واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آشنايي با مواد مخدر (2) آيا مصرف قليان كم ضررتر از استعمال سيگار است؟!
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: پديده قليان كه در حال حاضر به يك معضل اجتماعي پنهان تبديل شده است از آن جهت چهره منفوري به خود نگرفته كه اغلب آن را بي ضرر و غير قابل اعتياد دانسته و يا آن را كم ضررتر از مصرف سيگار قلمداد مي كنند.
بسياري از مردم فكر مي كنند آب موجود در قليان موجب تصفيه و ايجاد محافظت در مقابل دور ناشي از سوختن تنباكو مي كند اين در حالي است كه رطوبت باعث افزايش ميزان جذب ريوي آن نيز مي شود.
مواد سمي قليان نه تنها كمتر از سيگار نيست بلكه بعضي مواد خطرناك از جمله قير يا روده ( سرطان زا) ، مونواكسيد كربن (آلاينده) و نيكوتين ( ايجاد كننده وابستگي) موجود در دوده آن از سيگار بيشتر است.
با مصرف قليان بيش از 600 ماده سمي و مهلك وارد ريه فرد مصرف كننده و اطرافيان خواهد شد.
در صنعت تنباكو، مرغوب ترين آن در اختيار كارخانه هاي سيگار سازي قرار مي گيرد و تفاله هاي تنباكو جهت قليان مورد استفاده قرار مي گيرد.
مقدار تنباكوي مصرفي در يك وعده قليان معادل مصرف 20 تا 50 نخ سيگار است و به همين دليل با افزايش سطح نيكوتين خون مصرف كننده به ظاهر تفنني براي رفع نياز خود به روش سهل تري كه همان مصرف سيگار است، روي مي آورد.
بنابراين اعتياد در قليان كشي با روي آوردن به استعمال سيگار و اعتياد به مصرف سيگار نمايان مي شود.
در قليان، نامرغوب بودن تنباكو، درجه حرارت بالا، توليد گاز منواكسيد كربن ناشي از سوختن ناقص ذغال آتشدان ،احساس گيجي بعد از مصرف تنباكو كه افراد نشانه مرغوب بودن تنباكو مي دانند در واقع از گاز منواكسيد كربن است، مكش هاي ريوي عميق و رطوبت حاصل از آب باعث بروز بيماري هاي ريوي، سرطان هاي مختلف از جمله سرطان لب، ريه، معده و مثانه مي شود.
تنباكوهاي تحت عناوين ميوه اي، عطري و اسانس دار نه تنها بي ضرر نيستند بلكه عوارض به مراتب بيشتري نسبت به تنباكوي ساده دارند زيرا مواد آروماتيك ( تركيبات حلقه اي) موجود در آن ها بر اثر حرارت زياد خاصيت سرطان زايي و سمي فوق العاده اي پيدا مي كنند به علاوه مزه و طعم مناسب و سهولت مصرف اين گونه تنباكوها نسبت به تنباكوهاي معمولي باعث افزايش گرايش بيشتر نوجوانان و جوانان به مصرف و ايجاد وابستگي به آن ها خواهد شد.
مصرف قليان در اماكن سربسته مثل سفره خانه هاي سنتي يا قهوه خانه ها عوارض آن را دو چندان مي كند و سلامت اطرافيان به ويژه كودكان و نوجوانان را در معرض خطر جدي قرار مي دهد.
همچنين استفاده از قليان به صورت مشترك خطر انتقال بيماري هاي عفوني را نيز در پي خواهد داشت./06 /187/125
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12763]