واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رزاقكريمي در گفتگو با مهر:سينماي ايران مشكل تهيهكننده خوب و حرفهاي دارد
كارگردان فيلم سينمايي "حس پنهان" مشكل فعلي سينماي ايران را نه كارگردان و نويسنده خوب، بلكه كمبود تهيهكننده خوب و حرفهاي براي تسهيل در روند توليد دانست.
مصطفي رزاقكريمي درباره اكران فيلم تازه خود به خبرنگار مهر گفت: زمان اكران "حس پنهان" تصميم مرتضي رزاقكريمي تهيهكننده و پخشكننده فيلم بود و با شناختي كه من از وضعيت سينماي ايران دارم، فكر ميكنم اين زمان براي نمايش عمومي فيلم مناسب است. كارهايي كه براي تبليغات در نظر گرفته شده به عقيده من مطلوب است و ميتواند در جذب مخاطب موفق عمل كند.
وي ادامه داد: من معتقدم ما براي مخاطب فيلم ميسازيم و نبايد سر او منت بگذاريم. ما هر موضوع خاص اجتماعي را كه در فيلم مورد بررسي قرار دهيم بايد قصه آن را به گونهاي بيان كنيم كه روان و سليس باشد و از اين طريق بتوانيم با مخاطب خود ارتباط برقرار كنيم. مخاطب بايد با قصه فيلم همزمان حركت كند و به نظرم "حس پنهان" اين ويژگي را دارد.
اين كارگردان با اشاره به اهميت پيشتوليد در سينما افزود: به نظرم قبل از شروع فيلمبرداري يك فيلم بايد تمام مسيرها چك شود كه اين امر در سينماي ايران كمتر مورد توجه قرار ميگيرد. قبل از آغاز توليد "حس پنهان" چند جلسه با عباس گنجوي تدوينگر فيلم داشتم. فرشاد محمدي مدير فيلمبرداري نيز در بخشهايي از پيشتوليد حضور داشت و ما از نظرات او بهره ميبرديم.
رزاقكريمي گفت: پيشتوليد در پروسه ساخت فيلم مخارج سنگين ندارد، اما باعث ميشود مشكلات زمان فيلمبرداري به حداقل برسد. بخش عمده يك فيلم به بررسي و تحقيقات اوليه برميگردد و ما براي "حس پنهان" از اين تحقيقات بسيار بهره برديم. مثلا مهتاب كرامتي براي ايفاي نقش روانپزشك مدتي به مطب يك پزشك مراجعه ميكرد.
كارگردان "حس پنهان" درباره نقش تهيهكننده در سينما گفت: تهيهكننده بايد تمام مسائل را بررسي كند. سينماي ايران به عقيده من مشكل كارگردان و نويسنده ندارد، بلكه ما مشكل تهيهكننده داريم و اگر در پروسه توليد فيلم تهيهكننده حرفهاي و خوب باشد، ميتواند با مديريت مناسب تمام جوانب را در نظر بگيرد. در اين صورت كارگردان نيز كار خود را با آرامش انجام ميدهد.
وي درباره تغييرات نسخه اكران شده "حس پنهان" با آنچه در جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمد گفت: قبل از جشنواره وقت تدوين فيلم تصميم گرفتيم نظرات مخاطبان را بعد از جشنواره ارزيابي و اعمال كنيم. با استفاده از اين ارزيابيها و نظرات براي روان شدن فيلم تغييراتي در آن داديم و نسخه فعلي فيلم نسبت به جشنواره كوتاهتر، سرعت فيلم بيشتر و مفهوم آن پوياتر شده است.
اين كارگردان سينما درباره تركيب بازيگران "حس پنهان" افزود: به هر حال براي انتخاب بازيگر من به گيشه اهميت ميدهم. مخاطب جزو اصول سينماست و خوشبختانه تهيهكننده فيلم مجموعهاي از بازيگران را در اختيار من گذاشت كه همه آنها با توجه به شخصيتهاي موجود در فيلم انتخاب شده بودند. همه آنها نيز از بازيگران توانا سينما محسوب ميشوند.
رزاقكريمي درباره عنوان "حس پنهان" نيز گفت: زماني كه قرار بود فيلم كليد بخورد، من به محمدي مدير فيلمبرداري تاكيد كردم دوست دارم وقتي بازيگرم خوشحال است يا گريه ميكند دستش را به صورت خود نبرد تا ما با چشم او ارتباط برقرار كنيم. حتي از وي خواستم در نورپردازي نيز به اين موضوع و واقعيت چشم اهميت ويژه نشان بدهد. اين همان حس پنهان است.
وي با اشاره به اهميت طراحي صحنه در "حس پنهان" افزود: در فيلم به طراحي صحنه و دكور اهميت ويژه نشان داده شده و براي من مكاني كه شخصيت در آن زندگي ميكند بسيار اهميت دارد. ما به طراحي صحنه به عنوان يك شخصيت نگاه كرديم. معتقدم شخصيتهاي ندا و سيمين در اين فيلم ويژگي خاص خود را دارند و ما بايد اين ويژگي را در دكور خانه آنها نشان ميداديم.
كارگردان "حس پنهان" در پايان به مخاطب خود توصيه كرد: ما نبايد فراموش كنيم سينما براي اوقات فراغت است و با توجه به شناخت من از سينما، يك فيلم بايد بتواند همزمان با مخاطب خود در سالن سينما حركت كند و همراه وي به انتها برسد. بيننده نبايد با پيچيدگيهاي نامربوط و آزاردهنده مواجه شود و "حس پنهان" نيز مخاطب را تا پايان همراهي ميكند.
"حس پنهان" در بخش فيلمهاي اول جشنواره فيلم فجر سال 86 به نمايش درآمد و در بخشهاي بهترين فيلم اول و بهترين بازيگر نقش مكمل زن نامزد دريافت جايزه بود. در خلاصه داستان فيلم آمده است: اين فيلم قصه زمانه ماست، زمانهاي كه در غفلت ما ديگران برايمان تصميم ميگيرند.
محمدرضا فروتن، مهتاب كرامتي، آتيلا پسياني، شهره سلطاني، حامد بهداد، نيوشا ضيغمي و شيوا بلوريان بازيگران، ابراهيم حاتميكيا مشاور كارگردان، فريدون فرهودي بازنويس فيلمنامه و اصغر پورهاجريان طراح جلوههاي ويژه "حس پنهان" محصول مشترك دكافيلم و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي هستند.
اين فيلم از روز چهارشنبه پنجم تيرماه در سينماهاي آزادي، صحرا، بهمن، فرهنگ 2، فلسطين، مركزي، شاهد، تهران، دهكده، جمهوري، جي و سه فرهنگسرا به نمايش درآمده و همزمان در 36 شهر نيز روي پرده رفته است.
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]