واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بيپ بيپ! اين يك پيامك از ديار آگهي است
تكنولوژي- ستاره سمايي:
پيامهاي بازرگاني تلويزيون كم بود، حالا پيامك تبليغاتي هم به آن اضافه شده!
از همهجا هم ميآيد؛ بانكها، كارخانهها و شركتهاي مختلف، نمايشگاهها، فروشگاهها و ... خلاصه فقط مانده تبليغ چيپس و پفك را هم از طريق پيامك برايمان بفرستند. ترافيك پيامكها هم كه دردسرمان را زيادتر كرده و باعث شده اين تبليغات بشوند خروس بيمحل و شب و نيمهشب از راه برسند!
اگر شما يكي از گويندههاي جملات بالا نبودهايد، حتما حداقل يكبار نمونه اين حرفها به گوشتان خورده است. چند سال پيش كه ارسال پيامكهاي تبليغاتي براي مشتركان آغاز شد، خيليها از اين موضوع متعجب شدند و طي يك دوره كوتاه زماني، ارسال اين پيامكها شدت گرفت تا حديكه برخي از مشتركان به فكر راه چاره ميافتادند. اما با گذشت زمان، ارسال اين پيامكهاي تبليغاتي تعديل شد و با لحاظ شدن معيارهاي خاصي در مورد هر يك از مشتركان، ارسال اين پيامكها هدفمند و حجمشان كمتر از پيش شد.
اوايل سال 82 بود كه سيستم ارسال پيامكهاي تبليغاتي براي مشتركان تلفن همراه توسط شركت ارتباطات سيار ايران و با همكاري سه شركت خصوصي مركز گسترش اطلاعات فناوري (مگفا)، رهياب و آتيه دادهپرداز راهاندازي شد.
به گفته روابطعمومي شركت ارتباطات سيار، با شروع اجراي اين طرح، هركدام از اين شركتها متعهد شدند تا در طول هر ماه به حداقل 5 ميليون نفر از مشتركان پيامكهاي تبليغاتي ارسال كنند. البته در حال حاضر با وجود 5/16 ميليون نفر مشترك سيمكارتهاي دائمي و 5/11 ميليون نفر مشترك سيمكارتهاي اعتباري- جمعا 28 ميليون نفر مشترك- تعداد مشتركاني كه اين نوع پيامكها را دريافت ميكنند بسيار بيشتر از 5 سال پيش است.
سرپرست روابطعمومي مركز گسترش فناوري اطلاعات (مگفا) در اين خصوص توضيح ميدهد: معمولا تعداد پيامكهاي تبليغاتي در مناسبتهاي ملي- مذهبي بسيار زياد ميشود.
شهروز ميرعظيمي در مورد خدمات اين شركت در زمينه پيامكهاي تبليغاتي به مشتريان به همشهري ميگويد: مشتريان شركت ما عموما شركتهاي بزرگ هستند و حداقل تعداد پيامكهاي ارسالي در قراردادهاي موردي، 100 هزار پيامك است. همچنين حداقل مدت قرارداد در واگذاري يك شماره به شركتهاي درخواستكننده نيز يكسال است.
به گفته وي، پيامكها بر اساس خواسته مشتريان كه عموما شركتهاي تجاري هستند، دستهبندي و ارسال ميشوند. برخي از اين شركتها با تهيه و در اختيار قرار دادن اطلاعات مشخصي از مشتريانشان، درخواست ارسال پيامك خاصي را براي ايشان دارند. برخي از مشتريان نيز كد شهر يا كد خاصي از يك شهر (مثلا كد 1 يا 2) را در نظر دارند. البته اطلاعاتي كه شركتها و سازمانها در خصوص مشتريان خود در اختيار مگفا قرار ميدهند، كاملا محفوظ است.
احترام به حقوق مشتري
برخي از افراد به دليل روابط وسيعي كه در سطح جامعه دارند و بيشتر از ديگران از تلفن همراه استفاده ميكنند، بيش از ديگران نيز پيامك تبليغاتي دريافت ميكنند. گاهي ممكن است فردي خواستار دريافت حجم انبوهي از پيامكهاي تبليغاتي نباشد و اگر در اين ميان كمي هم حقوق مشتركان در نظر گرفته ميشد، رضايت خاطر مشتريان را به همراه داشت.
