واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره بينالمللي فيلم كودك و نوجوان و ميزباني موفق همدان ((۲
در استان همدان شرايط براي حركت و پيشرفت همه حوزهها و محورهاي توسعه فراهم شدهاست، اين كه كداميك از اين محورها نقش محوري تري را به عهده ميگيرد بستگي به تلاش دست اندركاران و صحنه آفرينان خود اين حوزه ها دارد.
مديريت استان سعي دارد همسو با دولت نهم فضا و ابزار حركت سرعت بخش را از طريق برنامههاي بنيادين و برانگيزاننده در حوزههاي مختلف كشاورزي ، صنعتي ، ،خدمات ، آموزش عالي ، خدمات و فرهنگ با ارائه مشوق و تسهيلات و اجراي برنامههاي مختلف ايجاد كند اما بخشيدن عمق و دامنه به اين حركتها مسووليت فعالان بخش عمومي و خصوصي هر بخش و حوزه است.
از اين نظر بازيگران هر حوزه بايد رسالت و هدف خود را تعريف كنند و من فكر ميكنم هدف عام فعالان همه حوزهها اين است كه همدان بايستي بدرخشد چه در ايران و چه در خارج از ايران.
و يكي از نقاط درخشش بالقوه و تا حدودي بالفعل همدان در حوزه فرهنگ و هنر است كه با جشنواره و كنگره بينالمللي بوعلي سينا در سال گذشته شروع شد كه البته اين دو رويداد هر يك صحنه آفرينان ويژه خود را دارند.
مخاطبان كنگره بوعلي به عنوان رويدادي بينالمللي نخبگان فكري و فرهنگي دنيا است هدف كنگره گفت و گو بين فرهنگها است منتها در اينجا از زاويه دين اصيل و نه از نگاه سكولار با فرهنگهاي غربي وارد گفت و گو ميشويم.
نقش آفريني اساتيد برجسته حوزههاي علميه و نخبگان علمي دانشگاه در كنگره بينالمللي بوعلي سينا كه پارسال براي اولين برگزار و آغاز شد اساسي است همچنان كه يادوارههاي ستارگان ساحت دين وفقه نيز ضرورت جدي دارد .
مجموعه متوليان اعم از كارگزاران دولتي و يا فعالان بخش خصوصي بايد با طراحي و اجراي ديگر برنامههاي فرهنگي در تكميل پازلي كه حاصل آن درخشش و توسعه با كرامت همدان در چهارچوب ايران اسلامي نقش ايفا كنند.
البته در خصوص بخشي از پرسش آغازين گفت وگو و اينكه چرا همدان ؟ افزون بر قابليتهاي كه ذكر آن تاحدودي رفت از حيث برنامه عدالت محوري دولت دكتر محمود احمدي نژاد نيز انتقال جشنواره به همدان قابل توضيح است ، با اين تحليل كه بايد درراستاي توزيع عادلانه ظرفيتها و با انتقال چنين رويدادهايي به ديگر استانها خط مشي عادلانه به اعتلاي فرهنگي ديگر مناطق البته براساس علايق واستعدادها محقق شود.
س ) آقاي دكتر مرادي بعد از اين توضيحها لطفا به بحث جشنواره و نقشي كه در توسعه فرهنگي استان براي اين رويداد قايل هستيد ، بپردازيد؟ با اين نوع نگاه براي تحقق رونق فرهنگي بخش دولتي بايد با ايجاد امكانات سخت افزاري و ظرفيتهاي انگيزشي زمينه را براي ورود بخش خصوصي ويا دقيقتر مردم ايجاد كند و بر اين مبنا اتفاقات ويژهاي در حوزه زير ساخت هاي سينمايي افتاد از جمله اينكه به مناسبت سي امين سال انقلاب سي امين سالن نمايش در قالب مجتمعهاي فرهنگي هنري استان در اين سه سال به بهره برداري رسيد.
از اين تعداد كه عمدتا در قالب مصوبات سفر هيات دولت برخي تازه احداث و برخي نوسازي و تجهيز شدهاند يا روشنتر اينكه استان يك سالن نمايش قابل قبول در استان تا سه سال قبل داشت كه الان جشنواره در ۱۴سالن برگزار شد و با افتتاح مجتمعهاي فرهنگي و هنري درحال ساخت تا پايان سال به ۳۰ سالن و مجتمع ميرسند به اعتقاد و گفته برخي دوستان اين از تعداد سالنهاي استاندارد نمايش تهران نيز بيشتر است.
