واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: كارشناس مسائل آسيا : ناآرامي هاي پاكستان حاكي از تعارض قواي قضائيه و مجريه است
تظاهرات و راهپيمايي هاي قضات و وكلا كه عليه مشرف صورت مي گيرد در واقع يك راهپمايي نمادين است كه حكايت از تعارض بين قوه قضائيه و مجريه به رهبري پرويز مشرف دارد.
شفيعي كارشناس مسائل آسيا در گفتگوي اختصاصي با سايت شبكه خبر گفت: در كشورهاي شبه قاره هند تمايل بر اين است كه استقلال قوه قضائيه حفظ شود حتي اگر سيستم و نظام، ديكتاتوري و در نتيجه كودتا قدرت را در دست گرفته باشد.
وي گفت: قضات براي حفظ استقلال خودشان و ديوان عالي پاكستان به خصوص به رهبري آقاي چودري صلاحيت انتخاب مشرف به سمت رياست جمهوري را تاييد نكرده بنابراين از ديد قضات و ديوان عالي، استقرار مشرف در كاخ رياست جمهوري غيرقانوني است وقتي اين حكم صادر مي شود در مقابل مشرف اصرار بر اين دارد كه بر اين سمت باقي بماند و لذا طبيعي است تضاد بين مشرف و قضات پيش بيايد.
شفيعي افزود: چون نواز شريف در گذشته و اكنون هم اختلافات جدي با مشرف دارد و مشرف در سال 1999 كودتايي عليه ايشان صورت داده نواز شريف هم در اين پروسه با قضات همراه شده و خواهان عزل مشرف از قدرت است به اعتبار اينكه ديوان عالي پاكستان صلاحيت ايشان را در سمت رياست جمهوري تاييد نمي كند.
وي گفت: علت محروميت نواز شريف از شركت در انتخابات در واقع برمي گردد به تصميمي كه ژنرال مشرف بعد از كودتاي 1999 عليه نواز شريف گرفت.
اين استاد دانشگاه افزود: در آن زمان شريف متهم به فساد و عدم كفايت در اداره امور بوده و بايد عزل مي شد بعد از اين فرآيند وي وارد پروسه دادگاه شد و دادگاه پاكستان حكم به فسادهاي مالي و اداري نواز شريف داد و وي را از حق شركت در انتخابات و فعاليت هاي سياسي محروم كرد.
وي گفت: وقتي كه نواز شريف با وساطت سعودي ها مي پذيرد كه به تبعيد دائم اقدام كند در واقع با وساطت سعودي ها مشرف مي پذيرد كه نواز شريف از حبسي كه در پاكستان بود و حتي اعدام رهايي پيدا كند و به عربستان سعودي تبعيد شود.
شفيعي افزود: در آن زمان باز نواز شريف پذيرفت كه تمايلي به فعاليت هاي سياسي يا تداوم فعاليت هاي سياسي نخواهد داشت،
وي اين تعهد را ميدهد بنابراين يك تعهد شفاهي در قبال تبعيد و يك تعهد ديگر در زمينه محروميت از طرف دادگاه بدليل بي كفايتي و فساد اداري و مالي، به اين دليل ايشان محكوم به عدم مشاركت در انتخابات شد.
اين كارشناس مسائل آسيا در خصوص واكنش ها، اعضاء و گروه ها در پاكستان گفت: اعضا و گروه ها در پاكستان به سه دسته كلي تقسيم مي شوند.
وي افزود: گروهي كه طرفدار مشرف هستند حزب مسلم ليگ شاخه قاعد اعظم است كه اين حزب بر تداوم رياست جمهوري مشرف حمايت مي كند و استقرار مشرف را در كاخ رياست جمهوري قانوني ميداند، مقابل اين حزب، حزب مسلم ليگ شاخه نواز شريف است كه خواهان بركناري مشرف از قدرت است و حتي اعلام كرده كه اين بركناري اگر به قيمت خونريزي هاي گسترده در پاكستان هم صورت بگيرد بايد اتفاق بيافتد در واقع نواز شريف مي خواهد تلافي سال 1999 بر سر مشرف دربياورد.
شفيعي گفت: بعضي احزاب هستند كه در ميانه راه هستند البته ميانه راه متمايل به حزب مسلم ليگ شاخ نواز شريف كه در اين مورد حزب مردم از برجستگي بالايي برخوردار است.
وي گفت: حزب مردم چون در قدرت است تمايلي ندارد كه ثبات سياسي در پاكستان به هم بخورد چون احساس مي كنند بي ثباتي در پاكستان باعث بي ثباتي قدرت در حزب هم خواهد شد لذا سعي مي شود در موضع ميانه حركت كند از طرف ديگر ميداند كه شريف نيم نگاهي به ترور خانم بوتو هم داشته است تمايلي ندارد كه مشرف در قدرت باقي بماند بنابراين در اين ميان ناچار است خط ميانه متمايل به نواز شريف را دنبال كند به اين دليل كه خواهان تداوم رياست جمهوري مشرف نيست اما تحت تاثير ملاحظات و اين كه نگران است كه قدرت از دستش خارج شود فعلا بصورت نيم بند به حفظ وضع موجود اكتفا كرده است.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]