپا، كه هم‌اكنون فرانسه عهده‌دار آن است، بستگي خواهد داشت.

فرانسه و آلمان مهره‌هاي اصلي فرآيند يكپارچگي اروپا و همچنين حاميان اصلي ارتقاي همكاري‌ها با روسيه هستند. از همين روست كه مقصد نخستين سفر اروپايي دميتري مدودف، رييس‌جمهور روسيه، آلمان و مقصد نخستين سفر خارجي ولاديمير پوتين در مقام نخست‌وزيري، فرانسه بود.

با اين حساب مي‌توان تصور كرد كه اين مذاكرات دست‌كم 2 سال به طول خواهد انجاميد و مسيري دشوار را پيش رو خواهد داشت. با اينكه مناسبات روسيه و اتحاديه اروپا رو به گسترش است و پيشرفت در اين مناسبات مي‌تواند مبنايي براي همكاري‌هاي راهبردي باشد، روابط دو طرف در زمينه‌هاي ديگر مثل حوزه‌هاي مشترك امنيت داخلي و خارجي بسيار محدود است. اين قرارداد تنها در صورتي مي‌تواند به گسترش همكاري‌هاي راهبردي بينجامد كه دو طرف در تمامي زمينه‌ها به پيشرفت دست يابند و روابط اقتصادي و سياسي خود را متعادل سازند.

از اين گذشته روسيه و اتحاديه اروپا علاوه بر اينكه شريك راهبردي هستند رقيب يكديگر نيز محسوب مي‌شوند و بنابراين تعيين سمت‌وسوي رقابت آنها در آينده از اهميت زيادي برخوردار است. آنها بايد پيش‌نويس قرارداد همكاري‌هاي راهبردي جديد را به گونه‌اي تدوين كنند كه اين رقابت شفاف شود و قواعد و اصول حاكم بر آن مورد توافق طرفين و بر اساس منافع يكديگر باشد. چنين رقابتي مي‌تواند بدون آنكه حالت برخورد و درگيري پيدا كند توسعه يابد و حتي موجب تقويت همكاري‌هاي راهبردي واقعي و نه صرفا لفظي بين روسيه و اتحاديه اروپا شود.

ريانوستي- 18 ژوئن 2008

تاريخ درج: 10 تير 1387 ساعت 09:44 تاريخ تاييد: 11 تير 1387 ساعت 00:32 تاريخ به روز رساني: 10 تير 1387 ساعت 10:21
 سه شنبه 11 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن