واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: پيش نويس سند افتا به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارائه شد
رييس انجمن رمز ايران از ارائه پيش نويس سند افتا "امنيت فضاي تبادل اطلاعات" به مجمع تشخيص مصلحت نظام خبرداد.
به گزارش خبرنگار برنا، "محمدرضا عارف" امروز در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران،با بيان اينكه هم اكنون در كشور از دستاوردهاي ICT به نحو مطلوب استفاده نمي شود گفت: پرداختن به اولويت سند چشم انداز بايد محور تمام اهداف كشور باشد كه مي توان يكي از مهمترين مزيت هاي آن را جهت گيري به سمت فناوري اطلاعات و ارتباطات عنوان كرد.
وي ادامه داد: در اجراي مزيتهاي فناوري اطلاعات با مشكلات اساسي به ويژه نحوه مديريت راهبردي آن مواجه هستيم و بايد به اين توجه داشت كه مديريت به عنوان الزام و اصل مهم است.
عارف ادامه داد: مبحث مديريت و راهبردي در كشور با يك نگاه غير علمي مواجه است و بايد در برنامه چهارم و همچنين برنامه پنجم جهت گيري ها را به اين سمت سوق داد.
به گفته رييس انجمن رمز ايران، براي رسيدن به جايگاه اول در منطقه بايد رشد 8 درصدي طي 4 برنامه داشته باشيم كه در اين زمينه بهره وري نقش اصلي را ايفا مي كند.
عارف با اعلام اينكه در آستانه تدوين برنامه پنجم توسعه هستيم گفت: بايد در اين برنامه براي صنعت ICT يك كارگروه تشكيل دهد و به عنوان يك الزام از آن ياد كرد.
وي با اعلام اين مطلب كه فناوري اطلاعات و ارتباط يكي از مباحث مهم بر سند چشم انداز 20 ساله كشور به عنوان يك بند زيربنايي مطرح است، گفت: توسعه ICT ساير بخشها را نيز تحت تاثير قرار مي دهد و به عنوان كليد بخشهاي توسعه اجتماعي و اقتصادي كشور مطرح است.
رييس انجمن رمز ايران ادامه داد: رشد شتابان كاربران اينترنت، افزايش روزافزون سرعت، كاهش هزينه هاي ناشي از تحولات گسترده ICT و نگاه پذيرفتن و اهميت استفاده از اين فناوري بايد به عنوان اولين كار جدي در كشور مطرح شود.
وي با تاكيد بر اينكه فناوري اطلاعات و ارتباطان يك الزام است و نه يك انتخاب گفت: توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات با رسيدن به جامعه دانايي محور به زيرساخت هاي متعددي از قبيل زيرساخت مخابرات، زيرساخت حقوقي، امنيتي، اقتصادي و اجتماعي نياز دارد كه ما در اين زيرساخت ها از ظرفيت مناسبي برخوردار نيستيم.
عارف با اشاره به محورهاي پيشنهادي در تدوين سياستهاي كلي در ICTگفت :بايد در اين زمينه يك مركز راهبري و هدايت توسعه اي ايجاد شود كه بتواند از بخش خصوصي حمايت جدي كرده و اين بخش احساس حمايت كند.
وي با اعلام اينكه سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي تدوين شده و اميدواريم حركت قوي در زمينه توليدات ICT پرداخته شود گفت: اگر اصل بومي كردن صنعت ICT را بپذيريم مي توان شاهد رشد و شكوفايي آن بود.
رييس انجمن رمز ايران اظهارداشت: در مقطعي نداشتن سياستهاي اصل 44 را بهانه مي كرديم؛ ولي هم اكنون اين مشكلات حل شده و بايد تمام فعاليت ها با در نظر گرفتن بخش خصوصي ايجاد شود و دستگاه ها ملزم شوند كه پيش نويس سياست هاي كلي ICT را تدوين كنند.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به فضاي امنيت اطلاعات در كشور گفت: با توجه به اين فضا مي توان از هرگونه جاسوسي، خرابكاري و تجاوز به حريم خصوصي اشخاص جلوگيري كرد و موارد قابل شناسايي و پيگيري است.
عارف ادامه داد: در صورتي كه از زيرساختهاي امنيت ملي غافل شويم تمام اطلاعات در دست ديگر كشورها قرار خواهد گرفت.
وي خواستار هدايت، سياست گذاري و نظارت بر امنيت فضاي تبادل اطلاعات كشور شد.
رييس انجمن رمز ايران با اعلام اينكه تصويب سياستهاي كلي نظام امنيت فضاي تبادل اطلاعات توسط انجمن رمز ايران به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارائه شد گفت: منتظر جواب قطعي از سوي آن ها هستيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه سرعت 56 KB اينترنت آيا كافي است افزود: معتقديم هيچ محدوديتي در اين خصوص نبايد وجود داشته باشيد.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]