تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826526948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راه برداشت پنج ميليارد دلاري هموار شد


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: راه برداشت پنج ميليارد دلاري هموار شد
دنياي اقتصاد - مجلس هشتم با تصويب دو فوريت لايحه متمم بودجه 87 و موافقت با برداشت 45هزار ميليارد ريال جهت تامين واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت ناشي از خشكسالي و سرمازدگي؛ اولين گام را در راستاي تعامل با دولت و وعده رييس مجلس در اين باره برداشت و مجوزي را صادر كرد كه مجلس هفتم آن را از دولت دريغ كرده بود. اين درحالي است كه مخالفان جدي برداشت از حساب ذخيره ارزي براي هزينه كردن در امور جاري همچنان در مجلس فعلي نيز حضور دارند و كماكان موضع مخالف خود را حفظ كرده‌اند.
مجوز برداشت 45 هزار ميليارد ريال صادر شد
همراهي مجلس با دولت براي برداشت از حساب ذخيره
دنياي اقتصاد- مجلس هشتم با تصويب دو فوريت لايحه متمم بودجه 87 و موافقت با برداشت 45هزار ميليارد ريال جهت تامين واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت ناشي از خشكسالي و سرمازدگي؛ اولين گام را در راستاي تعامل با دولت و وعده رييس مجلس در اين باره برداشت تا نشان دهد اين مجلس از هم‌اكنون تلاش خود را براي جلوگيري از رويارويي با دولت به خرج داد و به گفته مجلسيان با تصويب چنين لوايحي قصد دارد تاكيد كند كه به مردم و مشكلات آنها توجه جدي دارد.
بدين ترتيب روزگذشته مجلس هشتم مجوزي را صادر كرد كه مجلس هفتم آن را از دولت دريغ كرده بود و اين درحالي است كه مخالفان جدي برداشت از حساب ذخيره ارزي براي هزينه كردن در امور جاري همچنان در مجلس فعلي نيز حضور دارند و كماكان موضع مخالف خود را حفظ كرده‌اند؛ اما گويا توفيقي در همراه كردن كليت مجلس نمي‌يابند و اين درحالي است كه محمدرضا نعمت‌زاده، معاون وزير نفت خبر داده است كه لايحه‌اي براي واردات 8 ميليارد دلار بنزين و گازوئيل در راه پاستور و بعد بهارستان است.
از سوي ديگر مجلس روز گذشته درحالي به دوفوريت لايحه دولت براي برداشت از حساب ذخيره ارزي راي داد كه پيش از اين از دولت خواسته بود تا از ارائه لوايح دوفوريتي اجتناب كند تا مجلس فرصت لازم را براي بررسي جوانب لوايح دولت دراختيار داشته باشد و البته مجلسيان درمقابل قول دادند رسيدگي به لوايح در كميسيون‌ها را سرعت بخشند وعده‌اي كه درباره لايحه اصلاح قانون برنامه عملي شد و ظرف كمتر از دو هفته اين لايحه براي تصويب نهايي به صحن علني بازگردانده شد. لايحه اصلاح جداول 4 و 8 قانون برنامه چهارم توسعه كه در روز آخر كاري مجلس هفتم و به منظور برداشت 45هزار ميليارد ريال از حساب ذخيره ارزي براي جبران خسارت ناشي از خشكسالي تقديم مجلس شده بود، در هياهوي روز آخر مجلس از بررسي جاماند و يك بار ديگر در تاريخ بيست و يكم خردادماه و البته با قيد دو فوريت در دستور بررسي قرار گرفت كه مجددا نمايندگان با يك فوريت آن موافقت كرده و قرار شد تا اين لايحه جهت بررسي بيشتر در اختيار كميسيون‌هاي تخصصي قرار بگيرد و پس از آن وارد صحن علني شود. برهمين اساس كميسيون برنامه و بودجه اين لايحه را تصويب كرده و نيز با اصلاح بند (و) ماده يك كه مي‌گويد برداشت از حساب ذخيره ارزي فقط در بودجه سنواتي ممكن است؛ حذف شود، اما كميسيون در اصلاحيه خود به جاي حذف اين بند آن را اصلاح كرد تا متمم‌ها نيز جزو بودجه سنواتي محسوب شوند و اين ابهام برطرف شود، عملا مجلس اقدامات لازم را براي تصويب اين لايحه در صحن علني ديروز مجلس به كار گرفت و البته در توجيه آن نيز كمك به كشاورزان و دامداران را مطرح كرد. هرچند نماينده دولت يعني وزير بازرگاني و موافقان لايحه مزبور ضرورت برداشت از حساب ذخيره ارزي را براي اين مساله عنوان مي‌كردند، اما مخالفان كه عمدتا همان چهره‌هاي اقتصادي مجلس هفتم بودند، تاكيد داشتند كه اولا اين رقم براي جبران خسارت ناشي از خشكسالي و سرمازدگي زياد است و از سويي برداشت ارزي از حساب ذخيره ارزي باعث ايجاد تورم مي‌شود، اما از آنجا كه مجلس
چندين‌ بار لايحه را در دست بررسي قرار داده بود، روز گذشته به كليات آن راي داد و پس از آن مجلس در شور دوم، تصويب دو فوريت لايحه متمم بودجه 87 كشور، تاثير اعتبار واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت خشكسالي و سرمازدگي را در دستوركار قرار داد تا در جلسه آينده مجلس در دست بررسي قرار بگيرد. (براين اساس نمايندگان سقف برداشت دولت از حساب ذخيره ارزي را كه طبق جداول 4 و 8 برنامه چهارم توسعه 20هزار ميليارد ريال بود به سقف 45هزار ميليارد ريال افزايش دادند تا لايحه يك فوريتي قبلي اجرا شود.)
