واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سخني صميمانه با دوستان مجمع روحانيون - سرمقاله اعتماد ملي 8 تير 1387
برخي شواهد دريافتي نشان ميدهد كه مجمع روحانيون مبارز در نشست يكشنبه گذشته خود نامزد مورد نظرش را براي انتخابات آتي رياستجمهوري برگزيده است. در اين جلسه پس از بحثهاي مختلفي كه مطرح شد و عليرغم اينكه برخي از اعضاي محترم مجمع روحانيون در آن جلسه تاكيد داشتند اكنون رايگيري جهت انتخاب نامزد زود است ولي رايگيري صورت گرفت و در نهايت دوستان مجمع روحانيون به اين جمعبندي رسيدهاند كه اگر آقاي سيدمحمد خاتمي در عرصه انتخابات حضور يابد ايشان به عنوان كانديدا معرفي شود.
بهدنبال اين تصميم، برخي از گروههاي سياسي عضو جبهه اصلاحات نيز به تكاپو افتادند. شكي در آن نيست كه پيشقدمشدن مجمع روحانيون مبارز براي حضور در انتخابات رياستجمهوري آتي بسيار خوشحالكننده است و نيز اينكه اين تشكل سياسي فردي را از درون خودش براي حضور در انتخابات مطرح كرده اتفاقي خوب و ميمون است زيرا نشانگر اين است كه گروهها و احزاب براي حضور در عرصه انتخابات رياستجمهوري دهم در انديشه حضوري تشكيلاتي و منسجم هستند و اين جاي بسي خوشحالي دارد ولي بايد به دوستان مجمع روحانيون مبارز اين موضوع را يادآور سازيم چنين تصميمي درحالي اتخاذ ميشود كه آنها اخيرا از برخي اعضاي احزاب و گروههاي سياسي دعوت كردند تا در نشستي به مشورت با يكديگر براي نحوه حضور در عرصه انتخابات آينده بپردازند و البته در اين نشستها مصداقي بيان نشد. از همين رو اقدام مجمع روحانيون مبارز براي نظرخواهي از ساير اشخاص اصلاحطلب و گروههاي سياسي عضو جبهه ميتوانست حاصلي سودمند داشته باشد چرا كه ميتوانست جبهه اصلاحطلبان و سرمايه گران اصلاحات را- كه با اقدامات مختلف در بيش از 10 سال گذشته به آساني دستخوش يغما شده بود- براي انتخاباتي ديگر احيا كند اما متاسفانه اين اقدام در مرحله اوليه خود تداوم نيافت و بدون اينكه به نتيجه برسد تصميمگيري شد.
اكنون اتخاذ چنين تصميمي از سوي دوستان مجمع روحانيون مبارز در حالي كه هنوز ديگر گروههاي سياسي به غير از دو گروه سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و جبهه مشاركت ايران اسلامي مصداقي براي كانديداتوري در انتخابات مطرح نكردهاند، با سياست وحدتي كه آنها از ابتدا مطرح كردند منافات دارد چراكه در اين صورت هر گروهي بهدنبال هدف خاص خودش ميرود. بار ديگر تاكيد ميكنيم مسلم است كه مجمع روحانيون مبارز يك چهره موجه و خدمتگزار و در عين حال عضو شوراي مركزي خود را به عنوان نامزد انتخابات آتي برگزيده و جاي هيچگونه سوال و انتقادي ندارد اما مهم اين است كه مجمع روحانيون مبارز اصلاحطلبان را به وحدت و همگرايي توصيه كند تا فضا براي تضارب آرا به وجود آيد.
انتظار مي رود مجمع روحانيون مبارز به عنوان تشكلي روحاني كه ريشسفيد است و نقش پدري را در قبال ديگر گروههاي سياسي برعهده دارد، بايد به ديگر گروهها تذكر بدهد و به آنها توصيه كند بهدنبال ايجاد فضاسازيهاي كاذب براي ايجاد تفرقه نباشند زيرا وحدت به اين معنا نيست كه اگر گروهي تصميمگيري كرد بايد همه از آن دنبالهروي كنند. بنابراين بايد اين تشكل روحاني همواره به ديگر گروههاي سياسي يادآوري كند كه هر گروهي از اين حق شهروندي برخوردار است كه كانديداي خاص خود را در انتخابات داشته باشد و اين بهمعناي ايجاد تفرقه نيست. نكته سوالبرانگيز اين قضيه نيز آنجا است كه در اين تصميمگيري منحصرا نظر آناني اعمال ميشود كه وضعيت اصلاحات امروز محصول رفتار و عملكرد همين اشخاص و گروهها است.
گرچه خوب بود اعضاي محترم مجمع روحانيون مبارز با توجه به اتفاقات گذشته در انتخابات نهم رياستجمهوري و انتخابات مجلس هفتم، شيوهاي را انتخاب ميكردند كه دوباره همان مسائل گذشته تكرار نشود و باز همان گروههايي كه چنين وضعيتي را ايجاد كردند، به نام وحدت پيروزي را نصيب طرف مقابل نكنند زيرا حركت آنها منجر به تفرقه ميشود. لازم است مجمع روحانيون مبارز ديگر گروههاي سياسي را به وحدت توصيه كند و البته به آنها تذكر دهد ديگر گروههاي سياسي از حق تلاش براي حضوري مستقل در انتخابات آينده برخوردارند، زيرا در غير اين صورت مسائل انتخابات گذشته بازخواني ميشود كه بهدنبال آن بيش از همه مجمع روحانيون مبارز ضرر ميكند چراكه عدهاي مطرح ميكنند كه شما خود انتخابات را تحريم كرديد و نتوانستيد رسالت خود را بهخوبي انجام دهيد. بازخواني پرونده انتخابات گذشته باعث ميشود مجمع روحانيون بهعنوان تشكلي كه نقش پدري را براي ديگر گروهها بر عهده دارد جايگاه خود را از دست بدهد و اين شائبه براي افكار عمومي به وجود آيد كه اين تشكل دنبالهرو سياستهاي گروه خاص سياسياي است.
به نظر ما بهترين كار آن است كه از توجيهگري و ايجاد فضايي كه تنها يك نظر و گرايش بايد مطرح باشد جلوگيري كنيم و همچنانكه دبيركل محترم حزب اعتماد ملي چند روز پيش بيان داشتند، مهم اين است كه اصلاحطلبان به صورت جدي در انتخابات با همه گرايشها و قشرها حضور داشته باشند، پس بهترين راهبرد اين است كه اجازه دهيم همه گرايشها بيايند و آنگاه مردم تصميم بگيرند. بنابراين ضروري است با برگزاري چنين نشستهايي فضايي ايجاد كنيم كه همه حرف خود را بزنند كه قطعا در نهايت به وحدت مورد نظر ميرسيم و هر نتيجهاي هم نصيب ما شود پس از انتخابات ديگر نخواهيم گفت اشتباه كردهايم.
كوتاه سخن اينكه ايبسا اين گفتهها و قضاوتها بارها صورت گرفته باشد اما واقعيت اين است كه نتيجه بيتوجهي به اين مسائل، موجب تزلزل اصلاحات و احياي مناسبات ناسالم گذشته ميشود . نبايد فراموش كرد، اصلاحات اميدها و علايق يك نسل نوپديد را براي ظهور اراده و هويت مشاركتجويي خود يدك ميكشد و چشمپوشي و عبور از اصلاحات واقعي، پيامد و پيامي جز اين ندارد كه همه راهها در ساختار قدرت كشور به روي اين نسل بسته است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]