واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: علي لاريجاني خطاب به مخالفان تحزببگوييد تئوريهاي اداره كشور را از كجا بياوريم
رييس مجلس شوراي اسلامي در هشتمين كنگره جامعه اسلامي مهندسين بار ديگر نسبت به رويكرد دولت در مواجهه با مقوله تحزب انتقاد كرد و گفت: سوال ما از اين افراد اين است كه اگر شما با تشكيلات حزب مخالفيد، به دو نكته پاسخ دهيد، اينكه تئوريهايي كه بايد كشور را با آن اداره كنيم از كجا بايد آورد.
علي لاريجاني در ادامه سخنانش اظهار كرد: اگر پاسخ دهند كه از دانشگاهها بايد گفت دانشگاهها مباني تحقيقات هستند و احزاب ميتوانند آن را با عمل نزديك كنند، چراكه دولتها در چرخه دموكراسي تغيير پيدا كرده و مجلس نيز تغيير پيدا ميكند.بنابراين اگر تئوري مسلطي نداشته باشيم، دچار خلاء تئوري و بيبرنامگي خواهيم شد. رييس مجلس يادآور شد هر دولت و مجلسي چيزي را براي خود وضع ميكند، بايد گفت مديران استراتژيك از كجا تربيت كنيم تا اگر دولتي بر سر كار آمد بتواند مديران خود را چينش كند.
لاريجاني يادآور شد: زماني گفته ميشد اتوبوسي ميآيند و ميروند كه علت آن است كه از نظر سياسي ساماندهي نشدهاند.رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه رفتارهاي قبيلهاي در تراز نظام سياسي جمهوري اسلامي نيست و چارهاي جز تشكيلات نيست، يادآور شد، زيرا تشكيلات و سازمانيافتگي دچار بلوغ سياسي ميشود و اداره كشور نيز معقولتر است.
لاريجاني با بيان اينكه نخبگان در احزاب بايد به دو نكته عنوان شده توجه كنند، خاطرنشان كرد: در كشور ما اين مسائل كموزن در نظر گرفته شده و به آن توجه كمتري ميشود، بنابراين اينكه اوايل انقلاب كمتر به اين مساله توجه ميشد، به دليل مشكلات عديدهاي بود كه توجيه داشت، اما در غايت آن بايد با وجود تفاوت سلايق زياد، متحد باشيم.به گفته لاريجاني، امروز اينگونه نيست كه هم يك نظم در خصوصيات حكومتي ما باشد و هم يك بلوغي در استعدادهاي سياسيمان وجود داشته باشد. اگر بخواهيم به وحدت ملي برسيم، نميتوانيم بگوييم افراد مختلف سلايق خود را كنار بگذارند. همچنين نميتوان گفت كه افكار خود را كنار بگذاريد و يك فكر را بپذيريد.نماينده مردم قم در مجلس خاطرنشان كرد: حتي در داخل اصولگرايان نيز تفاوت راي وجود دارد و بايد اين كثرت را پذيرفت، اما براي اينكه بتوان در درون اين كثرت به وحدت ملي رسيد بايد احزاب با يكديگر ديالوگ منطقي داشته باشند.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه طرد، حذف و نفي افراد با انگهاي مختلف مفيد حال امروز ايران نيست، خاطرنشان كرد: همه كساني كه دوستدار انقلاب بوده و خود را پيرو راه امام (ره) و رهبري ميدانند، بايد از رفتار سليقهاي پرهيز كرده و با سعه صدر همديگر را تحمل كنند. اين امر وظيفه ملي امروز ما است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تجربهاي كه در صحنههاي بينالمللي داشته است، گفت: هر زمان عدمهماهنگي در داخل كشور بود، بيگانگان صدايشان را كلفتتر ميكردند؛ اما هر زمان كه همگرايي وجود داشت، از دريچهاي ديگر با ما سخن ميگفتند؛ بنابراين طبيعي است كه حريف دنبال رخنه باشد، به طوري كه اگر اختلاف را احساس كنند، از اين مساله استفاده ميكنند.وي گفت: اگر در حوزه سياست اجازه ندهيد كه مردم رقابت كنند، استعدادشان شكوفا نميشود، بنابراين دموكراسي و مردم سالاري ديني از خصوصيات عدالت است و مردم خود در حوزه سياست و استعدادهايشان حركت ميكنند.رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهاراتش افزود: كشورمان با مجموعه شرايط و چالشهاي پيش رو، امروز بيش از هر زمان ديگر نياز به وحدت ملي دارد.
لاريجاني با بيان اينكه برنامه مدون چشمانداز 20 ساله مشخص شده است، يادآور شد: مجلس و دولت بايد از انضباط عقلاني براي هدايت كشور برخوردار باشند؛ زيرا در غير اين صورت، اتلاف منابع صورت ميگيرد، اين برداشت از سنت شهيد بهشتي براي امروز كشور راهگشا است، بنابراين بايد با برنامه درازمدت با اين پديدهها روبهرو شويم تا هم ضايعاتمان كمتر باشد و هم رفتارمان براي مردم پيشبيني شود. نماينده مردم قم با ابراز خرسندي از اينكه هر سه قوه با رهنمودهاي رهبري در اصل 44 به وحدت فكري رسيدهاند، اظهار كرد: در اين اصل امورات مردم به خودشان واگذار شده است؛ چرا كه فربه شدن دولت در همه وجوه به نفع كشور نيست و اين فربه شدن در امور اقتصادي زيانآور است. بنابراين اصل 44 اين مساله را پيگيري ميكند كه اگر مردم در همه قوانين در عرصه مسائل اقتصادي ورود پيدا كرده و رقابت كنند و همچنين در اين مسابقه جدي وارد شوند، شكوفايي اقتصادي پيش ميآيد كه اين شكوفايي در پناه رقابت امكانپذير است.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]