واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرپرست وزارت كشور: دستيابي به توسعه نيازمند ايجاد امنيت بومي است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مهدي هاشمي گفت: دستيابي به توسعه در بخش هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و عمراني در شرق كشور نيازمند افزايش امنيت بومي در منطقه است.
هاشمي روز جمعه در يك نشست خبري در گفت وگو با خبرنگاران افزود: دشمنان ما ناامني در شرق كشور را راسا مديريت مي كنند و آثار مديريت آنها به وضوح مشهود است.
وي با بيان اينكه اقدامات امنيتي، نظامي و اطلاعاتي در اين بخش در گذشته بسيار مقتدرانه بوده است، افزود: هم اكنون نيز درحال رايزني براي انجام اقدامات ديپلماتيك با كشورهاي هم مرز شرقي براي افزايش امنيت اين منطقه هستيم.
سرپرست وزارت كشور به طرد افراد بيگانه غيرمجاز و جلوگيري از ورود آنها به ايران به عنوان يكي از اين اقدامات اشاره كرد و گفت: تفاوت قيمت موادغذايي و سوخت در ايران با ساير كشورها و همچنين وقوع خشكسالي در سال هاي اخير باعث افزايش ورود اين گروه افراد به داخل ايران شده است.
هاشمي با بيان اين مطلب كه بازنگري در قوانين براي تشديد برخورد با مجرمين درحال بررسي است، افزود: آمار نشان مي دهد رخدادهاي ضدامنيتي در مناطق شرق كشور بسيار كاهش داشته است اما بايد بسترهاي اين ناامني ها ريشه كن شود.
وي گفت: براي دستيابي به اين منظور بايد به بخش هاي اقتصادي و صنعتي توجه بيشتري شود و در بخش فرهنگي بين ساكنان منطقه وحدت ايجاد شود.
سرپرست وزارت كشور با اشاره به اينكه ارتباط معني داري بين بيكاري، بيسوادي و شرارت وجود دارد، افزود: برنامه هاي آموزشي براي ارتقاي سطح علمي منطقه در دستور كار قرار دارد.
وي در خصوص ميزان همكاري پاكستان با ايران براي ايجاد امنيت در مرز مشترك دو كشور گفت: حكومت پاكستان جهت ايجاد امنيت همكاري هاي خوبي با ما داشته است اما با تغييراتي كه در حكومت ها ايجاد مي شود ضعف هايي نيز بوجود مي آيد كه با پيگيري مسئولين مي تواند به سرعت مرتفع شود.
"علاء الدين بروجردي" رييس كميسيون امنيت ملي مجلس گفت: شوراي توسعه پايدار شرق كشور بر اساس مصوبه شوراي عالي امنيت ملي مجلس تاسيس شده است.
وي افزود: اين شورا قبلا به دو قسمت شرق و غرب تقسيم مي شد كه هم اكنون واحد شده و تعدادي از وزيران، معاونت برنامه ريزي رياست جمهوري و كميسيون امنيت ملي مجلس عضو آن هستند و وزارت كشور رياست آن را برعهده دارد.
بروجردي گفت: يكي از رويكردها و اهداف مهم اين شورا به خصوص با توجه به وضعيت ويژه در شرق و غرب كشور و ميهمانان ناخوانده در اين مناطق كه حضور آنها باعث چالش امنيتي براي ايران شده است، برنامه ريزي براي افزايش ضريب امنيت و اجراي آن است.
وي افزود: يك هزار و 30 ميليارد ريال امسال براي انسداد مرزهاي شرقي در كميسيون امنيت ملي مجلس اختصاص يافته است كه كانال كشي، ايجاد ديوار و ساير موانع يكي از اقدامات انجام شده در اين زمينه بوده است.
رييس كميسيون امنيت ملي گفت: ما خواهان همكاري بيشتر كشورهاي هم مرز و همچنين كشورهاي اروپايي به خصوص اتحاديه اروپا به عنوان مقصد مواد مخدر هستيم.
"حبيب الله ده مرده" استاندار سيستان و بلوچستان گفت: اجراي پروژه گاز با اعتبار 6/2 ميليارد دلار، توسعه اسكله شهيد بهشتي چابهار در بخش ترانزيت و حمل و نقل، ايجاد راه آهن كرمان زاهدان، ايجاد بزرگراه ها و مطالعه و اجراي بيش از 30 سد آبي براي ذخيره بيش از 3 ميليارد مكعب آب از برنامه هاي در دست اقدام براي افزايش امنيت در مرزهاي شرقي كشور است.
وي افزود: اجراي عمليات برق رساني به مناطق مرزي و افغانستان، ايجاد و راه اندازي 7 بازارچه مرزي و ايجاد شهرك ها و مراكز دانشگاهي نيز از جمله اين برنامه هاست.
سردار نوروزي فرمانده قرارگاه رسول اكرم (ص) نيز گفت: اين قرارگاه دو سال پيش در شرق كشور مستقر شده است و برغم افزايش توليد مواد مخدر در افغانستان توانسته ناامني ها، سرقت مسلحانه، آدرم ربايي و گروگان گيري را كاهش دهد.
وي با بيان اين كه هدف اين قرارگاه افزايش امنيت براي پيشبرد سريع توسعه فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي در منطقه شرق كشور است، افزود: توسعه پايدار در شرق كشور توسعه امنيت است و ما درصدد هستيم با توسعه انسداد و استقرار آنرا افزايش دهيم.
نوروزي گفت: وقتي ما از توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي بحث و توسعه پايدار را دنبال مي كنيم، آمريكا براي جلوگيري از اين توسعه به توطئه دست مي زند.
وي با بيان اين كه در سال گذشته در افغانستان 8 هزار و 200 تن موارد مخدر توليد شده و سال جاري پيش بيني مي شود كه اين ميزان به 11 هزار تن افزايش يابد، افزود: اين آمار نشان مي دهد كه آمريكا هيچ اقدامي براي ايجاد كشت جايگزين مواد مخدر و اشتغال مردم اففانستان انجام نداده است.
فرمانده قرارگاه رسول اكرم (ص) گفت: در سال جاري بيش از 200 هزار هكتار زمين هاي افغانستان زير كشت مواد مخدر است درحالي كه اين كشور گندم و ساير مواد غذايي مورد نياز خود را وارد مي كند.
سردار نوروزي گفت: 875 تن از 8 هزار تن مواد مخدر توليد شده در سال گذشته در افغانستان، در ايران كشف شده كه بر اثر آن بالغ بر 25 هزار ميليارد ريال پول مواد مخدر آنها سوخت شده و آنها براي جبران خسارت خود دست به اقداماتي مانند گروگان گيري مي زنند.
"محمد جواد محمدي زاده" استاندار استان خراسان رضوي گفت: اين استان 400 كيلومتر با افغانستان و حدود 400 كيلومتر نيز با تاجيكستان مرز مشترك دارد و به همين دليل تامين امنيت در آن از اهميت بالايي برخوردار است.
وي افزود: مهمترين اقدامات انجام شده دراين خصوص ايجاد كانال، خاكريز، پاسگاه و برجك هاي امنيتي و طرح هاي مربوط به حوزه الكترونيك است.
محمدي زاده گفت: در سال 1379 بيش از 370مورد ربايش انسان ازسوي اشرار و قاچاقچيان مواد مخدر در اين منطقه صورت گرفت در حالي كه در سال گذشته يك مورد هم چنين اتفاقي نيفتاد.
وي به برنامه هاي اين استان براي توسعه امنيت در مرزها اشاره كردو گفت: توسعه بازارچه ها، توسعه زيرساخت ها، تكميل جاده ها، ايجاد خط انتقال گاز از عسلويه به خراسان رضوي ، ايجاد واحدهاي پتروشيمي و خط راه آهن از مرز به سمت هرات براي اشتغال زايي ازجمله اين برنامه هاست.
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]