واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ظرفيت هاي ايران و پاكستان بسيار فراتر از حجم كنوني روابط تجاري است
منوچهر متكي ابراز اميدواري كرد كه برگزاري هفدهمين كميسيون مشترك دو كشور فرصتي براي بهره گيري از توانمندي هاي ايران و پاكستان در جهت ارتقاء سطح توان ملي آنها را فراهم آورد تا ظرفيت روابط دو كشور به جايگاهي كه شايسته آن است هر چه بيشتر نزديك شود.
به گزارش سرويس سياسي برنا ، منوچهر متكي وزير امور خارجه ايران در مراسم افتتاح هفدهمين اجلاس كميسيون مشترك اقتصادي ايران و پاكستان كه در تهران برگزار شد، ضمن خيرمقدم به سيد نويد قمر وزير امور اقتصادي و دارايي جمهوري اسلامي پاكستان و هيات همراه، گفت: طي مدت زماني كه از برگزاري كميسيون شانزدهم مي گذرد، روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي ايران پاكستان در عرصه گوناگون شاهد رشد و بالندگي بوده و جديت مسئولين دو كشور در بهره گيري از ظرفيت هاي بالاي موجود در دو كشور، دور نماي اميد بخشي از گسترش همه جانبه روابط را نويد مي دهد.
متكي ادامه داد: دولت ايران با اجراي اصل 44 قانون اساسي و ايجاد تحولات مثبت اقتصادي و تقويت بخش خصوصي، فرصت هاي گرانقدري در عرصه اقتصادي فراهم آورده كه روابط دو كشور بزرگ ايران و پاكستان از منافع آن بي بهره نمانده است.
اميدوارم كه روند توسعه روابط اقتصادي پس از برگزاري موفقيت آميز اين اجلاس از شدت و قوت بيشتري برخوردار شود.
وي با بيان اينكه خوشبختانه برگزاري مستمر كميسيون هاي مشترك بين دو كشور به بسترسازي مناسب براي پيشبرد اين هدف كمك هاي شاياني كرده است، اظهار داشت: اجراي موافقتنامه ها و تفاهمنامه هاي متعدد در بخش هاي تسهيل و حمايت از همكاري هاي تجاري، گمركي، سرمايه گذاري، اجتناب از اخذ ماليات مضاعف، كاهش تعرفه ها، همكاري در زمينه هاي كشاورزي و صنعتي نيز بيانگر اين امر است.
متكي با تاكيد بر اينكه ظرفيت ها و توانمندي هاي دو كشور در بخش هاي مختلف بسيار فراتر از حجم 500 ميليون دلاري كنوني روابط تجاري است، گفت: اراده مسئولين دو كشور نيز بر آن است كه سطح روابط تجاري را به سقف بالاي يك ميليارد دلار برسانند.بر همين اساس بايد بر تحكيم و گسترش زير ساخت ها بيش از پيش تاكيد كرد.
وزير خارجه اضافه كرد: در اين راستا علاوه بر برپايي چنين نشست ها و امضاي تفاهمنامه ها و موافقتنامه هاي زير بنايي و راهگشا در زمينه هاي ارتباطات، تحقيق و توسعه و مبادلات علمي و فني، بستر سازي مناسب بيشتر مدنظر قرار گيرد و تا حد امكان از به كارگيري قوانين مزاحم و بوروكراتيك پرهيز كرده و مبنا را بر شفافيت، كارآيي و سادگي اين ارتباطات گذاشت.
متكي با بيان اينكه بر اساس آمار موجود حجم مبادلات رسمي دو كشور در سال گذشته نزديك به 500 ميليون دلار بوده است كه با ظرفيت بالقوه روابط دو كشور فاصله بسيار دارد، افزود: خوشبختانه در بخش صدور خدماتي فني و مهندسي فرصت هاي بسياري شناسايي و در مرحله عملي شدن قرار داد كه اين همه مي تواند ما را به سمت دستيابي به اهداف مورد نظر سوق دهد.
از همين روي ما برگزاري هفدهمين كميسيون مشترك بين دو كشور را چارچوبي مناسب و قدمي موثر در راستاي پشتيباني از فعاليت هاي انجام گرفته و تقويت گام هاي بعدي مي دانيم.
وزير خارجه ايران ادامه داد: ما از دستاوردهاي اخير پاكستان آگاهيم و از رشد توليدات صنعتي، كشاورزي و افزايش سرمايه گذاري خارجي آن كشور خوشحال و از سوي ديگر پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه هاي مختلف اقتصادي و رشد متوسط 6 درصدي طي سال هاي اخير و دستيابي به فناوري هاي پيشرفته بستري مناسب براي تسريع در توسعه كشورمان فراهم آورده است كه اين همه فرصت ذي قيمتي براي دو كشور فراهم آورده تا بتوانند ضمن حركت به سمت همگرايي توطئه هاي دشمنان را نقش بر آب سازند.
وي گفت: مزيت هاي ايران در ارتباط با كريدورهاي ترانزيتي شرق به غرب و شمال و جنوب در ايران، توسعه سريع صنايع خصوصاً بخش هاي مختلف نفت و گاز، پتروشيمي، ماشين آلات، خودرو سازي، الكترونيك، برق رساني، خدمات فني و مهندسي، صنايع كوچك و متوسط در پرتو دسترسي به بازارهاي بزرگ منطقه آسياي ميانه و اروپا در كنار توانمندي هاي كشور دوست پاكستان در بخش هاي مختلف از قبيل صنايع نساجي، فناوري اطلاعات، صادرات ميوه هاي گرمسيري، برنج، دارو سازي و دسترسي به بازار بزرگ و وسيع مي تواند روابط اقتصادي دو كشور را چنان متحول سازد كه علاوه بر دو كشور، كل كشورهاي آسيايي از مزاياي آن برخوردار شوند.
وزير خارجه تصريح كرد: در اين راستا دو كشور همچنان مي بايد در عرصه هايي نظير اشتغال زايي، برقراري امنيت و همكاري هاي انتظامي در استان ها و ايالت ها و مبارزه با انواع قاچاق گام هاي موثر بردارند.
متكي با بيان اينكه خوشبختانه دو كشور در حال حاضر در خصوص پروژه هايي نظير خط لوله انتقال گاز ايران موسوم به خط لوله صلح با يكديگر همكاري دارند، اظهار داشت: نه تنها اين دو بلكه كشورهاي ديگر نيز از آن منتفع مي شوند و ما اميدواريم كه ارمغان اين پروژه همچنانكه از نام آن آشكار است صلح و دوستي براي كشورهاي منطقه باشد.
وزير خارجه با ذكر اين نكته كه ايران دولت و مردم پاكستان را دوستان و برادران ديني خود مي داند و دو ملت در سختي ها و شادكامي ها در كنار يكديگر بوده اند، خاطرنشان كرد: همچنانكه تاريخ گذشته حاكي از آن است اين روابط صميمانه در آينده نيز از گرمي و صفاي بيشتري برخوردار خواهد بود.
وي ابراز اميدواري كرد كه برگزاري هفدهمين كميسيون مشترك دو كشور فرصتي براي بهره گيري از توانمندي هاي ايران و پاكستان در جهت ارتقاء سطح توان ملي آنها را فراهم آورد تا ظرفيت روابط دو كشور به جايگاهي كه شايسته آن است هر چه بيشتر نزديك شود.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//22 - 22 - 45//www.BornaNews.ir
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]