واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سياست - اطلاعات وزارت اطلاعات از طرح ترور احمدينژاد
سياست - اطلاعات وزارت اطلاعات از طرح ترور احمدينژاد
باگذشت بيش از يك هفته از سخنان جنجالي احمدينژاد در اجلاس جامعه مدرسين حوزه علميه قم كه طي آن از طرح ترور و ربودن خود در جريان سفر اواخر سال گذشتهاش به عراق سخن گفته بود، وزارت اطلاعات ايران رسما بياطلاعي خود از چنين ماجرايي را اعلام كرد. «غلامحسين محسنياژهاي» وزير اطلاعات ديروز در حاشيه جلسه هيات دولت به خبرنگاران گفت: «ما هيچ خبري قبل از انجام سفر در خصوص طرح ترور رئيسجمهور در عراق نداشتيم و بعد از انجام سفر به اين موضوع پي برديم.» اين در حالي بود كه «مصطفي محمدنجار» وزير دفاع در حاشيه جلسه ديروز كابينه اعلام كرد: «رئيسجمهور در سفر عراق صددرصد در معرض خطرات بوده است و ما از آن اطلاعاتي داريم.» با اين حال، وزير دفاع هم ارائه جزئيات بيشتر در اين زمينه را به خود احمدينژاد محول كرد. اعلام بياطلاعي وزير اطلاعات كابينه احمدينژاد از وجود طرح ترور وي قبل از سفر به عراق و نيز خودداري اين وزارتخانه از اعلام چنين توطئهاي تاكنون در حالي صورت ميگيرد كه به عقيده ناظران، اگر واقعا چنين طرحي برنامهريزي و به مرحله اجرا درآمده باشد، دستگاههايي چون وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه و مجموعه نهادهاي حاكميت بايد دست به اقدام قانوني و شكايت بينالمللي ميزدند و پرونده ترور دومين مقام كشور را به شكلي جدي بررسي و پيگيري ميكردند. با اين حال، وزارت اطلاعات به عنوان اصليترين دستگاه كشور در اين حوزه، جز اظهارنظر كوتاه ديروز محسنياژهاي تاكنون واكنشي نشان نداده يا دستكم خبري در مورد محتواي اين واكنش منتشر نشده است. گفتني است وجود چنين ابهاماتي درباره طرح ترور احمدينژاد در هفته گذشته پرسشهايي را در محافل سياسي برانگيخت كه در پي آن، احمدينژاد منتقدانش را «سخنگويان داخلي آمريكا» ناميد و اعلام كرد كه در صورت نياز اسناد ترور و ربودن خود را منتشر خواهد كرد. ادعايي كه از سخنان ديروز وزير اطلاعات هم نشانهاي از تحقق آن به چشم نميآيد.
واكنش به فراخوانهاي ماهوارهاي
وزير اطلاعات اما در حاشيه جلسه ديروز كابينه به مباحث ديگري هم پاسخ داد. وي در پاسخ به سوالي مبني بر درخواست مذاكره از مقامات ايراني از سوي ربايندگان سربازان ايراني در سراوان گفت: مگر كسي با مجرم مذاكره ميكند؟ وي در مورد وضعيت ربودهشدگان نيز تاكيد كرد: براي آزادي آنها تلاشهاي زيادي از طرف وزارت خارجه و ساير دستگاههاي مذكور در حال انجام است. وي در پاسخ به سوالي درباره دستگيري متهم به جاسوسي براي اسرائيل كه روز شنبه جلسه دادگاه او برگزار شد، گفت: دادگاه اين فرد در حال برگزاري است و شما ميتوانيد در دادگاه حضور پيدا كرده و از جزئيات آگاه شويد. وزير اطلاعات همچنين درباره دستگيرشدگان تجمع اخير پارك لاله گفت: افرادي كه اغتشاش كردهاند و در حقيقت باعث بينظمي شدهاند، توسط نيروي انتظامي دستگير شدند. ممكن است برخي از آنها حضورشان آگاهانه نباشد و احيانا جرمشان كمتر باشد، بنابراين زودتر آزاد ميشوند. ممكن است برخي سوابقي داشته باشند و در صحنه اخلال و ضرر و زيانهايي را ايجاد كرده باشند كه اينها تحويل دستگاههاي قضايي داده ميشوند. محسنياژهاي همچنين در پاسخ به سوالي درباره فراخوانهاي اخير شبكههاي ماهوارهاي وابسته به سلطنتطلبان و برگزاري تجمعاتي در شهرهايي چون تهران، اصفهان و مشهد گفت: طبيعي است با هشياري كه مردم ما دارند، تحت تاثير اينگونه مسائل قرار نميگيرند. ولي من باز تاكيد ميكنم مردم عزيز ما بايد هشيار باشند و فريب برخي از شعارهاي به ظاهر فريبنده را نخورند. مواظب باشند خداي نكرده بچهها و جوانانشان بيجهت به دنبال اين مسائل راه نيفتند و براي خود و خانوادههايشان مشكل ايجاد نكنند.
