محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831163303
گزارش نشست محمدرضا شجريان با خبرنگاران از عكاسي ممنوع تا راهي براي واگذاري راحت بليطها و عوايدي كه به مقبرهي شمس نميرسد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش نشست محمدرضا شجريان با خبرنگاران از عكاسي ممنوع تا راهي براي واگذاري راحت بليطها و عوايدي كه به مقبرهي شمس نميرسد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
محمدرضا شجريان امروز جمعي از نمايندگان رسانههاي مختلف خبري را گردهم جمع كرد تا بهتعبير خود در جمعي دوستانه و غيررسمي سنگها را وابكند و گلايهها را بگويد و بشنود.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست كه در مجموعهي آسمان فرهنگستان هنر تدارك ديده شده بود، برگزاركنندگان به تكرار اصرار ميكردند كه فلسفه اين نشست، درد دل متقابل است، عكاسان دعوت شده اجازه عكاسي ندارند و به خبرنگارها توجه جدي داريم؛ چون رابط ما با مردم هستند!
استاد آواز ايران تأكيد ميكرد التقاط با مردم برايش اهميت دارد، موضوعاتي كه اطراف كنسرت اوست بهخاطر استقبال بيش از حد مردمي هميشه با مشكلاتي همراه بوده است، گاهي با شايعاتي ضد و نقيض، كه برخي اوقات خودشان مقصرش بودهاند و برخي اوقات ديگر عوامل؛ برخي افراد هم كارها را بهشكلي انجام ميدهند كه مورد اعتراض قرار ميگيرد.
او ميگفت دلش نميخواهد حتا از پشت صحنهي كارش عكاسي كنند و اگر در جريان كنسرتش مسؤولان دولتي و... حاضر ميشوند عكسي از او منتشر شود، چرا كه به هيچ جا وابسته نيست و كار خودش را ميكند.
وي عنوان كرد، مشكلاتي كه بيشتر در حاشيهي كنسرتهاي او اتفاق ميافتد صرفا بهخاطر اشتياق زياد مردم است و نميتوانند به آساني جوابگوي آنها باشند. هرچند اميد دارد دستاندركاران و شهرداران، نهتنها در شهر تهران، بلكه در همهي شهرهاي كشور سالنهايي را تدارك ببينند تا اين مسايل حل شود.
به تعبير او، سالن كنسرت، هر زيرِسقفي براي اجرا نيست. در ايران حتا يك سالن هم نداريم كه بتواند محل اجراي كنسرت را تامين كند. يكي دوتا سالن كوچك وجود دارد، اما كفاف اين همه استقبال را نميكند.
فروش اينترنتي و تكرار مشكلاتي كه ادامه دارند
او به خبرنگارها گفت: تالار كشور از لحاظ آكوستيك صوتي بسيار بدصداست. اين روزها مجبورم هر روز از ساعت دو - سه بعدازظهر خود سر صحنه در تالار حاضر شوم تا همهچيز را كنترل كرده و چك كنم.
وي اضافه كرد: اگر شهرداريها به فكر باشند، سالنهايي بسازند كه پاسخگو باشد، كمي از اين مسايل مرتفع ميشود.
استاد از گروه آوا جدا شده است؟
شجريان دربارهي همكاري با گروه آوا توضيح داد: از گروه آوا جدا نشدهام؛ با عليزاده و كلهر همچنان كار ميكنم، اما وقتي چندوقتي كه با هم كار ميكنيم دلمان ميخواهد كسان ديگري هم بيايند؛ پس براي تنوع كار سعي ميكنيم با گروهي تازه به صحنه بياييم اين امر به معني جدايي نيست بلكه ميخواهيم تعداد بيشتري از هنرمندان را با خود همراه كنيم.
او تشريح كرد: ايرانيها هميشه ميخواهند اركستر بزرگ داشته باشند، اما براي عرضهي كار در خارج از كشور، ما با اركسترهاي موجودمان حرفي براي گفتن نداريم، پس با گروههاي كوچكتر به صحنه ميرويم. در ايران هم با گروههاي بزرگتري كار را ارايه ميدهيم.
