واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان بازيافت مشهد: زبالههاي بيمارستاني بايد در مركز توليد بيخطر شوند روزانه 12 تن زباله بيمارستاني از سطح شهر جمعآوري ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد گفت: روزانه 12 تن زباله بيمارستاني توسط دو دستگاه خاور مكانيزه از سطح شهر مشهد جمعآوري ميشوند.
علي نجفي در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، با بيان اين مطلب اظهار كرد: طبق ماده 7 قانون پسماندهاي 1383 مجلس شوراي اسلامي، مديريت اجراي كليه پسماندهاي غير از صنعتي و ويژه در شهرها و روستاها بر عهده شهرداريها، دهياريها و بخشداريهاست.
وي ادامه داد: بنا بر قانون مديريت اجرايي پسماندهاي ويژه و صنعتي به عهده توليد كننده خواهد بود و در صورت بيخطرسازي وظيفه دفع آنها به عهده شهرداري است.
وي افزود: در حال حاضر بيخطرسازي زبالههاي بيمارستاني به دليل سياستگذاريها و مشكلات در مركز توليد صورت نميگيرد.
نجفي به روشهاي دفع زبالههاي بيمارستاني اشاره كرد و افزود: بعد از جمعآوري زبالههاي بيمارستاني، زبالههايي كه در درون پلاستيكهاي مخصوصي قرار گرفته و با آهك و خاك پوشانده ميشود و سپس لايههاي خاك به تفكيك از هم جدا ميشوند.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد ميزان آلودگي منطقه ناشي از دفن زبالههاي بيمارستاني را در سطح پاييني دانست و تصريح كرد: اين امر بدان علت است كه تا حدود يك كيلومتري از سطح زمين لايههاي گرانيتي در سطح زيرين زمين قرار داشته و ميزان نفوذ آلودگي به لايههاي زيرين را از بين ميبرد.
وي با بيان اين كه ماشينهاي مخصوص حمل زبالههاي بيمارستاني حداكثر استاندارها را براي حمل زبالههاي شهري داراست، تصريح كرد: اين ماشينها از ويژگيهايي همچون وجود مخازن براي جلوگيري از ريختن شيرابه زباله و سرپوشيدگي خودرو برخوردارند، اما اين ماشينها براي حمل زبالههاي شهري بوده و ماشين مخصوص براي حمل زبالههاي بيمارستاني در جهان وجود ندارد؛ چرا كه زبالهها بايد در مركز توليد بيخطر شوند.
وي با بيان اين كه كارمندان شهرداري از آموزشهاي ويژه در ارتباط با زبالههاي بيمارستان برخوردارند، افزود: علاه بر اين كارمندان معاينات دورهاي دارند تا با توجه به اين كه در ارتباط با زبالههاي بيمارستاني هستند، مسئله سرايت بيماري و آلودگي پيش نيايد.
نجفي در رابطه با مشكلات مربوط به زبالههاي بيمارستاني تصريح كرد: متاسفانه مراكز درماني و آزمايشگاههاي خصوصي زباله خود را به صورت غيرمجاز در زبالههاي شهري ميريزند كه مسلما اين كار مخاطرات جدي براي شهر ايجاد ميكند.
وي به طرح تحقيقاتي وزارت بهداشت در رابطه با حل اين معضل اشاره كرد و افزود: اين طرح كه كارهاي مقدماتي آن انجام شده به عنوان نمونه در يكي از مناطق شهر با همكاري سازمان نظام پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي مشهد و ساير همكاران اجرا خواهد شد تا در آينده به نتيجهگيريهاي لازم برسيم.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد به ويژگيهاي اين طرح اشاره كرد و افزود: در اين طرح گاري كاملا ضدعفوني شدهاي در اختيار واحدهاي درماني قرار گرفته و سپس اين گاري با تمام محتويات خود در داخل خودرو گذاشته شده تا از آلودگي جلوگيري شود.
وي ادامه داد: علاوه بر اين مشكل ديگر مربوط به توجيه اقتصادي زبالههاي بيمارستاني به دليل وجود سرم و سرنگ و همچنين حجم زياد پلاستيك زبالههاي بيمارستاني است كه موجب جذب زباله دزدها ميشود.
نجفي به مشكلات ناشي از بازيافت غيرمجاز زبالههاي بيمارستاني توسط زباله دزدها اشاره كرد و افزود: گاهي سرنگ آلوده با بدن آنها تماس يافته و موجب سرايت بيماري ميشود و مسئله ديگر زماني است كه پلاستيك در فرايند توليد به كار ميرود.
وي افزود: چنانچه كارمندان ما زباله دزدها را دستگير كنند، آنها را به مرجع قضايي معرفي ميكنند تا برخورد قانوني انجام شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 506]