واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي كشور: احياي هنرهاي سنتي و صنايع دستي نياز به عزم ملي دارد
خبرگزاري فارس: معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور گفت: زنده شدن، توسعه و ترويج هنرهاي سنتي و صنايع دستي در كشور نياز به عزم و اراده ملي در زندگي مردم دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، حسين هاتفي ظهر امروز در مراسم افتتاح نمايشگاه سراسري هنرهاي سنتي و صنايع دستي اصفهان اظهار داشت: با افزايش كيفيت صنايع دستي در كشور، نهضت استفاده مردم از صنايع دستي ايران و استفاده از فناوريهاي نوين در صنعت صنايع دستي موجب ارتقاي اين هنر در سطح بين الملل ميشود.
وي با اشاره به اينكه سه ميليون توليدكننده صنايعدستي در كشور فعال هستند، افزود: فناوري IT و بازاريابي داخلي و خارجي راهگشاي صادرات اين محصول است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با بيان اينكه 250 رشته صنايع دستي در كشور فعال است، تصريح كرد: از مجموع اين هنرها در كشور 15 رشته در حال منسوخ شدن است.
وي با اعلام اينكه نقش بانوان در حفظ هنرهاي سنتي و صنايع دستي بسيار موثر است، تصريح كرد: در سال جاري از 15 رشته هنري و صنايع دستي منسوخ شده در كشور، پنج رشته در حال احيا است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان نيز در ادامه با اشاره به اينكه هنرهاي سنتي و صنايع دستي ميراث فرهنگي كشور محسوب ميشوند، اظهار داشت: با توجه به اينكه منشأ هنرهاي سنتي فضاهاي فرهنگي هر منطقه است، فاصلههايي را كه موجب از رفتن اين ميراث ميشود بايد كم كرد.
احمد امينپور با بيان اينكه از مجموع رشتههاي صنايع دستي، 206 رشته متعلق به استان اصفهان است، افزود: از مجموع رشتههاي فعال در استان اصفهان 15 رشته به فهرست ميراث فرهنگي در خطر منتقل شده كه در سالجاري مقدمات احيا هفت رشته در حال فراهم شدن است.
وي ورود بيرويه اجناس و صنايع دستي خارجي را مهمترين دغدغه اين سازمان دانست و بيان داشت: تشويق جوانان به هنر صنايع دستي، آموزش اين هنر، استفاده از فناوريهاي نوين، تأمين نيازهاي اوليه و مايحتاج هنرمندان صنايع دستي، بيمه هنرمندان و معافيت كارفرمايان در بحث بيمه موجب گسترش اين ميراث گران بها در بين مردم مي شود.
در ادامه معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان گفت: در اين نمايشگاه براي نخستين بار چهار رشته از هنرهاي سنتي به صورت اينترنتي آموزش داده ميشود.
احمد اديب با اشاره به اينكه اين نمايشگاه در 200 غرفه و با حضور هنرمندان و آثار هنرهاي سنتي و صنايع دستي 30 استان كشور برگزار ميشود، خاطرنشان كرد: 50 غرفه متعلق به آثار هنرمندان استان اصفهان است.
انتهاي پيام/ف
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]