واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير انجمن فولاد:انرژيهاي بخش خصوصي به بيراهه ميرود
گروه اقتصاد: صنعت فولاد يكي از صنايع مزيتدار كشور محسوب ميشود؛ صنعتي كه ميتواند به پشتوانه مزيتهاي نسبي خود همچون معادن سنگ آهن، انرژي ارزان و نيز حضور در منطقهاي كه تشنه محصولات زيرساختي همچون فولاد است، جايگاهي بسيار بهتر از وضعيت كنوني خود داشته باشد. اما در اين ميان مسائل زيست محيطي، فرسودگي صنعت فولاد و به روز نبودن تكنولوژي توليد، كمبود مواد اوليه، به روز نبودن دانش و مهارتهاي فعالان صنعت، بالا بودن نرخ عوارض و مالياتها، افزايش هزينه دستمزد، سياستهاي انقباضي دولت، عدم پايداري سطوح مديريت و افزايش قيمت منابع مصرفي، عمده موانع و مشكلات فراروي صنعت فولاد هستند كه در سالهاي اخير با وجود سرمايهگذاريهاي بسياري كه براي اين صنعت بهخصوص در بخش نورد كشور صورت گرفته است اجازه نداده تا اين صنعت جايگاه اصلي خود را به دست آورد.
اين در حالي است كه در كنار اين مشكلات، وابستگي اقتصاد به دولت، عدم حمايت كافي دولت از بخش خصوصي و عدم شفافيت سياستهاي اقتصادي دولت را ميتوان از مهمترين موانع و مشكلات توسعه صنعت فولاد ناميد.
هر چند با وجود مجموعهاي از اين مشكلات كه به نظر ميرسد تماميصنايع كشور با آن دست به گريبان هستند، گويي اين مشكلات به عنوان جزيي از مسائل توليد در صنعت كشور به حساب ميآيد، چرا كه دبير انجمن فولاد در ميان مجموعهاي از مشكلات توليدي در اين صنعت، تنها به مشكل تامين مواد اوليه بسنده كرده و در گفتوگو با اعتماد ملي گفت: سياست تنظيم بازار بايد به سمت تامين مواد اوليه سوق داده شود. اين در حالي است كه در سالهاي اخير با وجود نياز اين بخش به تامين مواد اوليه، باز هم بخش عمدهاي از سرمايهگذاريهاي انجام شده در اين بخش به سمت نورد سوق پيدا كرده است كه البته ميتواند در صورت تامين مواد اوليه براي توليد و استفاده از تمامي ظرفيتهاي اسمي توليد، كشور را از واردات محصولات فولادي كه با خود گرانيهاي جهاني به بازار داخل ميآورند بينياز كرد، زيرا در حال حاضر محصولات فولادي در داخل كشور با قيمتهاي بسيار پايينتر از بازارهاي جهاني توليد شده و در بازار عرضه ميشود اما به دليل ورود محصولات فولادي وارداتي، گراني جهاني وارد بازار داخل شده است. رسول خليفهسلطان در خصوص وضعيت صنعت فولاد و نيز بازار آن با اشاره به افزايش قيمت محصولات فولادي افزود: مباحث تنظيم بازار در حال حاضر در بخش صنعت فولاد بسيار مطرح است چرا كه قيمتها در داخل در حال اوج گرفتن است و بازار داخلي تلاش ميكند خود را به قيمت جهاني برساند.
وي ادامه داد: از طرفي واردات هم تاخير فاز دارد كه اين امر تامين نياز بازار را با مشكل مواجه كرده است،زيرا وقتي قيمتها پايين باشد واردات صورت نخواهد گرفت كه اين امر منجر به افزايش قيمت فولاد ميشود.
خليفه سلطان با اعلام اينكه حجم واردات مواد اوليه بايد افزايش يابد، خاطر نشان كرد: هم واردات محصولات فولادي و هم مواد اوليه بايد افزايش يابد تا عرضه و تقاضا در بازار فولاد كشور تنظيم شود، البته تاكيد ما روي واردات مواد اوليه است. وي با اشاره به اينكه ظرفيت توليد نورد كشور حدود 17 ميليون تن است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر حدود 11 ميليون تن از ظرفيتهاي اين صنعت فعال بوده كه 7 ميليون تن آن خالي است كه در صورت تامين مواد اوليه براي توليد و تامين نياز كشور در بخش نورد مشكلي نداريم.
دبير انجمن فولاد ادامه داد: مواد خام بايد وارد كشور شود كه در اين راستا وزارت بازرگاني و وزارت صنايع و معادن تلاش ميكنند كه مشكل تامين مواد اوليه را حل كنند. وي يادآور شد: سرمايهگذاريهايي در بخش توليد مواد اوليه صورت گرفته كه بايد چه در بخش دولتي و چه در بخش خصوصي تسريع شود.
خليفهسلطان گفت: اعتبارات تخصيص داده شده به اين بخش را بايد بدهند و در كنار آن بايد اهتمام جدي صورت گيرد تا طرحهاي هشتگانهاي كه قرار است اجرايي شود با تامين اعتبارات پيش رود.
وي با اعلام اينكه در حال حاضر برنامهريزي در بخش صنعت وجود ندارد، افزود: در بسياري از مواقع انرژي و سرمايههاي بخش خصوصي در عرصه صنعت و توليد به بيراهه ميرود، چرا كه اطلاعات در كشور ما نظاميافته نيست تا بتواند از اتلاف سرمايهها جلوگيري كند.وي در خصوص كاهش تعرفههاي واردات محصولات فولادي تصريح كرد: در حال حاضر تعرفهها مسالهاي جدي در صنعت فولاد محسوب نميشود. زيرا قيمتهاي جهاني بالا رفته است و واردات تاثير زيادي در بازار ندارد و افزايش قيمتها هزينههاي توليد را ميپوشاند. دبير انجمن فولاد يادآور شد: اگر مشكل مواد اوليه را بتوانند حل كنند مشكل ديگري نداريم،زيرا مواد اوليه حدود 10 تا 11 ميليون تن در كشور توليد ميشود كه اگر ظرفيت توليد مواد اوليه را افزايش دهند ديگر نيازي به واردات نخواهيم داشت.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]