تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه که روزه مى ‏گیرى باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه ‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829185856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - بورس در دولت نهم كوچك شد


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بورس و بازار - بورس در دولت نهم كوچك شد


بورس و بازار - بورس در دولت نهم كوچك شد

گروه اقتصادي: مسوولان بورس تهران در دو سال اخير همواره ادعا كرده‌اند كه ظرفيت بازار سهام افزايش يافته است و حتي در آخرين اظهارنظر‌هاي مسوولان اعلام شد كه ظرفيت بورس تهران به بيش از دو برابر رسيده است. با اين حال حسين عبده‌تبريزي، دبيركل سابق بورس كه با روي كار آمدن محمود احمدي‌نژاد، رئيس دولت نهم از سمت خود بركنار شد تا جايش را به علي صالح‌آبادي دانش‌آموخته دانشگاه امام صادق(ع) بدهد، از كاهش ظرفيت بورس در دو سال اخير اظهار نگراني مي‌كند. عبده مي‌گويد: ظرفيت بورس كشور در دو سال اخير نه‌تنها دو برابر نشده بلكه حتي كاهش هم داشته است، زيرا نسبت به سال‌هاي 82 و 83 افراد عادي از بازار سرمايه خارج شده و به سمت بخش مسكن حركت كرده‌اند. عبده كه در جلسه‌اي براي مناظره با غلامرضا حيدري كردزنگنه، رئيس سازمان خصوصي‌سازي حاضر و با انصراف كردزنگنه براي مناظره مواجه شده بود در سخنراني خود به انتقاد از روند خصوصي‌سازي در ايران پرداخت. عبده‌تبريزي با اشاره به واگذاري شركت ملي مس گفت: واگذاري شركت ملي مس طوري طراحي شد كه سهام شركت بين سهام عدالت، تامين اجتماعي و صندوق بازنشستگي توزيع شود و به اين ترتيب اين شركت واگذار شد، همچنين در واگذاري فولاد خراسان نيز مشاهده شد كه صندوق عشاير و روستاييان وابسته به وزارت رفاه اين سهم مديريتي را خريداري كرد. دبيركل سابق بورس افزود: در صورتي كه در واگذاري يك شركت 20 درصد آن در دست دولت باقي مانده و 25 درصد شامل سهام عدالت شود كدام بخش خصوصي عاقلي خواهان خريداري سهام اين شركت خواهد بود؟ عبده‌تبريزي يادآور شد: در سال 80 به دولت هشتم پيشنهاد شد كه با توجه به منابع موجود، كشور مي‌تواند سياست‌ آزادسازي و خصوصي‌سازي را اجرا كند كه در نهايت در سال 83 و در پايان دولت هشتم آيين‌نامه‌اي مبني بر اختصاص 120 ميليارد دلار به 30 درصد مردم تنظيم شد كه در نهايت به اين آيين‌نامه به شيوه‌اي كه طرح موضوع شده بود عمل نشد. وي در ادامه گفت: در حال حاضر با واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي پيش‌بيني مي‌شود كه تا مدت زيادي مديريت سهام در اختيار بخش دولتي باقي بماند و اين مشكل اساسي خصوصي‌سازي است.

عبده‌تبريزي در مورد واگذاري بانك‌ها گفت: تغيير عنوان دارايي‌ها از بخش عمومي به بخش خصوصي به معناي خارج شدن از حوزه نظارت دولت نيست و بانك‌ها هم شامل اين موضوع مي‌شود. وي در ادامه اضافه كرد: موضوع ادغام بانك‌ها و تشكيل بانك قرض‌الحسنه به معناي ناديده گرفتن موضوع خصوصي‌سازي است و از اين نظر در واگذاري آنها ابهام وجود دارد ولي مسائل مربوط به ارزشيابي آن فرع مسئله است. وي با بيان اينكه اراده خصوصي‌سازي در مجريان ضعيف است و موضوع واگذاري طوري طراحي مي‌شود كه دارايي در اختيار دولت باقي بماند با ذكر مثالي ادامه داد: به عنوان مثال در عرضه ايرالكو مشاهده شد EPS سيصد توماني شركت يك روز قبل از عرضه 200 تومان اعلام شد، به اين ترتيب بخش خصوصي ناخودآگاه از گردونه خارج مي‌شود، همچنين در فولاد خوزستان نيز EPS 90 توماني يك روز قبل از واگذاري 182 تومان اعلام شد، به همين دليل مشاهده مي‌شود كه اراده اجرايي براي خصوصي‌سازي وجود ندارد. عبده‌تبريزي در ادامه گفت: اين استدلال كه بخش خصوصي ضعيف بوده و فاقد سرمايه است غيرقابل اجتناب است و دولت بايد از دارايي‌هاي خود دل بكند، در حالي كه هنوز پنج درصد دارايي‌هاي دولت هم به فروش نرسيده است. وي گفت: به دليل منابع نفت وگاز موجود در كشور پتانسيل لازم براي دستيابي به اين سند وجود دارد ولي اين امر در چارچوب اقتصاد دولتي جوابگو نيست. وي خاطرنشان كرد: مسئله و بيماري واگذاري تنها مربوط به دولت نهم نيست و دولت‌هاي گذشته نيز علاقه‌مند به اجراي اين اصل نبودند چرا كه مشاهده مي‌شود در سال‌هاي گذشته به عنوان مثال ايران‌خودرو و سايپا در دست دولت باقي ماند كه در حال حاضر نيز متاسفانه اين جو ادامه دارد. مناظره دبيركل سابق بورس و رئيس سازمان خصوصي‌سازي كه قرار بود در مورد بررسي عملكرد دولت نهم در خصوص اصل 44 قانون اساسي صورت گيرد بدون حضور رئيس سازمان خصوصي‌سازي به جلسه پرسش و پاسخ تبديل شد. در اين مناظره قرار بود حسين عبده‌تبريزي و غلامرضا كردزنگنه در مورد عملكرد دولت نهم در خصوص اصل 44 به مناظره بپردازند.
 پنجشنبه 6 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن