واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي قزوين: براي مبارزه با موادمخدر با خلأ قانوني مواجه هستيم
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان قزوين قوانين موجود مبارزه با مواد مخدر در كشور را فاقد جديت و قاطعيت لازم دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، علي اكبر زينالو پيش از ظهر امروز در همايش درمان و بازپروري و كاهش آسيب ناشي از سوء مصرف مواد مخدر كه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشكي قزوين برگزار شد، بيان داشت: مواد مخدر معضل بزرگي است كه اجتماع ما را تهديد ميكند و كشور ما به لحاظ اينكه هم مرز با يكي از مهمترين كشورهاي توليدكننده مواد مخدر واقع شده در معرض آسيب جدي قرار دارد.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران يكي از كشورهاي پيشتاز در مبارزه با مواد مخدر است كه با اين وجود ما شاهد آلودگي و عوارض جانبي مواد مخدر در جامعه اسلامي هستيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان قزوين توضيح داد: مبارزه فراگير و قاطع عليه كليه فعاليتها و اقدامات غيرقانوني مرتبط با مواد مخدر، جلوگيري از تغيير الگوي مصرف، اتخاذ تدابير لازم براي حمايتهاي اجتماعي براي افراد بازتواني شده و خانواده آنها، اتخاذ تدابير لازم براي حضور و مشاركت جدي مردم و خانوادهها در زمينه پيشگيري، كاهش آسيب و درمان معتادان و توسعه مطالعات و پژوهشهاي بنيادي از جمله سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر است.
وي اضافه كرد: يكي از مسائلي كه موجب ميشود افراد به سمت مواد مخدر روي آورند عدم آگاهي و پايين بودن سطح سواد است به طوري كه هشتاد درصد افراد آلوده به مواد مخدر و معتاد، كم سواد و بيسواد هستند و سطح تحصيلاتشان پايينتر از ديپلم است.
زينالو افزود: آموزش و كار فرهنگي نقش مهمي را در پيشگيري از اعتياد ايفا ميكند كه لازم است در اين خصوص تلاشها و اقدامات بيشتري صورت گيرد.
وي تربيت خانوادگي، اشتياق به تحصيل و دانستن مهارتهاي زندگي را از عوامل مهم در پيشگيري از اعتياد دانست.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان قزوين با اشاره به لزوم حمايت از افراد بازتوان گفت: حمايت از افرادي كه استعمال مواد مخدر را ترك كرده و درمان شدهاند نقش مهمي در جلوگيري از بازگشت دوباره آنها دارد، ولي اين حمايت به صورت جدي وجود ندارد به طوري كه به كمتر از ده درصد از اين افراد شغل داده شده است.
وي با اشاره به اقدامات دولت در زمينه مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد: طي دو سال گذشته دولت حركتهاي جدي را در كاهش آسيبها، افزايش حمايتها و پوششها نسبت به ده سال گذشته انجام داده است ولي با اين وجود ما نيازمند تلاش بيشتري در اين بخش هستيم.
زينالو خواستار بازنگري در قوانين برخورد با مجرمان مواد مخدر شد و عنوان داشت: در كشورهاي همجوار ما قوانين برخورد با مجرمان مواد مخدر بسيار شديد است لذا افراد به لحاظ هراسي كه از قانون دارند مرتكب جرم نميشود اما در كشور ما اينگونه نيست.
وي تصريح كرد: ما براي برخورد با مجرمين مواد مخدر نيازمند قوانين جديتر و شديدتري هستيم لذا بايد در اين بخش قوانين منطقيتري تصويب شود.
در ادامه رئيس پليس مبارزه به با مواد مخدر استان قزوين اظهار داشت: كشور افغانستان در سال گذشته هشت هزار و دويست تن مواد مخدر توليد كرده كه اين ميزان در سال جاري به يازده هزار تن افزايش يافته است.
عباس زارع افزود: كشور ما در كنار اين مركز توليد و توزيع مواد مخدر واقع شده كه در حال حاضر اكثر مباني ورود مواد به كشور مسدود شده است از اين رو قاچاقچيان، اقدام به كيفي سازي مواد كرده و مواد را به صورت كم حجم توليد كرده تا به راحتي وارد كشورها كنند.
وي يادآور شد: در سال جاري در راستاي اقدامات پيشگيرانه بحث آموزش را در كارگاهها و كارخانجات صنعتي دنبال ميكنيم چراكه افراد فعال در اين واحدها از سطح سواد پايينتري برخوردارند و نيازمند به اين آموزشها هستند.
در ادامه معاون فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي استان قزوين گفت: سازمان بهزيستي نيز در ده سال اخير در بخش پيشگيري، درمان و كاهش آسيبهاي اجتماعي فعاليتهاي زيادي داشته است.
فريده يوسفي افزود: پوشش هفت هزار و چهارصدو چهل نفر در محلههاي پرخطر، برگزاري كارگاه پيشگيري از اعتياد، آموزش مهارتهاي زندگي به بيست هزار دانش آموز و توزيع بستههاي بهداشتي توسط تيم كاهش آسيب در بيست و هفت محله پرخطر در استان قزوين از جمله اين اقدامات است.
گفتني است اين برنامه با يك ساعت تأخير برگزار شد.
انتهاي پيام/ب
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]