به هر روي نمايندگان مجلس با تصويب كليات و جزئيات لايحه يك فوريتي به دولت اجازه برداشت مبلغ 45ميليارد ريال از حساب ذخيره ارزي را دادند.
براساس مصوبه مجلس معادل ارزي مبلغ 45هزار ميليارد ريال به ارقام جدول شماره8 قانون برنامه چهارم توسعه اضافه شد.
همچنين نمايندگان با اصلاح بند (و) ماده يك قانون برنامه چهارم توسعه مقرر كردند كه استفاده از وجوه حساب ذخيره ارزي موضوع اين ماده صرفا در قالب بودجه‌هاي سنواتي و متمم‌هاي آن مجاز خواهد بود.
اين اصلاح در راستاي تصميمات اخير دولت براي اجازه برداشت از حساب ذخيره ارزي جهت واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت ناشي از خشكسالي صورت گرفت.
در هر حال محمدمهدي مفتح، مخبر كميسيون برنامه و بودجه در آغاز جلسه در توضيح اين لايحه گفت: خشكسالي و سرمازدگي مشكلاتي را براي كشور ايجاد كرده است كه براي حل اين مشكل و تامين مواد غذايي و كاهش عوارض خشكسالي بايد در مجموع 5‌ميليارد دلار از حساب ذخيره ارزي برداشت شود. وي با بيان اين‌كه اين مشكل بايد طي 2 لايحه حل شود، ادامه داد: در لايحه اول محل تامين منبع مالي استفاده از حساب ذخيره ارزي پيش بيني شده كه تنها در دو شكل مي‌توانيم از حساب ذخيره ارزي استفاده كنيم.
در اين هنگام الياس نادران در تذكري با استناد به ماده 223 آيين‌نامه داخلي مجلس گفت: بايد اكنون تكليف روشن شود كه آيا جداول 4 و 8 را اصلاح مي‌كنيم يا علاوه بر آنچه در بودجه 87 هست، به دولت اجازه دهيم كه معادل 5‌ميليارد دلار برداشت كند. لاريجاني در پاسخ به اين تذكر گفت: در قانون بودجه آمده كه نمي‌توان قانون برنامه را طي طرح يا لايحه‌اي تغيير داد و به همين دليل هم چيزي كه آورده‌اند اصلاح جداول شماره 4 و 8 برنامه است و بنابراين تذكر شما وارد نيست. وي افزود: همچنين در اينجا اجازه چگونگي هزينه‌كرد داده نمي‌شود، بلكه سقف جداول تغيير مي‌كند و نحوه هزينه‌كرد را بايد طبق لايحه‌اي بياورند و مجلس تصويب كند، فعلا سقف جداول را تغيير مي‌دهيم تا طبق ماده 223 آيين‌نامه اجرا شود.
چيزي از حساب ذخيره نمي‌ماند
الياس نادران نماينده مردم تهران در مخالفت با كليات اين طرح گفت: با افزايش 5‌ميلياردي، مشكلي از مشكلات خشكسالي حل نمي‌شود، زيرا در حال حاضر دولت نزديك 35 ميليارد دلار اضافه برداشت دارد، بنابراين بايد مشخص شود كه كدام مبلغ قرار است افزايش پيدا كند، اگر به سقف جدول 8، پنج‌ميليارد دلار اضافه شود، اشكال ايجاد مي‌شود. همچنين احمد توكلي در تذكري با استناد به ماده 13 آيين‌نامه گفت: عنوان لايحه با محتوايش سازگاري ندارد كه لاريجاني در پاسخ گفت: نيازي به بازگشت نيست، هر چقدر كه اضافه شود به همان مبلغ نهايي اضافه مي‌شود. بحث شما و آقاي نادران آن است كه سقف جدول تغيير كرده، كه اين مساله اشكالي ايجاد نمي‌كند.
