واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: سال گذشته مبادلات تجاري بين ايران و كشورهاي اسلامي به 24 ميليارد دلار رسيد
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: معاون بازاريابي و تنظيم روابط سازمان توسعه تجارت گفت: طبق آمار گمرك ايران مبادلات تجاري بين ايران و كشورهاي اسلامي به 24 ميليارد دلار رسيده است.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، ضيغمي، معاون بازاريابي و تنظيم روابط سازمان توسعه تجارت در همايش بين المللي تجارت سرمايه گذاري و بازاريابي و معرفي فرصت هاي شغلي در كشور امارات گفت: حجم مبادلات تجاري ايران و كشورهاي اسلامي در طي سال هاي 82 تا 86 حدود سه برابر شده است.
وي شاخص هاي مهم تجاري اعضاي سازمان كنفرانس اسلامي را در سال 2006، حجم مبادلات تجاري با جهان، صادرات به جهان و واردات از جهان و در آخر تراز تجاري با جهان عنوان داشت و ادامه داد: بيش از 30 درصد ذخاير نفت و نزديك به هفت درصد ذخاير گاز طبيعي در اختيار كشورهاي اسلامي است.
ضيغمي ميانگين درآمد سرانه كشورهاي اسلامي را كمتر از يك هزار دلار عنوان كرد و ادامه داد: 30 كشور اسلامي پايين ترين درآمد سرانه را در مقياس جهاني دارا هستند كه با وجود امكانات متاسفانه ميانگين رشد اقتصادي كشورهاي اسلامي در دهه اخير معادل 5/2 درصد بوده است.
وي از 40 درصد ذخاير فسفات، 38 درصد ذخاير بوكسيت، 37 درصد ذخاير قلع و 15 درصد ذخاير اورانيوم و 12 درصد ذخاير كروم را متعلق به كشورهاي اسلامي بيان كرد و گفت: از ديگر منابع معدني در كشورهاي اسلامي مي توان به سنگ آهن، ذغال سنگ، مس، سرب، روي، ميكا، پتاس، برميت، كبالت، سنگ هاي ساختماني اشاره كرد.
وي به بخش عمده اي از توليدات كشاورزي نظير پنبه، خرما، انگور و برنج، كتان، كنف، گندم، توتون و ... در كشورهاي اسلامي اشاره كرد و گفت: با اين وجود كشورهاي اسلامي نتوانستند به حد امكاناتي كه در دسترس دارند به نحو مطلوبي در امر تجارت استفاده كنند.
ضيغمي در ادامه سخنانش اشاره اي به ساختار اقتصادي و بازرگاني كشور امارات عربي داشت و گفت: اين كشور با نرخ تورم 12 درصدي و جمعيت زير خط فقر 5/19 درصدي و با وجود ميزان ذخاير نفتي حدود 98 ميليارد بشكه و ميزان توليد نفت 5/2 ميليون بشكه در روز و همچنين صادرات 5/2 ميليون بشكه در روز از كشورهاي مورد هدف ايران براي تبادل تجاري است.
وي عمده كالاهاي صادراتي امارات را به جهان، نفت خام، گاز طبيعي، ماهي و خرما، ري اكسپورت بيان كرد و ادامه داد: كالاهاي عمده وارداتي امارات از جهان نيز ماشين آلات و تجهيزات الكتريكي، سوخت هاي معدني، نفت خام و محصولات حاصل از تقطير آن ها، سنگ هاي گرانبها، مرواريد، مسكوكات، انواع خودرو، هواپيما، فضاپيما و قطعات و متفرعان آنها دانست.
در اين كشور با وجود تعداد 25 بانك خارجي و 21 بانك داخلي با سرمايه اي بيش از 150 ميليارد دلار در حال فعاليت هستند و ضيغمي به بانك مركزي امارات اشاره داشت و گفت: اين بانك مسوول انجام نظارت سياست گذاري و فرمول بندي كليه عمليات بانكي، اعتباري و پولي كشور هستند.
وي تصريح كرد: چندين بانك سرمايه گذاري و نيز موسسات مالي در امارات فعاليت مي كنند.
همچنين در بخش راه و حمل و نقل اين كشور با وجود بنادر مجهز و امكانات پيشرفته، اسكله هاي متعدد و امكان جابه جايي بيش از پنج ميليون كانتينر در سال و پهلوگيري هفت هزار كشتي كانتينربر در سال و همچنين طرح احداث راه آهن سراسري امارات به طول 350 كيلومتر كه ابوظبي را به سواحل شرقي فجيره متصل مي كند وجود 38 فرودگاه از جمله موارد قوت كه داراي شرايط خوبي براي سرمايه گذاري كشورمان و تبادل تجاري از طريق شركت هاي خصوصي است.
وي دلايل خريدهاي غيرمستقيم ايران از امارات را عوامل بازرگاني بانكي و لجستيك و نيز توسط شركت هاي دولتي به دليل امكان تامين مالي و نرخ هاي بهره كم از امارات خريد غيرمستقيم مي شوند.
معاون بازاريابي روابط سازمان توسعه تجارت نزديكي جغرافيايي و كاهش هزينه حمل و نقل و تحويل سريع، پيشنهادهاي بهتر فروش، امكان تقسيم اعتبارات اسنادي و سهولت عمليات بانكي از مواردي است كه ايران خريد غيرمستقيم از اين كشور را دارد.
وي در پايان خواستار مشاركت بيشتر شركت هاي خصوصي در امر تبادل تجاري با كشورهاي منطقه خصوصا امارات شد./01/125
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]