درخواست وزير ارشاد از مدعيالعموم
ديگر وزير خبرساز جلسه ديروز كابينه، محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود كه در سخنانش خواستار ورود مدعيالعموم به ميدان برخورد با افراد و رسانههايي شد كه به گفته وي «به صراحت به مقامات بالاي دولت توهين ميكنند.» اظهارات صفارهرندي در پي پرسش خبرنگاران درباره دلايل لغو امتياز روزنامه «تهران امروز» مطرح شد كه هفته گذشته به دنبال انتشار ويژهنامهاي انتقادي از دولت صورت گرفته بود. وزير ارشاد درباره لغو مجوز انتشار روزنامه «تهران امروز» گفت: مستند هيات نظارت در لغو مجوز اين روزنامه متفاوت با آنچه در ويژهنامهاش منتشر كرده بود، است. اين روزنامه شرايطي را كه طبق آنها به آن مجوز انتشار داده شده بود، از دست داد و به همين دليل مجوزش لغو شد، نه اينكه توقيف شده باشد. وي در ادامه گفت: وزارت ارشاد علاقهاي به محدود كردن مطبوعات ندارد، اما از سوي ديگر در كشورمان اتفاقاتي ميافتد كه عجيب و در طول تاريخ مطبوعات بيسابقه است؛ چنان كه برخي به صراحت به مقامات بالاي دولت توهين ميكنند؛ البته ما وزرا خود را آماده اين جور برخوردها كردهايم، اما مقام دوم كشور بايد حاشيهاي از حرمت و حفظ كرامت داشته باشد، اما برخي به طرز بيشرمانهاي دولت را مورد تعرض قرار ميدهند كه در مقابل، دولت سعهصدر خود را خواهد داشت. اما سعه صدر دولت نبايد باعث شود ديگر دستگاهها مثل مدعيالعموم در برابر مواردي كه خلاف امنيت ملي و مصالح كشور است، سكوت كنند، آنها نبايد اجازه دهند هتاكيها و بيحرمتيها سكه رايج شود.
تغيير استانداران كليد خورد
از سوي ديگر و در شرايطي كه بحث تغيير استانداران در سال آخر دولت و در آستانه انتخابات رياستجمهوري بالا گرفته، سيدمهدي هاشمي سرپرست وزارت كشور هم در حاشيه جلسه كابينه از تصويب تغيير دو استاندار خبر داد و گفت: براي استان مازندران محمد كريمي و براي استان ايلام نورمحمدي قراوي به عنوان استاندار انتخاب شدند. در استان بوشهر نيز چون قرار است از استاندار در جاي ديگري (رئيس سازمان اداري مجلس) استفاده شود، وي استعفا كرده و به زودي جايگزينش انتخاب ميشود. سرپرست وزارت كشور در بخش ديگري از سخنانش درباره آنچه احتمال برگزاري رفراندوم درباره طرح تحول اقتصادي خوانده شد، گفت: هرچه تا كنون تصويب كردهايم در چارچوب قانون و مقررات بوده و اگر قرار باشد رفراندومي در اين زمينه مطرح شود، به نظر ما اين طرح راي خواهد آورد. اين در حالي بود كه مجتبي ثمرههاشمي مشاور عالي احمدينژاد به خبرنگاران گفت كه خبري درباره چنين رفراندومي نشنيده است. خبر درخواست چنين رفراندومي از سوي برخي روساي كميسيونهاي مجلس به رئيس مجلس داده شده است.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]