نادران گفت: مفتح اعلام كرد كه اين را براي نيازهاي ارزي دولت مصرف مي‌كنيم و نه مصارف دائمي، در حالي كه جدولي ارائه شده كه در آن يارانه شير خانوار و مدارس عنوان شده كه دولت بايد بگويد كدام را مي‌خواهند ارزي حساب كنند و آثار تورمي ندارد.
نادران در پايان گفت: برابر گزارش رسمي بانك مركزي مانده حساب ذخيره ارزي 7‌ميليارد دلار است كه اگر بخواهيم مجوز برداشت 5‌ميليارد دلار را بدهيم، چيزي از حساب ذخيره ارزي براي بقيه كارها باقي نمي‌ماند، در حالي كه با جابه‌جايي بودجه مي‌توانند اين هزينه‌ها را تامين كنند و از حساب ذخيره ارزي هم برداشت صورت نگيرد.سيد كاظم دلخوش اما در موافقت با كليات اين طرح گفت: امروز چندمين بار است كه در رابطه با بحث كمك به ارزاق عمومي كشور و خشكسالي و برق صحبت مي‌كنيم و بحران برق باعث شده ما نتوانيم درست دست مردم را بگيريم و اكنون هم بحث خشكسالي وجود دارد، يك بار طرحي آورديم، دوستان گفتند چرا قيم دولت شده‌ايد و طرح كنار گذاشته شد و بعد از آن 3 بار اين مساله مطرح شد و بر همه هم علت اين لوايح مشخص است.
فشار تحريم‌ها
پس از پايان صحبت‌هاي موافقان و مخالفان مسعود ميركاظمي، وزير بازرگاني كه براي دفاع از لايحه يك فوريتي اصلاح ماده جداول 4 و 8 قانون برنامه چهارم در مجلس حضور يافته بود، در دفاع از اين لايحه گفت: هم اكنون قيمت‌هاي جهاني كالاها به شدت افزايش يافته كه اين موضوع در 40 سال گذشته بي‌سابقه بوده است. وي ادامه داد:‌ بررسي آمار گمرك در دو ماه گذشته نشان مي‌دهد كه 33‌درصد كاهش و 7‌درصد ارزش افزايش يافته است. وزير بازرگاني به صدمات ناشي از سرمازدگي و خشكسالي در كشور تاكيد كرد: اگر درمان عاجل و زودرس اين مساله حل نشود، چه بسا درآمدهاي فراوان اقتصادي را در آينده از دست خواهيم داد كه اين مربوط به نسل‌هاي‌ آينده است كه امروز در حال تصميم‌گيري در مورد آن هستيم.
وي ادامه داد: هيچ زماني درآمد نفتي ايران به اين اندازه نبوده است. در گذشته بالاترين قيمت نفت بشكه‌اي 40 دلار بوده است، اما امروز قيمت جهاني نفت 140 دلار است كه اين اثراتي را به دنبال دارد.
وزير بازرگاني افزود: ‌بايد از مردم در قبال افزايش قيمت‌هاي كالاهاي وارداتي حمايت كنيم. وي ادامه داد:‌ از طرف ديگر تصميم بزرگ ملي به نام دستيابي به انرژي هسته‌اي گرفته‌ايم كه هم اكنون فشارهاي مضاعفي را تحمل مي‌كنيم و بايد براي مقابله با آن تمهيداتي بيانديشيم.
وزير بازرگاني همچنين گفت: همه اين شرايط را بايد حفظ و درك كنيم و همچنين واردات كالاهاي ضروري نيز بايد به كشور انجام شود. وزير بازرگاني از نمايندگان مجلس خواست تا به اين لايحه يك فوريتي راي مثبت بدهند.
پس از پايان صحبت‌هاي وزير بازرگاني، راي‌گيري آغاز شد و نمايندگان كليات اصلاح جدول شماره 8 قانون برنامه چهارم توسعه كشور و افزايش حساب ذخيره ارزي معادل ارزي مبلغ 45هزار ميليارد ريال موافقت كردند.
اين كليات با 207راي موافق، 21 راي مخالف و 7 راي ممتنع تصويب شد، پس از آن در مورد جزييات اين لايحه را‌ي‌گيري شد كه با 183راي موافق و 17راي مخالف به تصويب رسيد.
