واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منتقدان يكي از بازوان اصلي سينما هستند
منتقدان و نويسندگان سينمايي يكي از بازوان اصلي سينما هستند. همه بايد اين را بدانند اگر هر اثر فاخر هنري به نمايش گذاشته شود، هيچ كس راجع به آن قضاوت نكند، آن اثر ديده نمي شود.
«محمد خزاعي»، تهيه كننده سينما و دبير دومين جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينمايي در گفت وگو با خبرنگار سرويس هنري برنا گفت: بحث نقد و نقدپذيري، يك بحث كلي در جامعه است. من فكر مي كنم اگر عادت كنيم، نقدپذير باشيم حتي اگر اين نقدها مغرضانه باشد، به رشد و تعالي انسان كمك خواهدكرد. ما تا زماني كه نقد و بررسي نشويم، نمي توانيم در جهت رفع نقصان هاي خود تلاش كنيم.
وي در ادامه اظهاركرد: اگر جامعه اين طور تربيت شود كه از هر نقدي ناراحت نشده و از هر تعريفي خرسند شود و درباره آن تامل كند، به نظر من براي سازندگي آن جامعه بسيار موثر خواهدبود.
وي انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي را مهم ترين صنف فعال سينمايي عنوان و تصريح كرد: منتقدان و نويسندگان سينمايي يكي از بازوان اصلي سينما هستند. همه بايد اين را بدانند اگر هر اثر فاخر هنري به نمايش گذاشته شود، هيچ كس راجع به آن قضاوت نكند، آن اثر ديده نمي شود. نقد و نقدپذيري در جامعه جايگاه والايي دارد اما اين اهميت زماني خود را نمايان مي كند كه بين صنوف مختلف تعامل ايجاد شود.
عضو شوراي مركزي انجمن صنفي منتقدان و نويسندگان سينما، به انتقادهايي كه برخي سينماگران نسبت به عملكرد منتقدان و نويسندگان سينمايي دارند، اشاره كرد و افزود: تعدادي از فيلمسازان معتقدند برخي از نقدهاي فيلم ها مغرضانه و بدون توجه به نكات فني و استانداردهاي لازم، نوشته مي شوند. حتي بعضي از آنها اين طور مطرح مي كنند؛ منتقدان برخي از فيلم ها را نمي بينند و براساس ذهنيات خود اقدام به نوشتن نقد فيلم مي كنند، در صورتي كه اين موضوع صحت ندارد. افرادي كه در انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي عضو هستند، سال هاست كه در اين حرفه مشغول به فعاليتند.
تهيه كننده فيلم «پشت پرده مه» در ادامه يادآورشد: بسياري از افراد هم اكنون در عرصه روزنامه نگاري فعاليت مي كنند اما گاهي اوقات يادداشت ها و تحليل هايي مي نويسند كه سينماگران آنها را به حساب منتقدان مي گذارند. اين گونه مطالب شايد جنبه حرفه اي در زمينه نقد نويسي فيلم را نداشته باشند و سينماگر با خواندن آنها دچار شك و شبهه شود.
وي تصريح كرد: به نظر من براي رفع اين شبهات لازم است، انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي كلاس ها و كارگاه هاي آموزشي در زمينه نقد نويسي فيلم ها و استانداردهايي كه وجود دارد، داير كنند تا روزنامه نگاران و منتقدان تازه كار با شركت در اين دوره ها با شيوه نقد نويسي حرفه اي آشنا شوند.
دبير دومين جشن بزرگ منتقدان و نويسندگان سينمايي به ويژگي هايي كه يك منتقد سينمايي بايد داشته باشد، اشاره و اظهاركرد: يك منتقد سينمايي علاوه بر اطلاعات در حوزه تخصصي كار خود بايد روان شناس و جامعه شناس باشد و با مباحث فرهنگي جامعه آشنايي كامل داشته باشد تا بتواند دست به قضاوت بزند.
تهيه كننده «جعبه موسيقي» در ادامه خطاب به سينماگران گفت: من به عنوان يك تهيه كننده از دوستان سينماگر خود مي خواهم، از هر نقدي كه منتقدان درباره فيلم آنها مي نويسند، گلايه مند نشوند. حتي اگر نقدي به نظر ما مغرضانه و با هدف خاصي نوشته شده باشد، بايد در آن تامل كرد زيرا تمام نقدها در جهت تخريب نيست.
محمد خزاعي افزود: اگر ما سينماگران بتوانيم ظرفيت خود را درباره پذيرش نقدها بالا ببريم و منتقدان تازه كار و روزنامه نگاران نيز با شركت در كلاس هاي آموزشي، اطلاعات خود را در زمينه نقدنويسي ارتقا دهند، فكر مي كنم تعامل خوبي بين منتقدان و سينماگران برقرار خواهد شد و در نهايت اين تعامل به رشد و تعالي سينماي ايران كمك خواهد كرد.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]