برخي كارشناسان بر اين باورند كه شايد بهتر بود از مشتركان در مورد تمايلشان به دريافت پيامكهاي تبليغاتي سوال ميشد و ارسال اين پيامكها بر اساس علاقه مشتري پايهگذاري ميشد در صورتيكه در حال حاضر پيامكهاي تبليغاتي براي تمام مشتركان ارسال ميشوند و در صورتيكه مشتركي تمايل به دريافت نداشته باشد، بايد اقدامات لازم را انجام دهد.
اما عباس ابوالفضلي، رئيس روابطعمومي و بينالملل شركت ارتباطات سيار ايران نظر متفاوتي دارد و به همشهري اينگونه ميگويد: به نظر من بهتر بود مشتركان از ماهيت پيامكهاي تبليغاتي مطلع شوند و بعد در مورد آن قضاوت و تصميمگيري كنند. پيام كوتاه رسانه جديدي است كه از جهات مختلفي با رسانههاي سنتي تفاوت دارد و مشتركان نبايد بدون هيچگونه پيشزمينه از اين خدمات، خود را از دريافت اطلاعاتي كه ميتواند براي او مفيد باشد، محروم كنند.
به گفته اين مقام مسوول، شركت ارتباطات سيار ايران نيز با توجه به اين موضوع بهتر دانسته كه با راهاندازي اين طرح، همزمان با ارسال پيامك تبليغاتي- يعني سال 1382- همه مشتركان با اين نوع خدماترساني آشنا شوند و البته امكانات لغو آن را نيز با راهاندازي اين سيستم، طراحي كرده است تا در صورت تمايل به عدم دريافت اين نوع پيامكها، مشتركان اقدام كنند.
رهايي از يك مهمان ناخوانده
ابوالفضلي در مورد نحوه لغو دريافت پيامكهاي تبليغاتي ميافزايد: مشتركاني كه نمي خواهند پيامهاي كوتاه ناخواسته براي آنها ارسال شود، ميتوانند با شماره تلفن 09990 تماس بگيرند و با ارائه شماره پرونده ذكر شده در شناسنامه سيمكارت و شماره تلفن همراه مورد نظر، از ارسال اين نوع پيامها جلوگيري كنند.
البته تماس اين شماره تلفن به صورت رايگان است و هيچگونه هزينهاي بابت تماس با اين شماره از مشتركان دريافت نخواهد شد. يكي ديگر از راههايي كه مشتركان ميتوانند براي توقف اين رويه از آن بهرهمند شوند اين است كه به صورت حضوري به دفاتر خدمات امور مشتركين تلفن همراه مراجعه كنند و با همراه داشتن اسناد مربوطه و پركردن فرم مربوط به قطع پيامهاي تبليغاتي، از ارسال اينگونه پيامها جلوگيري كنند. البته رئيس روابطعمومي شركت ارتباطات سيار معتقد است تعداد افراديكه خواستار لغو دريافت پيامك تبليغاتي هستند، چندان زياد نبوده و تا كنون حدود 3 الي 4 هزار نفر از 28 ميليون نفر مشترك تلفن همراه، چنين درخواستي داشتهاند.
ميزان اطلاعرساني
البته پايين بودن تعداد افراديكه خواهان عدم دريافت پيامك تبليغاتي هستند، لزوما دليل بر رضايت مشتركان بر دريافت اين پيامهاي كوتاه نيست. آيا ممكن نيست عدم اطلاع مشتركان از وجود چنين امكاني، باعث اين موضوع شده باشد؟ ابوالفضلي در پاسخ به اين سوال و در خصوص اطلاعرساني در رابطه با وجود امكان لغو دريافت پيامهاي كوتاه تبليغاتي ميگويد: در اولين سالي كه سيستم ارسال پيامهاي كوتاه تبليغاتي راهاندازي شد، از طريق مصاحبههاي مطبوعاتي با مسئولان شركت ارتباطات سيار و همچنين چندين دوره درج در قبوض تلفن همراه، مشتركان را از وجود چنين امكاني مطلع كرديم. البته طي 2 دوره ارسال پيام كوتاه نيز اين اطلاعرساني ادامه پيدا كرد.
تاريخ درج: 9 تير 1387 ساعت 11:26 تاريخ تاييد: 9 تير 1387 ساعت 16:50 تاريخ به روز رساني: 9 تير 1387 ساعت 14:39
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]