تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855924087




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معتاد بيماري است كه براي تسكين آلام خود به مواد مخرب روي آورده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معتاد بيماري است كه براي تسكين آلام خود به مواد مخرب روي آورده است
اعتياد يك بيماري است اين واژه اي كه در سالهاي اخير بسيار مورد تاكيد قرار گرفته تا همه بدانند معتاد بيمار است نه مجرم و در برخورد با معتاد همانند يك پرستار در برابر بيمار يايد عمل كنند.

معتادان اغلب به دليل اختلالات شخصيتي به مواد مخدر پناه مي‌برند تا به دليل ناتواني درحل مشكلات اقدام به فراموشي آن نمايند، از اين رو اعتياد را بيماري مزمن رواني مي‌شناسند كه فرد را وابسته كرده و البته باعث تشديد اختلالات رواني وي نيز مي‌شود.

به گفته روانشناسان افراد خود شيفته، پرخاشگر، احساساتي و ضد اجتماعي طعمه خوبي براي قاچاقچيان مواد مخدر هستند اين مساله دركنار گسترش اضطراب و افسردگي، معاشرت نامناسب و نبود پشتوانه خانوادگي مي‌تواند عاملي براي روي آوردن به اعتياد باشد.

هرچند مساله اعتياد تنها به شخصيت فرد و مشكلات موجود محدود نمي‌شود بلكه اعتياد با مسايل سياسي و امنيتي عجين شده و نيروي انساني، مهمترين سرمايه يك جامعه را تهديد مي‌كند.

در مقابله با مواد مخدر، ايران بيشترين كشفيات را در جهان داراست و قم در اين عرصه نقش فعالي در زمينه مبارزه، پيشگيري و درمان ايفا كرده است.

هفته مبارزه با مواد مخدر فرصتي است تا پاي سخن عوامل درگير در درمان مبارزه و پيشگيري بنشينيم و در جريان فعاليت هاي آنها قرار گيريم.

به گفته مسوول مركز درمان نگهدارنده با متادون(‪MMT)‬قم، كساني كه در چرخه مقابله با ترك اعتياد تلاش مي‌كنند بايد بدانند اعتياد يك بيماري، مزمن و عودكننده است و با اين سه مولفه بايد در ترك افراد تلاش كنند.

دكتر جواد سجادي با پذيرش لغزش افراد براي عود مجدد گفت: بنا بر آمارها ‪ ۱۰‬درصد اعضاي ‪ MMT‬بطور دايمي مواد مخدر تزريق مي‌كنند و ‪ ۳۰‬درصد تفنني و مابقي نيز از اين نوع استعمال پاك شده اند.

وي خطرات ناشي از اعتياد را متعدد دانست و افزود: اعتياد ديگر تنها فرد معتاد را درگير نساخته بلكه اطرافيان وي را نيز با مشكلات عديده روبرو مي‌كند كه يكي از بارزترين آن انتقال بيماري ايدز و هپاتيت است.

سجادي گفت: هم اكنون بيش از ‪۴۰‬درصد افراد شناسايي شده دراين مركز مبتلا به ايدز هستند و نزديك به ‪ ۷۰‬درصد نيز دچار هپاتيت نوع ‪ B‬و ‪ C‬مي‌باشند.

وي گفت: اين بيماري از طريق معتادان تزريقي( با تزريق مشترك)به خانواده آنان و ديگر معتادان منتقل شده و بسياري از اعضاي جامعه رادرگير مي‌سازد.

وي افزود: از اين رو مسوولان تلاش كردند تا باارايه مواد كم خطر از سوء مصرف مواد مخدر پرهيز شود، راه اندازي مراكز متادون درماني و مركز گذري ارايه خدمات به معتادان (تزريقي )از جمله اين اقدامات است.

وي ادامه داد: اين در حالي است كه با وجود مشاهده تلاشهاي صورت گرفته و كاهش تقاضاي مواد مخدر سوداگران مرگ برآن شدن تا براي جبران خسارات خودبه تبليغات سوء پرداخته و شايعه كنند كه متادون منجر به مرگ معتادان مي‌شود! سجادي گفت: اين افراد براي افزايش عرضه و رشد تقاضا تلاش دارند تا اين بيماران را هرچه بيشتر در دام هلاكت قرار داده و به پرتگاه نابودي بكشانند.

وي افزود: ميانگين سني اعضاي اين مركز ‪ ۲۴‬سال است و اغلب اين افراد داراي زمينه مشكلات رواني هستند كه در اين مركز با آنان مشاوره شده تاضمن التيام آلام رواني از خطرات ناشي از اعتياد تزريقي نيز آگاه شوند.

وي گفت: متاسفانه با تغيير الگوي مصرف مواد و توسعه مواد شيميايي ميل به ترزيق مواد مخدر از هروئين به موارد ديگر چون كراك افزايش يافته است و اين مساله بايد هر چه سريع تر مورد كنترل قرار گيرد.

مسوول هماهنگ‌كننده اعتياد در مركز بهداشت استان و مسوول مركز گذري ارايه خدمات به معتادان (‪DIC)‬كه به تازگي در قم افتتاح شده گفت:اين مركز مثلث اعتياد، ايدز و بيماريهاي رفتاري (حلقه هاي يك زنجير) را پيگيري مي كند.

دكتر محمد رضا حسني گفت: مركز ‪ DIC‬از طريق تيم‌هايي متشكل از معتادان ترك يافته تلاش دارد تا با حضور در محافل معتادان تزريقي آنان را جذب مركز كرده و از گسترش خطرات اعتياد تزريق و ايدز جلوگيري كند.

وي ارايه آموزش، توزيع سرنگ يكبار مصرف با دريافت سرنگهاي مصرف شده و معرفي به مركز متادون درماني را از ديگر اقدامات موجود دانست.

وي دسترسي به معتادان سخت دسترس و كارتن خوابها را از اقدامات اين مركز دانست و افزود: مركز گذري ارايه خدمات به معتادان با شناسايي معتاد خدمات درماني، ارايه يك وعده غذايي و استحمام افراد را براي جذب آنها فراهم مي‌كند.

حسني گفت: ترس اين افراد از عضويت بخاطر جرايمي است كه در كنار اعتياد انجام داده‌اند و هراس دارند در صورت تشكيل پرونده تحويل مراجع قضايي شوند در حاليكه اين مركز پرونده‌ها را محفوظ مي‌دارد.

وي افزود: همكاري و هماهنگي مسوولان و جلب مشاركت مردمي براي اجراي اين طرح جهت مقابله با اين معضل اجتماعي و كاهش آسيب ضروري است.

مسوول بهداشت و درمان اداره كل زندانهاي قم نيز با مساله اشاعه اعتياد در زندان مخالفت كرد و گفت: مسوولان زندان تلاش دارند تا باآموزشهاي لازم و كاهش آسيب از بازگشت مجدد زندانيان به محيط زندان جلوگيري كنند.

دكتر زهرا اورسجي افزود: مسوولان زندان با ايجاد اشتغالزايي براي زندانيان از بيكاري و روي آوردن مددجو به مواد مخدر جلوگيري كرده اند.

وي البته اين مشاغل را بلا اجبار دانست و گفت: از ديگر اقدامات زندان توزيع متادون در بين معتادان تزريقي براي كاهش آچ‌سيب‌هايي مانند انتقال ايدز و هپاتيت و توزيع سرنگ يكبار مصرف درآينده مي‌باشد.

وي ادامه داد: سازمان زندانها در ترك اعتياد درمان سم زدايي و درمان نگهدارنده پيش قدم بوده و باعث شده كه امروز ديگر در زندانها تزريق مشترك را شاهد نباشيم.

اورسجي ‪ ۵۰‬درصد افراد حاضر در زندان را مرتبط با مواد مخدر دانست و افزود: بدليل جرايم متعددي كه معتادان انجام داده‌اند طبقه بندي خاصي براي جداسازي در زندان نيست اما اردوگاهي براي معتادان با جرايم سبك ايجاد شده است.

اورسجي، مدت اقامت در اردوگاه را كوتاه دانست و گفت: ظرفيت اين اردوگاه ‪ ۷۰۰‬نفر پيش بيني شده كه تاكنون كمتر از ‪ ۱۰۰‬نفر به آن وارد شده اند.

به عقيده دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر استان جز با هماهنگي و همراهي تمامي دستگاههاي ذي ربط امكان مبارزه كامل و موثر بامواد مخدر وجود ندارد سردار رحيم خورشيدوند مبارزه با مواد مخدر را وظيفه تك تك اعضاي جامعه دانست و افزود: در ‪ ۳۰‬سال گذشته اقدامات زيادي براي مبارزه به مواد مخدر صورت گرفته و شهداي زيادي نيز تقديم شده اما همچنان مواد مخدر و اعتياد هست اين نشان مي‌دهد كه مبارزه به تنهايي موفق نيست.

وي ادامه داد: عزم جدي براي مبارزه لازم است واين بايد دربين دستگاههاي مختلف به ويژه بخش فرهنگي تقويت شود تا بتوان هماهنگ در برابر اين بلاي خانمانسوز ايستادگي كرد و عمليات موثري را انجام داد.

وي افزود: امروز نيروهاي مبارزه با مواد مخدر با تلاش فراوان و دستگيري قاچاقچيان عمده با هدف كاهش عرضه تلاش كرده تا قم را به محلي ناامن براي ترانزيت، نگهداري و معامله مواد مخدر تبديل كنند.

خورشيدوند گفت: اين اقدامات زماني تاثير مناسب خود را نشان مي‌دهد كه ديگر دستگاههاي ذي ربط نيز بتوانند درزمينه پيشگيري و درمان اعتياد اقدام شايسته اي انجام دهند.

وي تاكيد كرد: امروز ديگر نمي‌توان به مواد مخدر بعنوان موادي صرفا اقتصادي و يا مصرفي نگاه كرد بلكه اين مساله دركشور كاملا سياسي و امنيتي است.

وي گفت: براي مبارزه با مواد مخدر بايد تمامي دستگاههاي درگير به ويژه فرهنگي آموزشي جدي تر برخورد كرده و از همان دوران آموزش و پرورش به دانش آموزان اعتمادبه نفس بخشيده تا دربرابر خطرات مختلف مقاوم باشند.ك/‪۴‬ ‪۵۴۸/۵۵۰/۷۴۰۳‬
 دوشنبه 10 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن