واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۸۳۲بيماري بين انسان و حيوان مشترك است
معاون فني اداره كل دامپزشكي گيلان گفت: از مجموع يك هزار و ۷۰۹عامل بيماريزاي شناخته شده براي انسان، ۸۳۲بيماري آن بين انسان و حيوانات مشترك است.
به گزارش ايرنا "سهپان شامل" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در آستانه فرا رسيدن روز ملي مبارزه با بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان، افزود: بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت، يك سوم مرگ وميرهادر جهان به علت بيماريهاي مشترك بينانسان و دام روي ميدهد.
وي لزوم آشنايي و فرهنگسازي مردم براي مبارزه با اين بيماريها و انجام اقدامات كنترلي و نظارتي در اين زمينه را مهم ارزيابي كرد.
دكتر شامل، تماس بين انسان و حيوان و تماس بين انسان و مواد غذايي را از مهمترين راههاي انتقال اين نوع بيماري نام برد و افزود: علاوه بر اين مسافرتها و تجارتهاي بينالمللي، سازگاري و تغييرميكروب، اختلاف در اقدامات بهداشت كشورها و تكنولوژي و صنعت نيزاز جمله ديگر علل بروز اين بيماريها به شمار ميآيند.
وي خاطرنشان ساخت: بيماريهاي مشترك بين انسان و دام از جمله بيماريهايي است كه به شكل طبيعي از طريق انسان يا حيوانات مهرهدار قابل انتقال به يكديگر است.
دكتر شامل اظهار داشت: جنون گاوي، بروسلوز، تب خونريزيدهنده ، هاري، آنفلوانزاي پرندگان، سارس، تب مالت و تب كريمه كنگو از جمله بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات هستند.
وي افزود: اين بيماريها جزو ۳۰بيماري نوپديد و بازپديد است كه هر كدام به نوبه خود در يك مقطع زماني به معضل و بحراني جهاني تبديل شده و بروز آن در ۳۰سال اخير نگرانيهايي را در مجامع بينالمللي به وجود آورده است.
وي تاكيد كرد: عدم ظهور بيماريهاي ياد شده در زمان حاضر به معناي عدم بروز و يا شيوع دوباره آن نيست و بايد با واكسيناسيون، سمپاشي و ساير اقدامات بهداشتي، مانع از بروز دوباره آن شويم.
وي خاطرنشان كرد: اداره كل دامپزشكي در مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان پيشتاز است.
دكتر شامل گفت: وظيفه دامپزشكي حفظ، ارتقا و بهداشت دام و بهداشت عمومي از طريق پيشگيري، كنترل و ريشهكني بيماري دام و بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و دام است.
به گفته وي، همچنين اين اداره كل تلاش ميكند تا امنيت غذايي و سلامت غذاي عرضه شده و در نهايت سلامت محصولات را براي عرضه در بازارهاي جهاني تامين كند.
بهگزارش ايرنا، رييس اداره نظارت بر بهداشت عمومي ادارهكل دامپزشكي گيلان نيز دراين نشست خبري، از انبار زبالهها درمنطقه جنگلي سراوان رشت، انتقاد كرد.
وي گفت: با توجه به اينكه بسياري از دامها از زبالههاي مدفون شده در آن منطقه استفاده ميكنند احتمال بروز بيماريهاي فراواني هم براي دامها و هم انسان وجود دارد كه بايد نسبت به رفع اين مشكل اقدام گردد.
"مهرداد راجي"افزود: در اعتراض به اين مساله در جلسهاي كه با سازمان بازيافت زبالههاي شهرداري رشت برگزار شد، با توجه به اين نكته كه به دليل نوع پرورش دام (رهاسازي دام) دامدار روستايي مقصر نيست، خواستار حصاركشي محل دفن زبالهها از سوي شهرداري شديم.
دكتر راجي همچنين گفت: در راستاي مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات، سهميليون و ۳۰۷هزار و ۲۴۷نوبت سر واكسيناسيون عليه بيماريهاي مشترك از جمله شاربون گاوي و تب مالت در استان گيلان انجام شده است.
به گزارش ايرنا، در ادامه اين گفت و گو، رييس اداره مبارزه با بيماريهاي طيور، زنبور عسل و كرم ابريشم اداره كل دامپزشكي گيلان هم از "نيوكاسل"، "سل مرغي" و "آنفلوانزاي پرندگان" به عنوان عمدهترين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات نام برد.
غلامرضا حراجي گفت: به جز مشاهده دو مورد بيماري آنفلونزاي پرندگان در سال ۸۴در گيلان، تاكنون هيچ موردي از اين بيماري در استان گيلان گزارش نشده است.
دكتر حراجي افزود: براي بررسي و پيشگيري از بروز اين بيماري، پارسال بيش از هشت هزار مورد بازرسي از مرغداريهاي صنعتي استان، بيش از ۱۲هزار و ۱۹۱مورد بازديد از روستاها و آزمايش چهار هزار نمونه طيور صنعتي و بومي گيلان را انجام شد.
به گفته وي، به دليل انجام اقدامات پيشگيري، نظارتي و همكاري دستگاههاي ذيربط در زمينه مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات در گيلان، اين استان در وضعيت مناسبي از نظر كنترل اين بيماريها قرار دارد. ك/۲ ۵۰۸/۱۵۵۲/۷۲۸۹
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]