واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح بهسازي شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي دشت مغان به بهرهبرداري رسيد
بهرهبرداري از طرح بهسازي شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي ۱۰هزار و ۵۰۰ هكتار از اراضي زراعي دشت مغان در شهرستان پارسآباد روز شنبه با حضور وزير جهادكشاورزي آغار شد.
وزير جهاد كشاورزي در آيين بهرهبرداري از اين طرح با اشاره به بالا رفتن ۲۰درصدي راندمان آبياري با اجراي طرحهاي بهسازي شبكههاي آبياري و زهكشي گفت: راندمان آبياري در مزارع كشور اگر يك درصد بالا برود، به اندازه سه برابر آب ذخيره شده در پشت سد كرج به حجم آبهاي كشاورزي كشور افزوده خواهد شد.
محمدرضا اسكندري، مهمترين راه مقابله باآثار پديدههاي جوي و خشكسالي را استفاده بهينه از منابع آبي موجود كشور عنوان كرد و افزود: ۸۶ميليارد مترمكعب آب در كشور استحصال ميشود ولي متاسفانه راندمان آبياري در مزارع حدود ۴۱درصد است.
وي بيان كرد: اگر اين راندمان با اجراي طرحهاي آبياري قطرهاي ، آبياري باراني ، اصلاح شبكهها و مديريت مصرف به ۷۰درصد كه محقق شدني است، برسد، ميزان توليدات كشاورزي نيز به ميزان درصد افزايش راندمان افزايش خواهد يافت.
وي باتاكيد بر توليد آب جديد از طريق اجراي طرحهاي مديريت منابع آب از جمله آبخيزداري و آبخوان داري گفت: اراده دولت نهم بر مديريت مصرف منابع آبي و افزايش راندمان توليد در اراضي كشاورزي است كه بخشي از آن نيازمند مساعدت و همكاري كشاورزان و بخشي نيز با مديريت مزارع قابل دسترسي است.
اسكندري همچنين از هفت برابر شدن اعتبارات بخش كشاورزي استان اردبيل با روي كار آمدن دولت نهم خبر داد و گفت: استان اردبيل قطب كشاورزي كشور و يكي از مناطق مستعد براي توسعه اين بخش محسوب ميشود و ما توجه ويژهاي در وزارت جهاد كشاورزي به اين استان داريم.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان اردبيل نيز در آيين بهرهبرداري از اين طرح ميزان سرمايهگذاري براي اجراي كانالها و شبكههاي آن را ۱۷۷ميليارد ريال اعلام كرد.
ناصر توكلي گفت: با اجراي اين طرح ۲۳۲كيلومتر كانال آبياري بتني احداث شده و اراضي ۱۳روستاي منطقه با يكهزار و ۲۵۷زارع تحت پوشش اين طرح قرار گرفته است.
وي با اشاره به تجهيز و نوسازي شبكههاي مدرن آبياري ۴۵هزار هكتار از اراضي آبي استان اردبيل در دشت مغان بيان كرد: ۲۰هزار هكتار از اين اراضي هنوز به صورت مدرن تجهيز و نوسازي نشده است كه نيازمند اختصاص اعتبارات ويژه است.
نماينده مردم پارسآباد و بيلهسوار مغان در مجلس نيز در اين آيين گفت:
با اجراي اين طرح درآمد كشاورزان منطقه ۳۰درصد افزايش مييابد.
وكيل سپه افزود: شبكههاي يك و دو پاياب سدهاي كشور به نحو مطلوب اجرا و احداث ميشود، ولي شبكههاي فرعي و سه و چهار متاسفانه همزمان با آبگيري سدها به بهرهبرداي نميرسد و اين امر سرمايهگذاريهاي دولت را در اين بخش عقيم ميكند.
وي همچنين خواستار زهدار شدن اراضي زراعي منطقه مغان شد و گفت: زهكشهاي موجود منطقه متولي مشخصي ندارد و بايد براي مديريت زهكشهاي اراضي آبي منطقه متولي مشخصي تعريف شود.ك/ ۳
تصاوير مرتبط
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]