واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بنيانگذار موسسه حمايت از كودكان سرطاني زنان ايران، پيشروترين زنان منطقه هستند
سعيده قدس روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اجتماعي ايرنا گفت:
همين آوانگارد بودن زنان ايراني سبب شد تا آنها به علت برخورداري از توان بالا از عهده هر دو مسووليت خانوادگي و اجتماعي خود برآيند.
وي كه سال ۲۰۰۸ميلادي برنده جايزه زنان موثر در توسعه از سوي بانك توسعه اسلامي
شد، در خصوص علت ناشناس ماندن زنان ايران و فعاليتهاي آنها، گفت: اين امر فقط به دليل عملكرد رسانههاي غربي و سياه نمايي بيگانگان نيست، بلكه رسانههاي داخلي نيز در انعكاس اخبار موفقيتها و پيشرفتهاي زنان فعال نيستند.
بنيانگذار موسسه حمايت از كودكان سرطاني - محك - مشخصا توضيح داد كه استثناي موفقيت عرصه فوتبال، انعكاس اخبار مثبت و موفقيت آميز ايرانيان در رسانههاي داخلي در هر موفقيت ورزشي، مذهبي، پزشكي، علمي ديگر بسيار كم رنگ است.
قدس افزود: اين در حالي است كه در كشورهاي پيشرفته يك خبر موفقيت آميز بارها و بارها و از جنبههاي گوناگون مورد بررسي قرار ميگيرد و منتشر مي شود.
اين بانوي ايراني كه برنده دومين جايزه سالانه بانك توسعه اسلامي و به عنوان بانوي موثر در حوزه زنان و كودكان است، گفت: زن بودنم در هيچ شرايطي مانع كار نبوده است، همسر بودن و مادر بودن نيز در رشد و تعالي زنان اثر مثبت دارد.
وي افزود: زن بودن باعث ميشود تا فرد تلاش بيشتري براي رسيدن به اهداف خود انجام دهد و موانع بيشتري را از سر راه بردارد، اين ويژگي باعث مي شود، انسان قدرتمند تر و پر توان تر فعاليت كند.
بنيانگذار موسسه محك گفت: زماني كه دخترم به بيماري سختي دچار شد و نهايتا شفا يافت انگيزه تاسيس اين موسسه در ذهنم شكل گرفت و با تلاش بسيار در سال ۷۰پايههاي اين نهال نوپا را در كشور بنا نهادم.
قدس اين فرهنگ كه زن بودن مانع فعاليتهاي اجتماعي است را فرهنگي برگرفته از نسلهاي گذشته دانست و گفت: اين فرهنگ سينه به سينه از مادران و مادربزرگهاي ما به دختران امروز رسيد و ضرورت دارد بازنگري اساسي در اين زمينه صورت گيرد.
وي با بيان اينكه امروز بايد با فرهنگسازي جديد اين تفكر زدوده شود، گفت : نقش رسانهها در فرهنگسازي بسيار اهميت دارد.
بنيانگذار محك گفت: در كشور ما امكانات خوبي وجود دارد، اما فرهنگ استفاده از اين امكانات وجود ندارد، به عنوان مثال دانشگاه در كشور توسعه يافته است و تقريبا همه دانشگاههاي كشور، تالار اجتماعات و آمفي تئاتر دارند، اما در بيشتر مواقع اين سالنها خالي و بدون استفاده هستند.
قدس افزود: فرهنگ استفاده از امكانات با فرهنگ نياز به بازآموزي و آموختن در تمام طول عمر بوجود ميآيد و اين به عهده رسانهها است كه روي آموزش مستقيم مردم بيشتر تمركز بيشتري داشته باشند و براي آنچه را براي تكامل اجتماعي بانوان و البته مردم نياز است، برنامه ريزي كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا وظيفه فرهنگسازي به عهده افراد نخبه و پيشرو جامعه نيست، گفت: اين وظيفه به عهده افراد پيشرو نيست، زيرا فردي كه تا اين مرحله از رشد ميرسد، آنچنان مشغله دارد كه نميتواند به برنامه ريزي براي فرهنگسازي بپردازد، اما قطعا همه اين افراد در اجراي برنامهها پيشگام خواهند بود و همراهي ميكنند.
عضو هيات رييسه موسسه خيريه محك ضمن انتقاد از كنار گذاشتن افراد با تجريه و نخبگان جامعه گفت: اين افراد در مراسمي مورد تشويق و تكريم قرار مي گيرند و سپس كنار گذاشته ميشوند، در حاليكه يك جامعه موفق بايد با دانش و تجربه اين افراد را بكار گيرد و اين دانش در اختيار نسل جوان جامعه قرار گيرد.
بانك توسعه اسلامي كه مقر آن در جده عربستان سعودي است از دو سال قبل جايزهاي را براي فعاليتهاي اجتماعي زنان با عنوان زنان موثر در توسعه اختصاص داده است و جايزه سال ۲۰۰۸ميلادي اين بانك با موضوع فعاليت براي زنان و كودكان، مشتركا به سعيده قدس از ايران و رونا خان از بنگلادش تعلق گرفت.
ملاكهاي انتخاب زنان موثر در توسعه فقط يك بعد فعاليت اجتماعي و توليد آثار قلمي نيست، بلكه تحصيلات، وضعيت خانوادگي و تربيت فرزندان و همه ابعاد زندگي زنان مورد نظر است.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]