واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فرشته طائرپور: برخي از مراكز رسمي همچنان قانون معافيت مالياتي را رعايت نميكنند سينماگران فرصت تير ماه را براي ارايهي اظهارنامه مالياتي از دست ندهند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
فرشته طائرپور در آستانهي تيرماه و فرارسيدن ايام ارايهي اظهار نامههاي مالياتي باتوجه به تشكيل «كار گروه» مالياتي شامل نمايندگان خانهي سينما، وزارت ارشاد و سازمان امورمالياتي از اتفاقات جديدي درحوزهي ماليات سينماگران افتاده است؛ سخن گفت.
نمايندهي خانه سينما در «كار گروه» و عضو كارشناس سينمايي در هياتهاي حل اختلاف مالياتي در پاسخ به اين پرسش كه روند اجراي معافيت مالياتي سينماگران، سالگذشته چگونه بوده است به خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: خوشبختانه طي دوسال گذشته با آگاهي روبه رشد سينماگران نسبت به حقوق و تكاليف قانونيشان، اوضاع سامان بيشتري يافته است و تعداد كساني كه درحرفههاي مختلف سينمايي، متوجه لزوم ارايهي اظهارنامه در تيرماه هرسال به حوزهي مالياتي مربوطه خود شدهاند و دريافتهاند كه تنها شرط استفاده از معافيت مالياتي، دادن اظهارنامه در تيرماه هرسال است، به مراتب بيشتر از قبل شده است.
او در ادامه خاطرنشان كرد: خوشبختانه خانهي سينما و تشكلهاي صنفي عضو آن، در دو، سه سال اخير شرايط مناسبي ايجاد كردند تا اعضايشان در تيرماه بتوانند به خانهي سينما مراجعه كرده و اظهارنامههاي داراي مُهر معافيت سينمايي را در حضور مشاوران رسمي سازمان امور مالياتي پُر كنند و تاثير اين وضعيت كاملا در هياتهاي حل اختلاف مالياتي مشاهده ميشود.
طائرپور گفت: اكنون ديگر موديان مالياتي سينمايي ، وقتي براي پيگيري اعتراضاتشان به هياتهاي حل اختلاف مراجعه ميكنند، اطلاعات بيشتري از قوانين مالياتي مربوط خود و معافيتهايي كه مشمول آن هستند، دارند.
وي اضافه كرد: تجربهي بسيار خوب است كه يك فعال فرهنگي در اين كشور، احساس كند كه در چارچوب قانون، مشمول معافيتي است كه براساس واقعبيني نسبت به حرفهي او و كارشناسي وضعيت صنعت سينماي ايران توسط مسئولان، به او تعلق گرفته است.
اين نمايندهي خانه سينما در امور مالياتي به يكي از مشكل موجود در اين زمينه اشاره داشت و افزود: يكي از مشكلهاي باقيمانده در مورد پروندههاي جاري و يا معوق در سالهاي اخير ، همچنان عدم ارايهي اظهارنامه از سوي برخي دوستان سينمايي و يا دفاتر سينمايي است كه تصور ميكنند صرفا با اعلام معافيت فعاليتشان از ماليات، اتوماتيكوار معاف شده و نميدانند كه ندادن اظهارنامه به راحتي معافيت آنها را لغو و پروندهشان را وارد جريان محاسبات عليالراس (براساس ضرايب) خواهد كرد كه در آن صورت ديگر كاري از دست هيچكس از جمله بنده برنميآيد.
خوشبختانه با تشكيل كار گروهي متشكل از مشاور اجرايي معاونت سينمايي، (حيدري خليلي) مشاور مالياتي معاونت سينمايي (فلاح ميرزايي)، مديركل خدمات مبديان در سازمان امورمالياتي (عليزاده اهوازي) و اينجانب نمايندهي خانه سينما درصدد آن هستيم كه لوايحي را جهت برخورداري بيشتر صنعت سينما، از امكانات موجود در كشور، از مسير قوانين مالياتي ايجاد كنيم. بهعنوان مثال تخصيص يك حوزه ويژه سينماگران براي مسائل مالياتيشان كه خانهي سينما را بهعنوان مركز ارائهي اطلاعات موديان سينمايي به رسميت بشناسد و به موديان سينمايي پراكنده امكان تمركز و تجمع در خانه سينما را بدهد و نشاني خانه سينما، نشاني همه موديان سينمايي تلقي شود و يا تخصيص يك هيات حل اختلاف ويژه براي پروندههاي سينمايي از جمله اين طرحها است.
او بيان كرد: همزمان با اين اقدامات طراحي و ارايهي لوايحي كه به موجب آنها مانند كشورهاي پيشرفتهي دنيا و داراي صنعت سينما، سازمانهاي دولتي و كارخانجات خصوصي بتوانند با تخصيص بودجههايي براي توليد فيلم و يا ساخت سالن، از معافيات مالياتي برخوردار شوند نيز از برنامههاي جدي و دردست پيگيري اين كارگروه است كه بهزودي حاصل آن اعلام خواهد شد.