كار با گروه شهناز كار با بهترين جوانهاست
شجريان تاكيد كرد: در 200 سال گذشته موزيسيني همچون "جليل شهناز" نداشتيم؛ براي همين نام گروهمان را شهناز انتخاب كرديم با همكاري مجيد درخشاني بهترين جوانها را برگزيديم. آن ها ميشناسم، حتا خانوادههايشان را. به آنها اعتماد كامل دارم.
پروژه ناقص بم و اختصاص عوايدي از اجرا براي مقبره شمس تبريز
وي اذعان داشت: براي پروژهي بم هنوز هم به كمك احتياج دارم، اما هرگز نگفتهام كه به پروژهي شمس تبريزي كمك مالي ميكنم. بلكه قرار است يادآوري و توجه دادني باشد. دلمان ميخواهد بنيادي براي اين مرد انديشه داشته باشيم و بزرگانمان را براي خودمان نگه داريم.
پيشتر نااميد بوديد حالا چه؟
شجريان در بارهي ابراز نااميدي كه سالها پيش در يكي از نشريات مطرح كرده بود، توضيح داد: 20 سال پيش اينهمه هنرجو در عرصهي موسيقي نبودند. هنرجويان آن دوره پنهان بودند و ما نميدانستيم چه خبر است. حالا در اين سالها متوجه اين تعداد و اين فعاليتها شدهايم. ما عدهي خاصي بوديم كه حيثيت هنر و هنرمند را حفظ و در طول سالها با عشق و علاقه كار كرديم.
شجريان گفت: از سال 1345 ديگر جايي براي من در تلويزيون نبود؛ تا حالا هم ديگر به تلويزيون بازنگشتم، عدهاي كابارهدار آنجا را اداره ميكردند كه البته پس از انقلاب ديگر جايي براي آنها نبود. موسيقي و آواز ايران هم با عنوان سرود و... گاهي كم و زياد ميشد. در اين فضا ما سعي كرديم كار خودمان را بكنيم. حالا تعداد هنرجوها در هر ساز 200 برابر شده حتا در رشتهي سازسازي هم 200 برابر ساز ساز داريم. اين رقم را از يكصدسال پيش به اينسو مقايسه كنيد؛ اما مساله اينست كه اينها تشويق نميشوند با همهي مشكلاتي كه با آن روبهرو هستيم، باور دارم تا زمانيكه زبان فارسي هست، موسيقي هم هست. موسيقي بيانگر شعر است و اگر آواز ما عقب بنشيند، شعر هم لايهي كتابها خواهد ماند. وظيفه دارم راه آواز را به برخي جوانها ياد بدهم، چرا كه همه چيز تصنيف نيست.
عكاسان، خبرنگاران، مزاحم يا همراه؟!
استاد آواز ايران گفت: اگر خبرنگارها و عكاسها مزاحم كار و تمركز بينندهها نشوند، كاري به آنها نداريم؛ اما نميتوان مردم را معطل گذاشت كه عكاسان از اين سوي تالار به سوي ديگر بروند، جلوي مردم را بگيرد و مانع از ديدن و شنيدن آنها شود. ما مسؤوليم. او در عين حال گفت كه هميشه دلمان ميخواسته خوب عنوان شويم، همانجور كه هستيم، نه بيشتر نه كمتر؛ شما خبرنگارها هم كار ما را خداپسندانه و مردمپسندانه مطرح كنيد.
شجريان در بخش ديگري از گفتههايش در پاسخ به پرسش عكاس حاضر در اين نشست با تاكيد و تكرار عنوان كرد: تصميم من نيست كه كسي عكاسي نكند؛ كساني ديگري تصميم گرفتند. من اساسا آشنايي و آگاهي با دنياي خبر و رسانه ندارم؛ حالا توپ را در زمين شما خبرنگارها مياندازم. شماها تعيين كنيد چه كساني خبرنگار هنري هستند و ما بايد چه كساني را از چه روزنامه، مجله و رسانههايي دعوت كنيم. اين مورد را ما گذاشتهايم بهعهدهي آقاي شكرخواه و گودرزي.
وي اضافه كرد: مطلقا توجه نكردن و بيحرمتي به خبرنگاران وجود نداشته، براي من هركدام از مهمانان عزيز است. ما براي مردمي كه ميآيند همه كاري ميكنيم كه با احترام بيايند و بروند.همهي آنها مهمانهاي خاصمان هستند.
