واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حادثه 7 تير؛ نوعي ترور انديشه
حادثه 7 تير تنها يك حادثه انساني نبود بلكه نوعي ترور فكر بود و بازخواني حوادث آن ايام نشان ميداد مسايل بسياري وجود داشت تا اين جريان فكري منزوي شود.
دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ،روز دوشنبه گذشته در همايش تعاون و انديشههاي اقتصادي شهيد دكتر بهشتي كه در مركز پژوهشهاي صدا و سيما برگزار شد با اشاره به واقعه 7 تير گفت: كالبد شكافي افكار شهيد بهشتي در اين همايش امر متناسبي است و موجب استفاده از تراوشات ذهني آن مرد الهي در اين عصر است.
رئيس مجلس افزود: كمتر كسي را ميشناسيم همچون شهيد بهشتي كه به تشكيلات منظم اعتقاد داشته باشد و قائمه كار براي يك تشكيلات منسجم باشد.
وي در ادامه با اشاره به مخالفتهاي مختلف با شهيد بهشتي گفت: دليل اين مخالفتها اين بود كه تفكر ايشان ميتوانست يك راه برون رفت براي خروج از بنبستهاي به وجود آمده پديد آورد.
علي لاريجاني تصريح كرد: خيلي از افرادي كه نگاه شك آميز به انقلاب اسلامي داشته اند تلاش كردهاند شخصيتهايي همچون ايشان را از ميدان خارج كنند ولي استقامتهايي كه رهبران صدر انقلاب داشتهاند باعث شد تا دشمنان نتوانند به اهداف خود برسند.
وي همچنين در ادامه با اشاره به سبقه تاريخي فرهنگي و تمدن ايرانيان گفت: دشمنان ميدانند ملت ايران از يك ظرفيت خوب براي جهش برخوردار هستند و سرمايههاي مناسب دارند، يك كشور دموكراتيك هستند و چرخه سرنوشت با رفت و آمد تغيير نميكند و به همين دليل بايد جلوي آنها را گرفت.
وي اظهار داشت: اگر ما تمدن و ظرفيتهاي خود را بشناسيم بهترين درسي است كه ميتوان از هفتم تير گرفت.
رئيس مجلس، شهيد بهشتي را مبدع تعاون خواند و گفت: بايد ديد آيا تعاون در اقتصاد براي ما هدف است يا وسيله. تمدن و فرهنگ عميق ايرانيان در گذشته باعث شد پس از حضور اسلام يك حركت نو در خود احساس كنند و يك فكر نو تجلي پيدا كند، آنجا كه در سده اخير نيز جريان بيداري اسلامي نيز از ايران آغاز شده است.
وي تاكيد كرد: امروز از نظر تاملات مختلف ايرانيان پيشرو هستند و اگر ما پيشينه خود را بشناسيم ميتوانيم راه را درست طي كنيم.
وي ادامه داد: تعاون يعني كمك به افراد تا بتوانند پيشرفت كنند و جلوي تكثر ثروت را بگيرد و با اين تعريف گاه هدف است و گاه وسيله.
وي ضمن اشاره به نظريه ارزش اضافي شهيد بهشتي گفت: ايشان به مبناي اين نظريه بحث تعاوني را بسيار جدي ميگرفتند در حالي كه امروز در نظامهاي اقتصادي اين چنين نظريهاي وجود ندارد ولي تا حدودي به بحث تعاون توجه شده چرا كه با برخي شكافهاي اجتماعي روبرو ميشوند و در واقع تعاونيها نقش تعديل كننده اجتماعي دارند.
علي لاريجاني با اشاره به عدم رشد كافي در بخش تعاون گفت: ريشه مشكل در يك عنصر جديد است و آن رقابت است و هر مكانيزمي كه رقابت را از بين ببرد پايدار نيست.
وي دلايل اهميت رقابت را سازگاري با فطرت انساني و عنصري اساسي براي عدالت برشمرد و گفت: در تئوري اسلامي اگر رقابت نباشد عدالت وجود نخواهد داشت و اينكه گمان شود محدود كردن رقابت به برقراري عدالت كمك ميكند اشتباه است.
وي گفت: توصيه ميكنم بايد به موضوع تعاونيها و ايجاد رقابت نگاه مجددي شود چرا كه تعاونيها در بحث توليد بسترسازي اوليه را ميكنند و وقتي افراد آماده توليد شدند وزارت تعاون بايد زمينه رقابت سالم را فراهم كند.
رئيس مجلس در پايان تاكيد كرد: اگر ميخواهيم يك جايگاه درست براي تعاوني طراحي كنيم نياز به يك نگاه عميق و طراحي جديد داريم و وزارت تعاون بايد در هر دو محور ايجاد زمينه و فراهم كردن شرايط رقابت تلاش كند.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]