فرشته طائرپور دربارهي طرحهاي مطرح شده در اين كار گروه توضيح داد: طرحي دراين كارگروه به تصويب رسيد و شرايط اجراي آن درحال پيگيري است كه به موجب آن اطلاعات مورد نياز سازمان امور مالياتي از وضعيت موديان سينماي در بانك اطلاعاتي ويژهاي درخود خانهي سينما تنظيم شود. درصورت اجراي اين طرح، بهجاي آنكه سينماگران هركدام به يك حوزهي منطقهاي مراجعه كرده و با عكسالعملهاي متفاوتي از سوي مميزان در تعريف و اجراي بند «ل» مادهي 139 كه دال بر معافيت مالياتي آنها است مواجه شوند و يا آنكه هر حوزهي بنا به تشخيص خود از مودي درخواست نوعي از مجوز وزارت ارشاد را بنمايد، كليهي اين اطلاعات و اقدامات در خانهي سينما و با مراقبت اعضاي اين خانه گردآوري ميشود و به محض تعيين حوزهي اختصاصي ويژه، در تبادل با آن حوزه قرار خواهد گرفت.
او معتقد است: اين كاناليزهكردن اطلاعات از يكسو براي سينماگران ايراني اطمينان خاطر بيشتري را جهت ارائهي اظهارنامههاي دقيق مالياتي ايجاد كرده و از سوي ديگر كار سازمان امور مالياتي را نيز در برقراري ارتباط با مودياني كه ممكن است بهخاطر فيلمبرداري و يا حضور در جشنوارهي خارج از ايران امكان مراجعه به حوزهي خود را در تيرماه نداشته باشند، آسان ميكند. البته فعال شدن بخشهاي خدماتي صنوف سينمايي نيز از ابزار لازم براي ايجاد اين تمركز است. تمركز اين دو جريان (مركز اطلاعات در خانهي سينما و مركز پروندههاي سينمايي در يك حوزه) كمك ميكند تا در زمان كوتاهتري روند كار، شكل قانوني خود را پيدا كرده و بهصورت عادت حرفهاي و قانوني سينماگران درآيد.
طائرپور با اشاره به آغاز تير ماه و فرصت ارايهي اظهار نامههاي مالياتي به اهالي سينما توصيه كرد: دوستان سينمايي شاغل دريكي از 28حرفهي مندرج در آييننامهي مالياتي مربوط به بند مذكور، فرصت تيرماه را از دست نداده و با يك غفلت بيهوده معافيت مالياتي خود را منتفي نسازند.
اين تهيهكننده در بخشي از اين مصاحبه به ايسنا گفت: متاسفانه بدترين برخورد با معافيت مالياتي سينماگران را، در سالهاي اخير از سوي مراكز دولتي و يا وابسته به دولت مشاهده كردهايم. عليرغم تصريح قانون مالياتي و ابلاغ كتبي وزارت ارشاد به كليهي سازمانها و مراكز ذيربط كه بهنوعي دستاندركار توليد يا نمايش فيلم هستند، همچنان شاهديم كه برخي از اين مراكز اقدام به كسر ماليات از مبلغ دستمزد طرفين قرارداد خود در پروژههاي فيلمسازي (اعم از بلند، كوتاه، مستند) و يا نمايش فيلم ميكنند.
وي در ادامه بيان كرد: مثال شاخص اين مورد سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي است كه طي دورهاي كوتاه و به موجب ابلاغ مسوولين مربوطه، اين معافيت را (آنهم درصورت پيگيري طرف قرارداد) رعايت ميكرد، اما در سال گذشته بدون هيچگونه مستمسك قانوني، اين معافيت را عملا و به تشخيص خود لغو كرده است و اقدام به كسر ماليات ميكند. البته كليهي موديان درصورت پيگيري شرايط استرداد اين ماليات كسرشده را دارند، اما درجايي كه ميشود از ابتداي قرارداد رفتار قانونمندي داشت، اين كار جاي سوال دارد.
اين تهيهكننده در عين حال خاطرنشان كرد: با شناختي كه از مواضع و نگاه رياست كنوني سازمان نسبت به هنرمندان و برنامهسازان و شرايط آنان دارم، بعيد ميدانم كه ايشان اينگونه قانونشكني واحدهاي امور مالي شبكههايشان را تاييد كنند و هنوز قانع نشدهام كه به استناد كدام آييننامه، چنين معافيتي توسط اين مديران لغو ميشود! به هرحال اين پنج درصدهاي كسرشده از قراردادها (كه در مجموع رقم كمي هم نيست)، چه بهحساب سازمان امور مالياتي واريز شوند و چه نشود، حق فيلمسازان طرف قرارداد بود كه به موجب صراحت مفاد قانوني به آنها بخشيده شده است.
او همچنين از سازمانهاي تايع وزارت ارشاد ياد كرد و گفت: نهتنها سازمان صداوسيما، گاهي واحدهاي تابعه خود وزارت ارشاد نيز اقدام به كسر 5درصد ماليات كردهاند كه البته نامهنگاريهاي لازم براي تصحيح و تغيير اين روش انجام شده است. يكي از مثالهاي بارز اين مورد، مربوط به دوبلورهاي فيلمهاي خارجي بنياد فارابي بود كه پس از نامهنگاريهاي لازم ميان وزارت ارشاد و واحد مربوطه تغيير يافت.