با كار تخصصي مساله حضور عكاسها را حل كنيد
از شجريان خواسته شد كه با مشورت تخصصي چگونگي حضور منطقي و معقول عكاسها و خبرنگارها حل شود.
وي در پاسخ گفت: همهچيز را خودتان انتخاب كنيد؛ خبرنگار، عكاس و دوربين... ما دلمان ميخواهد گزارش كارمان درست به مردم برسد.
مشورت با كساني كه در برگزاري كنسرتهاشان موفق بودند راهگشاست؟
محمد رضا شجريان عنوان در بارهي اينكه تا به حال با كساني كه كنسرتهاشان موفق و با حاشيهي كمتري برگزار شده مشورت كرده است يا خير، با تاكيد گفت: مطلقا؛ تابهحال با هيچكس دربارهي تجربياتش در برگزاري كنسرتها مشورت نكردهام؛ چراكه خودم از همهي آنها حرفهييتر هستم و هيچكس به اندازهي من در اين عرصه تجربه ندارد.
ما هم گلايه داريم!
استاد آواز ايران در اين نشست عناون كرد: مشكلترين كارها براي ما ارايهي بليط به شكل عادلانه بوده است. هركاري كه تا حالا كردهايم، عدهاي ناراضي بودهاند. هيچكس به اندازهي من در اين زمينه تخصص ندارد. من از سال 1350، همان روزهايي كه تالار رودكي يا همين تالار وحدت، نصف بليطها را به مردم نميداد و... هميشه معترض بودم. ما همهكار كرديم تا مردم توي صف نروند، معطل نشوند و به ايشان توهين نشود. حالا رسيديم به مقولهي سايت. اما با مشكلاتي ديگر مواجه شديم؛ افرادي آمدند و بليطهايي را خارج از روال عرف بردند و سرانجام بازار سياه درست كردند و به ما هم تهمت زدند.
شجريان با لحني عصباني گفت كه همهي اين كارها را كردند و در آخر با وقاحت گفتند كه "دلآواز 2" را درست كردهايم. نميدانم بايد از چهكسي گلايه كنم و بخواهم تهمت نزنند؟ چگونه بليط را راحت بهدست مردم برسانم؟ ما با همهي بهتانها كارمان را كردهايم.
وي با اشاره به مشكلاتي كه پيش از اجرا در سالنها پيش آمده است، عنوان كرد: در مواردي، شب اجرا به ما اعلام كردند كه حق برپايي كنسرت را نداريم. درحاليكه مجوزدهندهي ما وزارت ارشاد است نه ادارهي اماكن. ميگوييم ما را مجبور نكنيد هربار براي كنسرت با مشكل اجاز مواجه باشيم، اگر من شرايط برپايي را ندارم براي هميشه اعلام كنيد. اما اگر قرار است برنامهاي اجرا كنم، رسما بگوييد كدام سازمان بايد بر كار ما نظارت داشته باشد؟
استاد شجريان گفت: جابهجا كردن صندليها، تنظيم صدا، بسياري از كارهاي اپراتوري و... كار من نيست، اما تا از هركدام غافل ميشوم، مشكلي پيش ميآيند. دستگاهها و سالنها استاندارد نيستند، مشكلات گروه را هم داريم و...؛ با همهي اين اوصاف سر صحنه ميرويم و از عصبانيت نميدانيم بايد چه كنيم. كار هم كه شروع ميشود شاهديم كه يكي پس از ديگري دوربينهاي فيلمبرداري و ضبط بالا ميروند. پس حقوق مؤلف و مصنف كجاست؟ بهخوبي ميدانم اينها همان كساني هستند كه ميخواهند تقلب كنند و فيلم كنسرت را بهصورت غيرقانوني و بياجازه منتشر كنند. همانطور كه فيلم كنسرت آمريكا را منتشر كردند. ما هنرمندان از هر طرف مثل گوشت قرباني هستيم. معلوم نيست چه كسي ميخواهد جواب ما را بدهد!
او تاكيد كرد: اگر تعداد زيادي سالن ساخته شود تا من بتوانم دستكم هفتهاي دو شب كنسرت برگزار كنم، مطمئنا اين مشكلات پيش نميآيد. اگر بدانم كه قرار است در طول سال، 50 شب كنسرت بدهم، سازماني را راه مياندازم تا كارها را انجام دهد نه اينكه همهچيزمان بشود دلآواز.
