واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تنبلي در جان ايراني راهي ندارد
از زمان هاي بسيار دور در ميان ايراني ها ضرب المثل هايي بسيار مشهور است كه مي گويند" كار جوهره انسان" است و يا " كار روح انسان را صيقل " مي دهد.
كار و تلاش جسم و روح انسانها اعم ازمرد و زن را صيقل مي دهد و سعادت افراد بشر را به دنبال دارد و در نقطه مقابل تنبلي ، آفت جان آدمي است و دنيا و آخرت انسان را تباه مي كند.
دردنيا مشهور است كه برخي از جوامع نان كار وتلاش سخت كوشي و در عين حال كم توقعي و قناعت شان را مي خورند و از اين جهت نيز هرگز به كسي غر نمي زنند كه مثلا اين چه زندگي است كه دولت يا كشور براي ما درست كرده است.
يكي از اين ملت ها كه در سخت كوشي و تلاش فراوان شهره شده اند، ژاپني ها هستند كه بعد از جنگ جهاني دوم به يكباره به همت خود و تلاش بسيار در كمترين زمان ممكن نشان دادند كه آثار تلاش بي شائبه و بدون چشم داشت براي يك ملت تا چه ميزان دستاوردهاي شگرفي به دنبال دارد.
بنده به عنوان نويسنده اين متن و مطلب كه به اين كشور سفر نكرده ام ، اما از كساني كه به ژاپن رفته اند شنيده ام و يا آنكه در برخي آثار افراد برجسته اين سرزمين خوانده ام كه ژاپني ، كار را براي هموطن و همنوع خود و براي عزت و سربلندي ملت خود انجام مي دهد و اين عامل رمز موفقيت آنها در جهان كنوني در بسياري از عرصه ها به شمار مي رود.
در اثري از يكي از بزرگان عرصه تجارت و توليد ژاپن مي خواند كه وي از كارگري در يك دوچرخه سازي كارش را شروع كرد و با تلاش بسيار و پشت كار و ارايه طرح ها ي نوين و تاثيرگذار در مدتي نه چندان طولاني به عنوان صاحب يك كمپاني بزرگ مطرح شد.
اودر كتاب خود نوشته است، كه تمامي موفقيت خود را مرهون كار و تلاش و دوري از تنبلي و ارايه طرح هاي خوب مي داند و هميشه به عنوان يك انسان در يك سرزمين كه در جريان جنگ جهاني دوم بسياري از داشته هايش نابود شد؛ به ژاپني بودنش افتخار مي كند.
هر قوم و ملتي كه در طول تاريخ چنين روحيه اي داشته ، به چنين كاميابي هاي كم نظيري دست يافته و ملت هايي كه تنبلي و پرخوري و انتظارات فراوان را از دولت ها و مسوولان انتظار داشته اند و هميشه خود را در مسير استفاده از دسترنج ديگران قرار داده اند، آينده خود و نسلهاي بعدي را تباه كرده اند.
نسل ايراني نيز در طول تاريخ نسلي پر تلاش و سخت كوش در عين حال كم توقع بوده و در همين سياق به توفيقات بزرگي دست يافته است.
امروز در عصر فن آوري و پيشرفت حيرت انگيز علوم مختلف بر همه آدم هاي اين سرزمين فرض است كه سخت كوشي بيش از پيش را در دستور كار و زندگي خود قرار دهند كه همانگونه كه در چند سالهاي اخير نشان داده اند به جهانيان بگويند كه ذهن، شعور و كارآمدي ايراني كم نظير است.
مسوولان نظام نيز بارها مردم را به تلاش و سخت كوشي و دوري از تنبلي و تن پروري سفارش كرده اند كه سخني بسيار درست و به جا است.
ايران اسلامي بايد به جهان ثابت كند كه در همه زمينه هاي علمي و فن آوري و توليد و تجارت در رديف برترين ها قرار دارد و با اتكاي به خداوند بزرگ و بهره مندي از ذهن هاي خلاق جوانان اين سرزمين آينده اي درخشان در انتظار مردم اين كشور خواهد بود.
ايران و ايراني اگر با اتحاد و انسجام بخواهد كه به پيش برود، همه چيز براي تحقق اين هدف بزرگ در اختيار دارد ، اما بايد فعل خواستن در يكايك مردم اين سرزمين به درستي صرف شود.
در كشور ما صرفنظر از ايامي كه بايد به مناسبت اعياد و شهادت بزرگان ديني تعطيل رسمي باشد، ميزان تعطيلات سالانه و براي برخي مشاغل مانند فرهنگيان و دانشگاهيان روزهاي تعطيلي سال بسيار زياد است .
تعطيلات 20روز ه سالانه و يا حداكثر يك ماه تا حدي قابل قبول است ، اما تعطيلي بيش از 150روز و در سالهايي تا 170روز " پنج ماه و بيشتر" تعطيلي در يك سال براي همه جهانيان حيرت آور بوده و به نظر مي رسد كه هيچگونه توجيهي نداشته باشد.
لذا شايسته است كه مسوولان امر نسبت به اين مساله واكنش جدي نشان داده و با برنامه ريزي و ارايه راهكارهاي مناسب مردم را به كار تشويق كنند كه كار مداوم و مستمر موجب عزت يك ملت و يك سربلندي يك نظام مي شود.
پيشنهاد سردبير خبرگزاري ايسكانيوز اين است كه در برنامه چشم انداز بيست ساله كه تا 1404ايران بايد در بسياري از زمينه هاي سرآمد كشورهاي منطقه باشد، بر روي ميزان تعطيلات حسابي جدي باز شود و ضمن فعالتر كردن ايام غير تعطيل ، روزهاي تعطيل سال نيز به حداقل ممكن كاهش يابد.
خبرگزاري ايسكانيوز
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران
هشتم تيرماه 1387
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 650]