س ) اما در ۱۴سالن فيلمهاي جشنواره اكران شد.
ج ) براي اين دوره از جشنواره ۲۲سالن آماده و برنامه ريزي شد اما با توجه به محدوديتهاي فني متوليان سينما و همچنين مقررات جشنواره و خواست فيلسمسازان تنها در ۱۴سالن فيلمها اكران ميشوند و صريحتر اينكه تهيه كننده گان اجازه تكثير فيلم بيش از اين بيشتر را نميدهند ، از نظر فيلمسازان و تهيهكنندگان فيلم به جشنواره ميآيد تا اكران نقد ومعرفي شود تا بعد در تيراژ بالا به فروش رسد اگر اين فيلمها الان در سطح زياد تكثير شود، ميگويند توجيه اقتصادي تهيه فيلم صدمه ميخورد و اگر اين مانع قانوني و فني نبود سعي ميشد امسال در ۲۲سالن فيلم نمايش داده شود.
س ) آقاي دكتر ايجاد و تجهيز اين تعداد سينما دستاورد سخت افزاري بزرگي است اما اين سالنها تنها براي برگزاري جشنواره طراحي و تهيه شدهاند؟ ج ) به يقين هدف كلان تر از اين است در واقع بعد از تعريف جايگاه فرهنگ به عنوان مزيت رقابتي همدان و نقش محوري آن در توسعه ،هدف اين است كه از طريق جشنواره بخش سينما در همدان پويا شود و اين سالنها امكاناتي هستند كه ما اميدواريم در تبديل "همدان به مركز سينماي كودك " ايفاي نقش كنند.
س ) براساس چه هدفي به دنبال رونق سينمايي همدان هستيد؟
ج ) سينما به عنوان رسانه و هنري تاثيرگذار و چند ابزاري ( صدا و تصوير و متن و ديگر عناصر فيلم ) نقشي بنياديني در رونق و انتقال مفاهيم فرهنگي درعصر كنوني دارد واز طرف ديگر "سينماي كودك ونوجوان" بخاطر نقشي كه در شكل دهي شخصيت نوجوانان دارد ميتواند در جمعيت پرتعداد جوان ما كاركرد اثر گذار تربيتي داشته باشد.
معتقد هستم با آمدن جشنواره به همدان عمده كساني كه ذوق وتوان ورود به حوزه فرهنگ را دارند به اين سمت سوق مييابند ما بايد متوقف در خود جشنواره نشده و از طريق جشنواره فرهنگسازي، ظرفيتسازي و مسير دهي براي هدايت استعدادها وتوانها به اعتلاي سينماي كودك داشته باشيم.
سينما به طور عام هنري است كه ميتواند گسترهاي از كار خلاقه فرهنگي از داستان نويسي وفيلمنامه نويسي تا كارگرداني و تدوين وتهيه كنندگي وبازيگري ايجاد كند كه افزون بر كاركرد فرهنگي وتربيتي آن توسعه فرصتهاي شغلي در حوزه فرهنگ نيز ميتواند در بر داشته باشد و با تحقق هدفگذاري انجام شده يعني مركزيت بخشيدن به همدان به عنوان منبع ومحل وجود فعالان سينماي كودك ميتوان در دراز مدت شاهد اعتلاي فرهنگي استان وبه تبع آن كشور بود.
يكي از مشخصههاي منفي فضاي فرهنگي كشور به ويژه در حوزه فيلم وسينما اين است كه ما بيشتر مخاطب و تماشاگر آثار خارجي و بيگانه هستيم كه جدا از شماري از فيلمسازان فرهيخته وتهيهكنندگان مستقل كه داراي نگاه انساني و الهي هستند عمدتا اين صنعت در دست سرمايه داران و شركتهاي چند مليتي با مديريت صهيونيزم جهاني است كه اين هنر را در خدمت خشونت واستفاده ابزاري ازانسان و مطامع استكباري خود قرار دادهاند براين مبنا اميدوارم همدان تحت تاثير جشنواره و برخاسته از ويژگي فرهنگي مردمان آن بتواند درسالهاي اينده شاهد توليد آثار سينمايي با تمام انسان معنا گرا و فطرت جو باشد.
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]