او معتقد است: نشريات سينمايي بهخصوص آنهايي كه مورد مراجعهي سينماگران هستند و همچنين تهيهكنندگاني كه به عنوان كارفرما دركليهي قراردادها يكي از طرفين قرارداد ميباشند، موثرترين عواملي هستند كه ميتوانند سينماگران را نسبت به لزوم ارائهي اظهارنامه مالياتي درتيرماه به حوزههاي مربوطه، راهنمايي و ياري كنند.
به گفتهي او؛ طي چهارسال گذشته بيش از هزار و 600 پرونده مالياتي در هياتهاي مختلف حل اختلاف مالياتي مورد بررسي و حلوفصل قرار گرفتهاند كه خوشبختانه در كليهي اين جلسات نمايندگان اصلي يا عليالبدل و داراي حق راي خانهي سينما در كميسيونهاي سهنفره حضور داشتهاند. اين اتفاقي است كه تا قبل از تعاملات مثبت ميان وزارت ارشاد و سازمان امور مالياتي نميافتاد و پروندههاي مالياتي سينماگران با حضور يك نماينده از سازمان امور مالياتي، يك نماينده از وزارت دادگستري و يك نماينده از اتاق بازرگاني مطرح ميشد، در پي اقداماتي كه از سال 77 از سوي اتحاديهي تهيهكنندگان آغاز شد و با مساعدت خانهي سينما و معاونتهاي سينمايي وقت، تبديل به يك جريان براي كل سينما گرديد، اكنون به جاي نماينده اتاق بازرگاني در هياتهاي حل اختلاف، حضور يك نماينده بهعنوان كارشناس سينما ضروري است.
اين نماينده با معرفي خانه سينما و تصويب وزارت ارشاد به سازمان امور مالياتي معرفي ميشود و كليهي جلسات مربوط به بررسي شكايات مالياتي سينماگران بايد با حضور وي برگزار شود. طي چهار سال گذشته اينجانب به عنوان نمايندهي اصلي و آقايان حسن بشكوفه و منوچهر محمدي به عنوان نمايندگان عليالبدل به انجام اين وظيفه مشغول بودهايم.
طائرپور اظهار اميدواري كرد: با تركيب و عزمي كه «كار گروه» كنوني دارد، در سال 87 بتوانيم شاهد دستاوردهاي بزرگتري براي احقاق حقوق مالياتي سينماي ايران باشيم.
او اضافه كرد: اين اتفاقي كه در حوزهي ماليات براي سينماي ايران افتاده است بهزودي در زمينهي تعامل با سازمان تامين اجتماعي نيز رخ خواهد داد. زيرا در آن زمينه نيز دفاتر سينمايي با مشكلات بسياري مواجه هستند كه گاهي آنها را تا مرز تعطيل جلو ميبرد. از طرف ديگر بايد اميدوارم ساير رشتههاي هنري مانند تئاتر، موسيقي، هنرهاي تجسمي و انتشارات نيز كه بالقوه از معافيتهاي مشابه برخوردارند، امكان دسترسي به شرايط بهتري را درحوزههاي مالياتي و هياتهاي حل اختلاف داشته باشند.
او در پايان اذعان داشت: سينماگران فراموش نكنند كه حتي اگر به فرض محال صدها ميليون تومان در هر سال درآمد داشته باشند، درصورت ارايهي اظهارنامه، از ماليات آن معاف ميشوند و اگر چنانچه اين شرط را جدي نگيرند، درآمدشان هرچه كه باشد از حالت معافيت خارج شده و در شرايط عليالراس قرار ميگيرند كه براي هر صد هزار تومان هم مطابق جدولهاي تساعدي بايد ماليات بپردازند.
طائرپور اضافه كرد: متاسفانه تعدادي از پروندههاي معوق مربوط به سالهاي قبل همچنان در انتظار صدور راي نهايي در كميسيونهاي عالي 251 مكرر هستند كه با حكم وزير دارايي تكليفشان مشخص ميشود، ولي شرايط ممنوعالخروجي و قطع تلفن را براي موديان مربوطه كه تعدادشان به ده نفر هم نميرسد، ايجاد كردهاند. اميدوارم اين چند پرونده نيز با مساعدت مسئولان و با عطف به روح معافيت فعاليت سينمايي بسته شود و ما بتوانيم شرايط مالياتي سينماگران را به شرايط بهروز شدن برسانيم.
او يكبار ديگر اهميت نقش رسانهها بخصوص خبرگزاريها و نشريات سينمايي و از سوي ديگر تهيهكنندگان را در آگاهسازي و تشويق سينماگران به ارايهي اظهارنامه در تير ماه سال جاري يادآوري كرد و ابراز اميدواري نمود كه امسال نيز خانه سينما مانند سه سال گذشته با دعوت از كارشناسان سازمان امورمالياتي، اعضا خود را نسبت به انجام اين تكليف قانوني هدايت كند.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]