تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838058414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

علي تاجرنيا در گفت‌وگو با ايسنا: معرفي تنها يك كانديدا از هر جناح سياسي از سردرگمي مردم جلوگيري مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علي تاجرنيا در گفت‌وگو با ايسنا: معرفي تنها يك كانديدا از هر جناح سياسي از سردرگمي مردم جلوگيري مي‌كند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

يك عضو جبهه‌ مشاركت ايران اسلامي با بيان اين‌كه " معرفي تنها يك كانديدا از هر جناح سياسي از سردرگمي مردم جلوگيري مي‌كند" گفت:‌ احزاب سياسي بايد به سمتي بروند كه ازابتداي تصميم‌سازي تا تصميم‌گيري نهايي درباره انتخاب كانديداي مورد نظر خود، افكار عمومي را در جريان قرار دهند؛ چراكه اين نشان دهنده احترام به آن‌هاست.

علي تاجرنيا در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در تشريح ديدگاه خود پيرامون استراتژي اجماع بر يك كانديداي واحد از سوي جناح‌هاي سياسي اظهار كرد: با توجه به اين‌كه ساختار حكومتي كشور ما، مبتني بر جمهوريت و راي مردم قرار گرفته از اين جهت الگوگيري آن نزديك به كشورهايي است كه رييس‌جمهور محوريت دارد، برخلاف نظام‌هاي پارلمانتريستي كه نقش اصلي را مجلس ايفا مي‌كند، تجربه نشان داده كه اين نوع ساختار كه در كشور ما حاكم است اولا موجب تقويت رييس‌جمهور منتخب مي‌شود و در عين حال منتقدان آن در مجموعه توانمندي قرار مي‌گيرند كه اين امر به پيشبرد كارهاي رييس‌جمهور منتخب كمك مي‌كند؛ چراكه همواره يك نظارت سيستماتيك از سوي يك جريان رقيب يا منتقد وجود دارد و البته شرط اصلي آن وجود احزاب متكثر اما قوي است كه بتوانند نظارت كافي داشته باشند.

وي با بيان اين‌كه " اجماع بر يك كانديداي واحد مردم را به سمتي رهنمون مي‌كند كه در تصميم‌گيري صحيح‌تر و منطبق با خواسته‌ اصلي خود شركت كنند" ادامه داد: معرفي كانديداهاي متعدد از سوي يك جناح كه ناشي از اختلاف درون آن‌هاست موجب مي‌شود، شخص ديگري از جناح مقابل انتخاب شود كه الزامات مسووليت را ندارند و نمي‌توانند جمهوريت را نمايندگي كند؛ لذا حسن اول انتخاب و ارائه كانديداي واحد اين است كه‌ آرامش افكار عمومي و جهت‌گيري آن‌ها از منظر مسائل سياسي و مديريت كلان كشور مشخص مي‌شود.

وي افزود: ائتلاف بر يك كانديداي واحد كه خصوصا در ميان اصلاح‌طلبان مطرح و به نوعي موجب شده كه همزباني بيشتري ميان آن‌ها شكل بگيرد، كمك مي‌كند كه كل توان جريان اصلاح‌طلبي در دوران انتخابات در كنار هم قرار بگيرد و آن‌چه در اين زمينه اهميت دارد و درعين حال يك تهديد جدي محسوب مي‌شود، اين است كه اصلاح‌طلبان، در حين ائتلاف و اجماع، نيازمند ايجاد زمينه‌ها و ظرفيت‌سازي‌ها در درون احزاب خود هستند.

اين عضو جبهه‌ مشاركت ايران اسلامي با تاكيد بر اين‌كه " رشد و بالندگي احزاب و گروه‌هاي سياسي يك جناح بر موفقيت آن در ارائه يك كانديداي واحد كمك مي‌كند" گفت: شكل‌گيري يك جريان سياسي به صورت از بالا به پايين، دشواري‌ها را در يك انتخابات و پس از آن ايجاد خواهد كرد، كما اين‌كه ما اين مشكل را ميان جريان اصولگرا در چند سال اخير شاهد بوديم.

وي خاطرنشان كرد: زماني كه يك جريان سياسي احساس مي‌كند جناح مقابل آن قصد دارد بر يك نامزد متمركز شود، طبيعتا ايجاد تكثر در خود را موجب شكست مي‌داند؛ ‌بنابراين براي رسيدن به اجماع و پيروزي تلاش مي‌كنند، اما مهمتر از پيروزي يا شكست اين است كه وقتي قرار بر ائتلاف در يك جريان سياسي است، طبيعتا اين امر به سمت فردي سوق پيدا مي‌كند كه هم در جناح سياسي خود و هم در سطح جامعه مقبوليت داشته باشد.

