واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان: اصليترين راه مبارزه با مواد مخدر، برچيدن زمينه و انگيزه اعتياد است
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان گفت: اصليترين و اساسيترين راه مبارزه با مواد مخدر و خشكانيدن ريشه اعتياد، برچيدن زمينه و انگيزه اعتياد در نسل جوان است.
طيب قديمي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سنندج افزود: مصرف مواد مخدر و اعتياد به آن، خطرناكترين پديده جامعه امروزي به حساب ميآيد كه جز تباهي، نابودي، بـيـماري، پشيماني و مرگ چيزي به دنبال ندارد.
وي اظهار داشت: نـتـيـجـه و عاقبت افرادي كه به مصرف مواد مخدر مبادرت مي ورزنـد بـايد درس عبـرتـي براي افراد ديگر به ويژه جوانان باشـد تا به خاطر شاديها، خوشـيهـا و اثـرات كـاذب زودگذر و تحت تأثير دوستان ناباب، هرگز حتي فكر مصرف آنها را نيز بـه خـود راه نـدهنـد.
قديمي تصريح كرد: نتايج بررسيها نشان ميدهد، نوجوانان و جوانان بيشتر از گروههاي سني ديگر در معرض خطر اعتياد قرار ميگيرند چون جوان با دارا بودن ويژگي خاص خود، به دنبال هيجان است و در اين راه اغلب به بيراهه كشيده ميشود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان با اشاره به اينكه دوره جواني، زمان بحران و شورش است و يكي از حساسترين دورههاي زندگي به شمار ميرود، افزود: در اين دوره سني خصوصياتي از قبيل تشخصطلبي، اعلام استقلال، مخالفتجويي، خودنمايي، تبعيت از گروههاي مرجع و دهها صفت ديگر بروز ميكند.
وي اختلافات خانوادگي و تضاد و كشمكش بين والدين، دوستان ناباب و معتاد، تنهايي، احساس بيپناهي، نداشتن دوستان خوب، فشارهاي عصبي و رواني، لذتهاي نفساني زودگذر، فراواني و در دسترس بودن موادمخدر و توهم لذتجنسي بيشتر را از عوامل موثر در رويآوري به مواد مخدر عنوان كرد.
وي همچنين بيكاري را يكي ديگر از عوامل رويآوري جوانان به اعتياد دانست و افزود: بيكاري و فرار از مشكلات زندگي و عدم توانايي فرد در روبرو شدن با مسائل اجتماعي از ديگر عواملي هستند كه موجب ميشوند شخص، مواد مخدر را پناهگاهي براي خود تلقي كند و به آن پناه ببرد.
قديمي اظهار داشت: بايد دانست تا زماني كه مصرف كننده مواد مخدر داشته باشيم، موادمخدر از راههاي مختلف به داخل كشور راه مييابد.
وي افزود: آموزش عمومي درباره علل و پيامدهاي اعتياد و پيشگيري از آن بايد به عنوان يك فرهنگ در جامعه همگاني شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان، تحصيل، اشتغال، ازدواج، مسكن، امكانات سالم تفريحي و ورزشي را از اساسيترين نيازهاي جوانان برشمرد و خاطرنشان كرد: با شناخت دقيق نيازها و تصميم جدي براي برطرف كردن اين نيازها در حد توان توسط خانوادهها، جوانان و مسئولان ميتوان اميد جدي به پيشگيري از اعتياد و درمان معتادان داشت.
وي نقش رسانهها و وسايل ارتباط جمعي را زمينه ساز دوري جوانان از اعتياد خواند و تصريح كرد: برنامههاي مفيد آموزشي، تربيتي، تفريحي و سرگرمي ، وسايل ارتباط جمعي ، بخصوص صدا و سيما ميتواند در اين زمينه ، نقش مؤثري داشته باشد. زيرا برنامههاي تلويزيوني جذاب و آموزنده، زمينهساز گرايش جوانان به زندگي سالم و دوري از اعتياد خواهند بود.
قديمي با اشاره به اينكه در تمام جهان، بهداشت مقدم بر درمان است، افزود: در اعتياد نيز پيشگيري بايد از طريق آموزش و تشويق مردم به ويژه نسل جوان بايد در اولويت كارهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار بگيرد.
وي اظهار داشت: براي دور نگه داشتن جوانان از اين بلاي خانمان سوز، نهادهايي چون مدرسه، مؤسسههاي فرهنگي و ورزشي، نيروهاي انتظامي، مؤسسههاي مذهبي و غيره ميتوانند بسيار مفيد و ثمربخش باشند.
انتهاي پيام،/ف
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]