واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تلفن همراه؛ آيندهاي براي روزنامهها و رسانههاي مكتوب؟
داشتن آگاهي و معرفت نسبت به اجتماع و پيرامون، باعث دوام هسته مركزي يك روزنامه ميشود.
سارا شاپوري:اميدواري روزنامهها و رسانههاي مكتوب براي يافتن راهي به سمت خبررساني محلي و داشتن وسايل ارتباطي سودمند، آنها را در موقعيت برتر قرار ميدهد.
همه آنها با يورش بردن بهسوي تلفن همراه و استفاده از قابليتهاي فراوان آن، سعي دارند برتري خود را نسبت به همنوعان ملي و بينالمللي خود حفظ كنند. در اين ميان، فقط شيوه ارائه اطلاعات ميتواند نجاتبخش آنها باشد. «ويليام دين سينگلتون» بهتازگي اين پرسش را مطرح كرده است: «چگونه رسانههاي مكتوب ميتوانند از كسلكنندگي كنونيشان رهايي پيدا كنند؟» او اينگونه پاسخ ميدهد: «مخابره اطلاعات با استفاده از فناوري بدون سيم (wireless).»
سينگلتون، رئيس هيات اجرايي «MediaNews» و رئيس انجمن مطبوعات ميگويد: «من فكر ميكنم استفاده از فناوري بدون سيم، تنها راهي است كه باعث پيشرفت چشمگير رسانههاي مكتوب ميشود.»
داشتن آگاهي و معرفت نسبت به اجتماع و پيرامون، باعث دوام هسته مركزي يك روزنامه ميشود.
در پيش گرفتن خط مشي انتقال مؤثر و هوشمندانه اطلاعات يعني در اختيار گذاشتن امكاناتي مانند ارسال اخبار به وسيله رايانه شخصي، توانايي بررسي دقيق و موشكافانه موقعيت و قابليت فرستادن و مخابره كردن اطلاعات در لحظه؛ همه اينها، اين امكان را به رسانههاي مكتوب ميدهد كه انتقال اطلاعات را در هر زمان و به هر كجا، آنگونه كه مخاطبان ميپسندند، انجام دهند.
براي جلب نظر عده زيادي كه به اينترنت دسترسي دارند و بهصورت منظم، با آن در ارتباط هستند و تعداد بسيار زيادي از قشر جوان هم، كه رسانههاي مكتوب با نوميدي بهدنبال جذب آنها هستند، تلفن همراه، دستگاه ارتباطي اصلي و عمده است.
متصديان تلفن همراه در دنياي امروز، آينده خود را اينگونه ميبينند: ابتدا بهعنوان فراهمكنندگان خدمات اطلاعاتي و بهطور دقيقتر، اخبار، مقالههاي انتقادي، عكس، هدايت اجتماعي و تبليغات؛ مسايلي كه رسانههاي مكتوب، در آستانه رسيدن به آن قرار دارند.
در سالهاي اخير، فراهم كردن خدمات براي انتقال حجم زيادي از اطلاعات، رشد فزايندهاي داشته است، بهطوري كه به روش انتقال اين حجم از اطلاعات با سرعت زياد، لقب «نسل سوم (3G, Third Generation)» داده شده است. با رشد اين نوع سرمايهگذاريها و دسترسي بيشتر و آسان عده زيادي به اينترنت براي دريافت اخبار و اطلاعات، رسانههاي مكتوب با كاهش نسخههاي چاپي مواجه شدند. مردم به حذف واسطهها براي دسترسي به اخبار تمايل داشتند و اكنون، آنها با فناوريهايي سروكار دارند كه دسترسي به دنياي پيرامونشان را سادهتر و راحتتر ميكند.
آنها در جستوجوي اخبار، ورزش، موسيقي، اطلاعات طبقهبندي شده و حتي درجهبندي رستورانها هستند. برخي نيز بهدنبال دسترسي به آرشيوهاي بزرگ رسانههاي مكتوب هستند.