وي ادامه داد: به دليل ايجاد تكثر در جناح‌هاي سياسي در برخي انتخابات گذشته مسووليت‌ها، عمدتا بر عهده‌ كساني گذاشته شد كه چهره‌ وزين و يا برجسته‌ آن جناح سياسي نبودند، و در واقع حسن ديگر اجماع و ائتلاف اين است كه بر فردي شكل مي‌گيرد كه از محبوبيت در سطح ملي برخوردار باشد. مثلا وقتي در جبهه اصلاحات بحث يك كانديداي واحد مطرح مي‌شود به صورت نانوشته، از برخي اسامي گذر مي‌شود و محوريت بر چهره‌اي مقبول، متعهد و محبوب و كارآمد قرار مي‌گيرد.

تاجرنيا در ادامه اساس ائتلاف در احزاب سياسي را مبارك خواند و ابراز اميدواري كرد: اين امر مقدمه‌اي براي محوريت بيشتر احزاب و تشكل هاي سياسي شده و فضا به سمتي سوق پيدا كند كه دو حزب فراگير سياسي در كشور شكل بگيرد كه مشموليت در سطح كلان‌ داشته باشد.

وي توافق نظر احزاب اصلاح‌طلب علي‌رغم ديدگاه‌ها در ارائه يك كانديداي واحد براي قرار گرفتن در راس قوه مجريه را دليلي بر بالندگي و رشد آن‌ها خواند و اظهار كرد: ‌اميدوارم غلبه‌ تفكر كلان، بر تفكر گروهي خاص كه عمدتا هم به سردرگمي مردم و عدم توفيق آن جريان مي انجامد، شكل بگيرد.

اين عضو جبهه‌ مشاركت ايران اسلامي ادامه داد: كانديدايي كه مورد اجماع يك جريان سياسي قرار مي‌گيرد، اگر پيروز شد، نبايد تنها رييس‌جمهور يك جناح سياسي و يا يك طبقه خاص باشد؛ بلكه تنها اين نكته را مدنظر داشته باشد كه مردم ايران 70 ميليون نفر هستند كه جدا از عقايد ديدگاه‌ها و نقطه نظرات و طبقه اجتماعي‌شان حق دارند از تمامي نعمات و منافع اين كشور بهره‌مند شوند. در عين حال بايد در فضاي بين‌المللي به گونه‌اي عمل كند كه موجب سربلندي مردم كشور باشد و به همان نسبت كه ‌مسائل داخلي تحت تاثير آن قرار گرفته به راحتي فشارهاي خارجي كاهش واعتبار بين‌المللي كشور افزايش يابد.

وي در ادامه با تاكيد بر اين‌كه " انتخابات در كشور ما متناسب با ساخت نظام جمهوري اسلامي است" درباره الگو برداري از انتخابات ساير كشورهاي دنيا اظهار كرد: كشورهايي مانند آمريكا در انتخابات از لحاظ سازماني و شكل، نظام دو حزبي را دنبال مي‌كنند. در واقع نوعي ساختار توسعه يافته است و در عين حال، اين امر كه مردم نيز به نوعي تاثيرگذاري جدي دارند، نشان دهنده احترام به افكار عمومي است. يعني وقتي يك حزب سياسي مي‌خواهد نظر خود را در انتخابات معرفي كند، افكار عمومي را در جريان مي‌گذارد و در واقع كسي را انتخاب مي‌كند كه نظر جامعه بر او مثبت باشد. ما نيز بايد در فضاي كشورمان به نوعي عمل كنيم كه نقش افكار عمومي برجسته باشد، يعني به سمتي برويم كه انتخابات را به شكل استاندارد از نظر آزادي، عادلانه و سالم بودن برگزار كنيم و مردم دغدغه اين را نداشته باشند كه فرد منتخب‌شان الزاما ممكن است كسي نباشد كه آن‌ها مي‌خواهند.

وي افزود: احزاب و گروه‌هاي سياسي كشور ما نيز علاوه بر آن‌كه كانديدايي را انتخاب مي‌كنند كه مقبول مردم باشد‌، بايد فضا را به سمتي شكل دهند كه دغدغه‌ بررسي صلاحيت‌ها را نداشته باشند و بتوانند نخبه‌ترين فرد يا افراد خود را براي عرصه انتخابات آماده كنند نه الزاما كسي را كه فقط مي‌تواند تاييد صلاحيت شود.

انتهاي پيام
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن