واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور وزير جهاد كشاورزي پروژه بهسازي شبكه فرعي آبياري و زهكشي دشت مغان افتتاح شد
خبرگزاري فارس: شب گذشته با حضور وزير جهاد كشاورزي، استاندار اردبيل و جمعي از مسئولان كشوري و استاني پروژه بهسازي شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي دشت مغان قطعه، 8 و7 MCI به بهره برداري رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، محمدرضا اسكندري جمعه شب در آئين افتتاح اين پروژه گفت: حضور دو تن از نمايندگان استان اردبيل در كميسيون كشاورزي ميتواند به توسعه بخش كشاورزي استان كمك موثري كند و راهگشاي بسياري از نارساييها باشد.
وزير جهاد كشاورزي، مغان را نگين كشاورزي كشور عنوان كرد و افزود: خاك و آب و هواي بكر اين دشت زمينه توليد انواع محصولات كشاورزي و دامي را فراهم كرده و دولت در صدد است با فراهم كردن زيرساختهاي توسعه بخش كشاورزي به رشد و بالندگي آن كمك كند.
وي يكي از موثرترين راههاي مقابله با پديده خشكسالي را توجه به بخش آبخيزداري عنوان كرد و اظهار داشت: اجراي طرحهاي آبخيزداري در حوزه آبريز مغان ميتواند به توسعه كمي و كيفي بخش كشاورزي بيانجامد.
وزير جهاد كشاورزي به لايحه 4 هزار و 500 ميليارد توماني دولت جهت مقابله با خشكسالي اشاره كرد و افزود: مهمترين نارسايي در روند حركتي بخش كشاورزي، گستردگي بيش از حد بخش و كمبود اعتبارات است كه با اراده مجلس و نمايندگان پرتلاش اميدواريم اين نقص برطرف شود تا شاهد تحول چشمگير در اين بخش باشيم.
اسكندري تنها اراده دولت را خدمت به ملت عنوان كرد و گفت: اراده دولت حل مسائل به نفع مردم است.
در اين مراسم وكيل سپه نماينده مردم بيله سوار و پارس آباد در مجلس شوراي اسلامي گفت: با اجراي طرح آبياري و زهكشي مغان بيش از 20 درصد در مصرف آب كشاورزي صرفه جويي ميشود و مديريت اين منابع به صورت بهينه اداره ميشود.
وي با تأكيد بر تأمين اعتبار لازم براي پاياب سد خدا آفرين به اجراي شبكههاي يك و دو اين سد افزود: مهمترين معضل كشاورزي منطقه كمبود آب و اختلاف عشاير و روستاييان با منابع طبيعي است كه با همت وزارت و اراده مجلس انتظار ميرود اين مشكلات برطرف شود.
وكيل سپه به ميزان پرداخت اندك صندوق بيمه محصولات كشاورزي به آسيب ديدگان خشكسالي اشاره كرد و گفت: اين صندوق بايد در خسارت وارده حداكثرها را در نظر بگيرد تا ضرر و زيان متوجه كشاورزان نشود.
در ابتداي اين مراسم رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل در سخناني گفت: استان اردبيل توليد 4 درصد محصولات كشاورزي كشور را به خود اختصاص داده كه اين ميزان توليد نشان دهنده جايگاه ويژه استان در بخش كشاورزي است.
ناصر توكلي، اردبيل را پرچمدار توليد بذر سيب زميني و ذرت گندم در كشور اعلام كرد و افزود: طرح بهسازي شبكه هاي فرعي آبياري و زهكشي دشت مغان در 62 هزار هكتار از اراضي دشت مغان صورت مي گيرد كه تا كنون 45 هزار هكتار آن تجهيز و نوسازي شده است.
وي به بهره مندي 13 روستا و 2 هزار نفر از قبل اجراي طرح اشاره كرد و گفت: در سال جاري 6 ميليارد تومان اعتبار به ادامه اجراي طرح ابلاغ شده است و با انتخاب پيمانكار عمليات اجرايي ادامه پروژه در حال انجام است.
توكلي تصريح كرد: در سال گذشته 207 پروژه عمراني در بخش كشاورزي با 64 ميليارد تومان به مرحله افتتاح رسيد كه در مقايسه با سالهاي قبل، اجراي پروژههاي كشاورزي 7 برابر رشد داشته است.
انتهاي پيام/ب
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]