همكاري با عليزاده، مشكاتيان و ديگران
شجريان تصريح كرد: امكان همكاري هميشه وجود دارد. اگر من ميخواهم با آنها همكاري كنم، بايد آنها هم بخواهند. حسين عليزاده، كيهان كلهر، محمدرضا لطفي، پرويز مشكاتيان و ديگران. اين گروه مثل تيم فوتبال است؛ دايم افرادش عوض ميشوند و تغيير ميكند. بهخاطر پيشنهادات زيادي كه از سوي هنرمندان به من ميشود، دايم كارم در حال تغيير است و با گروههاي مختلفي همراه ميشوم؛ اما باور دارم شاگردان امروز اساتيد آيندهاند و به آنها اعتقاد دارم.
وي يادآوري كرد: ما در جواني در كنار هم بوديم. آنروزها حال و هواي ديگري داشتيم، اگر برنامهاي هم وجود داشت و اجراي ميشد كه مردم با آن هنوز خاطره دارند، بايد بگويم كه محال است دوباره اتفاق بيافتد. با اين حال هرگز فكر نكنيد كه خصومتي پيش آمده است بلكه در گذر كار بهجايي رسيدهايم كه راه برگشت ندارد.
شجريان در بخش آخر گفتههايش متذكر شد: هنوز صدابردار نتوانسته كار ما را درست ارايه كند؛ بخشي از سالن نقطهاي كور دارد و هر شب اشكالات تكرار ميشود.
فروش اينترنتي هربار وضعتي بدتر از دفعهي قبل
محمد رفيعي - مدير برنامهي شجريان و داماد وي - نيز در اين نشست در حالي كه كنسرت اصفهان را بهترين اجراي گروهشان ميخواند، افزود: هر كاري كاستيهايي دارد؛ ما روابط عمومي نداشتيم و كارمان را ستادي اجرا كرديم. ما حرفهيي اينكار نيستيم، مجموعهاي داشتيم كه كارها را پيگيري كند.
او گفت: در نخستين تجربهي اينترنتي با كنسرت بم با دوهزار بليط آغاز كرديم. حالا 48200 نفر به سايت ما آمدند كه 18900 نفرشان از شهرستانها بودهاند و 1411 نفر شهرستاني بليط خريدند؛ شما حساب كنيد كه اينها هركدام ميخواستند به تهران بيايند و حضوري بليط بگيرند چه وضعيتي حاصل ميشد.
كاظمي - مسؤول طراحي و پشتيباني سايت هاي مجري - از طراحي و ويژگيهاي سايتي كه فروش اينترنتي بليطهاي اين كنسرت را ساپورت كرده بود. سخن گفت.
يونس شكرخواه - مشاور رسانهيي - هم در اين نشست عنوان كرد كه درگير پروژهي بم است.
گودرزي هم از بيتوجهي به حضور خبرنگاران در كنسرت آواز خوان نامي ايران و انعكاس اخبار عذرخواهي كرد.
و اما همنوا با بم
در ادامهي اين نشست، توجه حاضران به پروژهي همنوا با بم داده شد و علي جمشيدي - مدير گالري شمس - با اشاره به برگزاري نمايشگاهي از 80 اثر خوشنويسي كه رضا كدخدايي به محمدرضا شجريان اهدا كرده، در فرهنگسراي نياوران اشاره كرد كه قرار است از جمعه هفتم تيرماه جاري تا روز چهاردهم همين ماه در اختيار مخاطبان و خريداران "همت عالي" قرار گيرد.
وي گفت: دستگاههاي دولتي، بانكها، مجموعهداران خصوصي، فرهنگستان هنر، مجموعه صبا، مركز هنرهاي تجسمي و... براي حضور در اين فروش همت عالي دعوت شدهاند.
شجريان هم گفت: كارهاي كدخدايي فوقالعادهاند او از مشهد كار ميكرد به تهران ميآورد و من آنها را امضا ميكردم حالا همهشان را هديه كردهام به باغ بم.
تا پايان نشست به عكاسان حاضر اجازهي عكاسي از جلسه داده نشد و دليل آن هم خودماني و دوستانه بودن نشست عنوان شد، اما در نهايت از حاضران خواستند در حياط فرهنگستان هنر با استاد آواز ايران عكس يادگاري بگيرند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]
-
گوناگون
پربازدیدترینها