واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نماينده خرم آباد: استان لرستان،بايد با نگاهي نو،مورد توجه قرار گيرد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي ، با اشاره به پيشينه تاريخي و تمدن چندين هزار ساله، منابع عظيم خدادادي و طبيعي استان لرستان، خواستار توجه مسوولان نظام به اين استان به صورت خاص و با نگاهي نو شد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، "محمدرضا ملك شاهي راد"در نطق پيش از دستور خود در جلسه علني روز يكشنبه مجلس ،گفت : مردم فهيم ، آگاه و فداكار استان لرستان ، امروز ، دست به گريبان مشكلات طاقت فرسايي است كه دل و جان آحاد مردم استان به ويژه جوانان را آزرده و افسرده كرده است.
به اعتقاد ملك شاهي راد، توجه خاص و اراده راسخ مسوولان طلب مي كند تا مشكلات استان لرستان به طور جدي در دستور كار مجريان قرار گيرد ، همانگونه كه مناطق آسيب ديده از زلزله و بلاياي طبيعي نيز مورد توجه قرار گرفته است .
نماينده مردم خرم آباد ، با بيان اين مطلب كه استان لرستان در مقايسه با ديگر استانهاي كشور و در بخش هاي مختلف با قبول اين واقعيت تلخ كه طي سالهاي متمادي ، كانون بي توجهي مسوولان و كارگزاران بوده است، تصريح كرد: ادامه اين روند، مردم صبور استان را به سمت دلسردي و نااميدي سوق مي دهد.
ملك شاهي راد، وضعيت نامناسب كنوني بخش صنعت استان لرستان به ويژه شهرستان خرم آباد را كه به گفته او بايد بيشترين سهم را در اشتغال و توليد داشته باشد، مصداقي بر باورها و اعتقاد خود قلمداد كرد و افزود: معدود كارخانه هاي خرم آباد از قبيل پارس ايران ، مجتمع كشت و صنعت ، يخچال سازي و چرم سازي و پوست خرم آباد در سال هاي اخير يكي پس از ديگري به ورطه تعطيلي كشده شده و كارگران زحمتكش آنها نيز به خيل عظيم بيكاران پيوسته اند.
وي ، با اين تاكيد كه لرستان ، در شرايط فعلي ، رتبه اول بيكاري در كشور را داراست ، توضيح داد: در شرايطي كه هر روز در استان هاي مختلف كشور، شاهد افتتاح كارخانه ها و مجتمع هاي صنعتي بزرگ هستيم ، اين خواسته مردم خرم آباد كه احياي كارخانه تعطيل شده خود را طلب مي كنند، به هيچوجه، تقاضاي بزرگي نيست .
ملك شاهي راد، به عنوان نماينده مردم خرم آباد، از دولت ، مجلس شوراي اسلامي و قوه قضائيه، مصرانه و مجدانه خواست تا موضوع صنايع تعطيل شده خرم آباد را با اولويت خاص در دستور كار خود قرار دهند.
وي ، بخش كشاورزي و دامداري استان لرستان را مانند ساير بخشها در سابقه پيشرفت و توسعه از ديگر استانها عقب مانده دانست و متذكر شد: در حالي كه در حدود 5درصد اراضي و 11درصد آب كشور مربوط به استان لرستان است ، سهم محصولات كشاورزي استان حدود 2/5درصد مي باشد.
او با يادآوري اين نكته كه در بخش مهار آب ها و ايجاد سدهاي بزرگ و بندهاي انحرافي و پوشش انهار و در نتيجه استفاده بهينه از آب ، استان لرستان مورد بي توجهي واقع شده است ، خاطرنشان ساخت : بيش از 70درصد اراضي استان به صورت ديم مي باشند و خشكسالي امسال ، خسارات سنگيني را به بخش كشاورزي و نيز دامپروري تحميل كرده است.
نماينده مردم خرم آباد ، در تبيين و تشريح مشكلات حوزه انتخابيه شهرستان متبوع خود، تاخير چندين ساله عمليات چهار خطه كردن محورهاي ارتباطي و مواصلاتي لرستان را كه به گفته او از محل اعتبارات استاني به كندي به پيش مي رود را از جمله ديگر مشكلات استان لرستان ذكر كرد و گفت : محور شرياني پل سفيد و پل زال كه به عنوان محور ترانزيتي مهم كشور مطرح است ، هم اكنون مسكوت مانده است.
وي در اين زمينه تاكيد كرد كه اين محور بايد با اعتبار ملي تبديل به آزاد راه گردد كه ترافيك روزانه آن بيش از 20هزار دستگاه وسيله نقليه است .
به گفته مللك شاهي راد، در برخي از استانهاي كشور، آزاد راه هايي ساخته شده اند كه پس از اتمام عمليات ساختماني ، براي هدايت ترافيك به آنها از تبليغات تلويزيوني و پيام هاي تشويقي و ترغيبي استفاده شده است.
وي، اين روال را برخلاف عدالت دانست و معتقد است كه شايد همين رويكرد باعث شده كه پس از انقلاب حتي يك متر راه آهن در استان لرستان احداث نشده است.
نماينده مردم خرم آباد ، بر تحول جدي و بازنگري در نوع نگاه به آموزش و پرورش اصرار ورزيد و گفت : خيل عظيم فرهنگيان زحمتكش بجاي آنكه توان فكري و ذهني خود را معطوف به ياد دادن و ياد گرفتن و شكوفايي استعدادهاي نونهالان و جوانان كشور كنند، دست به گريبان مشكلات عديده ازجمله مشكل مسكن ، هزينه هاي درمان ، معضلات معيشتي و مطالبات انباشته شده است.
ملك شاهي راد متذكر شد: از نيروي انساني كه تا اين حد گرفتار نيازهاي روزمره زندگي است ، نبايد و نمي توان انتظار ايجاد تحول ، پويايي و سكانداري توسعه را داشت.
وي از مجلس و دولت خواست تا در خصوص حل مشكلات متعدد فرهنگيان از حد وعده و شعار فراتر رفته و پا به عرصه عمل و اقدام گذارند.
نماينده مردم خرم آباد، كمبود فصاهاي ورزشي و تفريحي استان و فاصله سرانه آن با ميانگين كشوري را از ديگر مشكلات مردم به ويژه خرم آباد برشمرد و از دولت خواست تا همانگونه كه در ساير استانها ، فعاليتهاي قابل توجهي در احداث اماكن ورزشي به عمل آمده ، در فرصت باقي مانده، برنامه ريزي جدي در اين زمينه صورت گيرد.
ملك شاهي راد، در خاتمه سخنان خود توضيح داد: يادآوري مشكلات و نيازهاي مردم استان لرستان به هيچوجه به معناي انكار و ناديده گرفتن خدمات نظام مقدس جمهوري اسلامي در اين ديار نيست ، بلكه آنچه افكار هر منصف و دلسوز را مي آزارد، عدم رعايت عدالت در توسعه استانهاي كشور با توجه به فعاليتها و پتانسيل هاست كه بي توجهي به اين موضوع ، روند توسعه پايدار را دچار اخلال و ركود خواهد كرد.
تمام / 1410/ 1324
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]