با به اشتراك گذاشتن اطلاعات با اين سبك و روش، رسانههاي مكتوب ميتوانند راهي به سمت «خبررساني محلي و داشتن وسايل ارتباطي سودمند» بيابند.
در يك دهه قبل، بسياري از ناشران، فرصت طلايي انتشار روي وب را از دست دادند. روزنامهها و رسانههاي مكتوب سعي كردهاند با استفاده از فرصت راهاندازي وبسايتها، بهطور اساسي، هسته مركزي محصولات انتشاري خود را گسترش دهند.
اكنون، ناشران نياز دارند با روي آوردن به تفكرات مختلف و متنوع، جايگاه خود را در اجتماعات همنوع حفظ كنند.
با وجود پيشرفت روشهاي جستوجوي اينترنتي بهوسيله تلفنهاي اينترنتي (Internet Telephony, iPhone)، حجم و ظرفيت اينترنت ثابت، نياز به بازنگري مجدد دارد تا جستوجو از طريق تلفن همراه نيز امكانپذير شود.
اين مسئله، رسانههاي مكتوب را در موقعيت برتر قرار ميدهد: همه آنها با يورش بردن بهسوي تلفن همراه و استفاده از قابليتهاي فراوان آن، سعي دارند برتري خود را نسبت به همنوعان ملي و بينالمللي حفظ كنند.
جستوجو از طريق تلفن همراه، سودمند نيست، اگر گرفتار حجم انبوهي از دادهها و حتي سؤالها و ترديدها باشد. بهترين روش جستوجو از طريق تلفن همراه اين است كه با نوشتن و وارد كردن كمترين حروف، سريعترين نتيجه را بهصورت طبقهبندي شده و با حجم زيادي از اطلاعات مناسب و مربوط، بهدست آورد.
براي مثال، جستوجوي رستورانها با غذاهاي مناسب، يا آنهايي كه گران هستند، براي كساني كه بهدنبال جايي براي خوردن غذا ميگردند.
اين نوع اطلاعات سودمند و مفيد ميتواند رشد و پيشرفت چشمگيري در زمينه تبليغات با تلفن همراه را بهدنبال داشته باشد. رئيس بزرگترين آژانس جهاني تبليغات پيشبيني ميكند كه تلفن همراه از تلويزيون، بهعنوان مهمترين رسانه، پيشي خواهد گرفت.
ارسال هزاران پيغام تبليغاتي با هدفهاي جزئي، براي استفادهكنندگان از تلفن همراه، سرانجام، نتايج بسيار بهتري نسبت به مبارزات انتخاباتي تلويزيوني، تبليغات روزنامهاي و يا حتي تبليغات مكتوب خواهد داشت.
هرچه حجم و ميزان محتوا افزايش مييابد، استفاده از اينترنت از طريق تلفن همراه نيز بيشتر ميشود. مطالعات و بررسيها نشان ميدهند كه كمي بيشتر از 30درصد از استفادهكنندگان از تلفن همراه، بهتازگي، درباره موضوعي، از طريق تلفن همراه جستوجو كردهاند.
از زماني كه نيمي از خريداران جديد تلفن همراه، بهدنبال گوشيهايي هستند كه قابليت اتصال به اينترنت و جستوجو در آن را دارند. آمار اين دسته از جستوجوكنندگان، بهسرعت افزايش پيدا خواهد كرد.
همچنين، بررسيها نشان ميدهند كه 84درصد استفادهكنندگان از اينترنت از طريق تلفن همراه تمايل دارند سايتها، براي نمايش روي نمايشگر تلفن همراه بهينهسازي شوند.
پاسخ به پرسش چگونگي رهايي از كسلكنندگي كنوني رسانههاي مكتوب، آنگونه كه سينگلتون تصور كرده در آينده اتفاق نميافتد. در حقيقت، پاسخ اين پرسش، تلفن همراه است؛ همان چيزي كه همين الان، در جيب شماست.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]