پس از تصويب اين لايحه بلافاصله لايحه دو فوريتي دوم دولت در خصوص نحوه هزينه اين 45هزار ميليارد ريال جهت واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت ناشي از خشكسالي در صحن علني مطرح شد كه نمايندگان مجلس با دو فوريت لايحه متمم قانون بودجه سال 87 كل كشور موافقت كردند كه در صورت تصويب نهايي مبلغ 45هزارميليارد ريال از حساب ذخيره ارزي برداشت و براي واردات كالاهاي اساسي و ضروري به ميزان 25هزارميليارد ريال و جهت حمايت از خسارت ديدگان و توليد داخلي در برابر خسارت ناشي از خشكسالي و سرمازدگي در استان‌هاي كشور به ميزان 20هزارميليارد ريال به صورت ارزي هزينه مي‌شود.
رحيمي معاون حقوقي و امور مجلس رييس‌جمهور به عنوان نماينده دولت در توضيح دو فوريت لايحه متمم
بودجه 87 كشور جهت تامين اعتبار واردات كالاهاي اساسي و جبران خسارت ناشي از خشكسالي گفت:‌ در حال حاضر 150 شهر، از جهت آب شرب با مشكل مواجه هستند، كه با توجه به فصل تابستان بايد هرچه سريع‌تر براي آب آشاميدني سريعا عمل كنيم و جهت جبران خسارت مردم در سراسر كشور بايد آيين‌نامه تصويب كنيم. وي در پايان گفت: اگر امروز دو فوريت لايحه تصويب شود، مي‌توانيم قول دهيم كه براي كشت پاييز به كشاورزان كمك برسانيم. در اين حال اما نادران در تذكري تاكيد كرد كه بايد اجازه دهيم شوراي نگهبان اظهار نظر كند، ولو اين‌كه امروز تشكيل جلسه فوق العاده بدهند و تا فردا اظهار نظر بكنند و راجع به تغيير هزينه كرد درآمدهاي افزايش پيدا كرده نفت
تصميم گيري كنيم، ضمن آنكه ابهام نسبت به افزايش جدول شماره 8 وجود دارد، زيرا مشخص نيست كه اين افزايش نسبت به 34هزار دلار يا 16هزارميليارد دلار افزايش مي‌دهيم.
لاريجاني در پاسخ گفت: ايراد شما وارد نيست، زيرا ما براساس تصميمي كه اكنون مجلس گرفت مي‌توانيم اين دو نوبت را راي بدهيم، مگر اينكه شوراي نگهبان اصلش را رد كند، كه آن بحث ديگري است. اكنون براساس تصميم مجلس منعي براي آنكه دو فوريت را مطرح كنيم و راي بياورد، نداريم. زيرا ما مصوبه داريم.
فرصت براي تامل بيشتر
اما مصباحي‌مقدم در مخالفت با دو فوريت اين لايحه با بيان اين‌كه اين لايحه جهت تامين مالي براي مبارزه با خشكسالي و تامين يارانه واردات كالاهاي مهم است، گفت:‌ من با اهداف اين دو فوريتي مخالفتي ندارم، اما بنده با 2 فوريت مخالف هستم، نه براي آنكه حل مشكل را فوري نمي‌دانم، اما خود دو فوريتي جهت اصلاح جداول طي چند روز فاصله به مجلس آمد و به تصويب رسيد، مي‌توانست همين دو فوريتي به جاي 2 فوريت تبديل به يك فوريت شود، ولي با يك هفته فاصله به صحن علني بيايد و بررسي و تصويب شود، اين كار فرصتي به ما مي‌دهد كه نسبت به محتوا تامل بيشتري داشته باشيم. لاريجاني گفت:‌ برداشت ما اين نيست كه دو فوريتي امكان ندارد و اشكال آيين‌نامه‌اي ندارد.
در اين حال فرهنگي در موافقت با دو فوريت لايحه گفت: اگر امروز فوريت تصويب نشود، به كميسيون‌ها ارجاع مي‌شود و به تعطيلات مجلس و اواخر تابستان مي‌خوريم كه بررسي آن به تعويق مي‌افتد، دوستاني كه با اصل و جزئيات مصوبات قبل همراه بودند، اگر با اين دو فوريت موافقت نكنند، آن تصميم‌شان هم به نتيجه نخواهد رسيد. لذا اگر پيشنهاداتي داريم، مي‌توانيم با اصلاحات آن را تغيير دهيم. در نهايت پس از سخنان موافق و مخالف براي 2 فوريت لايحه راي‌ گيري شد كه به تصويب رسيد، طبق آيين‌نامه داخلي مجلس 48 ساعت پس از تصويب دو فوريت طرح يا لايحه، بايد كليات و جزئيات آن در صحن علني مورد بررسي قرار گيرد، بنابراين رييس مجلس اعلام كرد سه‌شنبه جلسه داريم.
ميركاظمي اين‌بار توانست موافقت مجلس را جلب كند
 دوشنبه 10 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن