واضح آرشیو وب فارسی:موج: خلا مد و طرح هاي متنوع لباس ايراني اسلامي بي حجابي را دامن مي زند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي معاون وزارت بازرگاني گفت:مد، سليقه و ذائقه را عوض مي كند، اما هنوز ارگانها و سازمانه ي مربوط در اين زمينه كاري انجام نداده اند. دانشگاه ها مي تواند با انجام فعاليتهاي تحقيقاتي و ايجاد آفرينش هاي هنري خلا موجود در مد و طرح هاي متنوع را در بين اصناف پوشاك و لباس پر كنند.
محمد صادق مفتح، معاون بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني در ديدار با اعضاي شوراي مركزي دومين جشنواره ملي دانشجويي دختران آفتاب با اشاره به اينكه در مورد مساله حجاب تا كنون كار اصولي و اساسي انجام نگرفته است،گفت:مساله حجاب با كارهاي مقطعي و كوتاه مدت حل نخواهد شد و نياز به نهادي دارد كه دائما پيگير اين موضوع باشد و در اين خصوص جريان سازي كند.
وي اظهار كرد:باتوجه به اهميت و حساسيت مساله حجاب، همچنين گستردگي كار در اين زمينه ،جامعه نيازمند انجام فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي در خصوص حجاب است تا بتوانيم با كار بلند مدت و در نهايت فرهنگ سازي تغييرات مثبت و چشمگيري را شاهد باشيم
وي نبود آگاهي و آموزش در ميان مردم را از دلايل بدحجابي در جامعه عنوان كرد وافزود: ما مي توانيم با برگزاري جشنواره هاي متعدد و تشكيل نهادهاي مستمر توسط همين جشنواره به آموزش و فرهنگ سازي در ميان مردم اقدام كنيم.
وي ادامه داد:خداوند در ذات انسان تنوع و زيبا طلبي را قرار داده است اما مرز بين زيبا پوشيدن و افراط و تفريط بايد مشخص شود كه با كارهاي تحقيقاتي مي توان اين مرز را معين كرد.
مفتح با اشاره به اينكه در مورد موسيقي مراجع ذي صلاح مرز بين موسيقي حلال و غنا را مشخص كرده اند گفت: در مورد حجاب نيز متخصصان بايد مرز بين حجاب و بي حجابي را شناسايي كنند، ضمن اينكه نهادها و ارگانهايي كه در اين زمينه كار مي كنند بايد رويكردشان را به سمتي سوق دهند كه در دام افراط و تفريط نيفتند چراكه دامنه موضوع حجاب از موسيقي بسيار گسترده و جدي تر است.
معاون وزارت بازرگاني با اشاره به اينكه ما نمي توانيم در مورد حجاب عوامانه بحث كنيم تاكيد كرد: بهترين مفصل براي پرداختن به اين موضوع دانشگاه هنر است كه مي تواند به جامعه خط مشي بدهد و با بهره گيري از ذوق و سليقه اساتيد و دانشجويان و ايجاد آفرينش هاي هنري خلا موجود در مد و طرح هاي متنوع را در بين اصناف پوشاك و لباس پر كند.
وي همچنين به اجراي طرح جلوه حجاب اشاره كرد و افزود: براي ساماندهي مد در كشور در حال حاضر طرح جلوه حجاب در يبش از 600 فروشگاه در استان هاي تهران، اصفهان و شيراز در حال اجراست كه باتوجه به سازوكار بازار، لباسهايي با استانداردهاي اسلامي به مشتريان عرضه مي كنند اما قطعا اين كار كافي نيست و در اين خصوص بايد دو كار اساسي ديگر انجام شود؛ يكي انتشار مجله مد به دور از بحثهاي سنگين علمي و با هدف پرداختن به موضوع مد و طرح لباس، كه علارغم اعلام حمايت وزارت بازرگاني از انتشار اين نشريه در در تيراژ 5000 نسخه براي شروع كار هنوز استقبالي نشده است. ومورد دوم نمايش زنده لباس است كه در دو سال اخير در جشنواره زنان سرزمين من با استقبال چشمگيري روبرو شده است.
محمد صادق مفتح ساماندهي طراحان لباس را ضرورري دانست و تصريح كرد: در حال حاضر رهاترين گروه در كشور طراحان لباس هستند كه هرچه زودتر بايد ساماندهي شوند و با تشكيل جامعه طراحان لباس و سازمان نظام طراحي بر عملكرد آنها نظارت شود.
وي افزود: توليدكنندگان پوشاك براي فروش بيشتر بر اساس كشش بازار و تقاضاي مشتري و بدون توجه به پوشيده بودن و امنيت اخلاقي لباس توليد مي كنند كه در اين ميان نياز به حضور يك طراح براي ترجمه سلايق متفاوت در چارچوب استانداردهاي اسلامي احساس مي شود و بحث هاي تئوري به تنهايي كفايت نمي كند.
وي در پايان يادآور شد: محيط هاي علمي و آكادميك در مورد حجاب مي توانند كارهاي اساسي انجام دهند.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]