واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: برگزاري سومين سالگرد درگذشت پدر صنعت ملي ايران
دكتر عالينسب در دوره نخستوزيري ميرحسين موسوي، مشاور اقتصادي ايشان بود و توانست با جديت امور اقتصادي كلان كشور را تعقيب كند به گونهاي كه در طول هشت سال دفاعمقدس تنگناهاي مالي و پولي و كمبود مواد اساسي در كشور احساس نشود.
آفتاب: آيين بزرگداشت سومين سالگرد درگذشت استاد فرزانه ميرمصطفي عالي نسب، انديشمند اقتصادي- اجتماعي و پدر صنعت ملي ايران برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي سرويس اقتصاد و صنعت آفتاب، در اين مراسم كه روز پنج شنبه ششم تيرماه از ساعت 17:30 الي 20:30 بعدازظهر در محل موسسه مطالعات دين و اقتصاد -كه به همت والاي وي پايهگذاري شدهاست- برگزار خواهد شد، جمعي از اساتيد برجسته دانشگاههاي ايران و از جمله، دكتر محمدرضا بهشتي، دكتر فرشاد مومني، دكتر احمد ميدري و دكتر علي رضاقلي حضور خواهند يافت و درباره مسائل بنيادي اقتصاد و توسعه در ايران و همينطور انديشههاي اقتصادي مرحوم عالينسب سخنراني ميكنند.
بر پايه اين گزارش، موضوع سخنرانيهاي سومين سالگرد بزرگداشت مرحوم عالينسب به شرح زير است:
1- دكتر سيد محمدرضا حسيني بهشتي با عنوان "ابعاد گوناگون حيات پربار استاد عالي نسب"
2 - دكتر يداله دادگر با عنوان "عالي نسب كارآفرين جامع"
3 - دكتر احمد ميدري با عنوان "موانع توليد ملي در شرايط كنوني كشور"
4 - دكتر علي رضاقلي با عنوان "عالي نسب انسان پرپهلو"
5- دكتر فرشاد مومني با عنوان "عالي نسب و اقتصاد مبتني بر سوداگري به مثابه مهمترين مانع توسعه ملي"
گفتني است، مرحوم عالينسب علاوه بر اشتغال به امور خيريه و صنايع گاز، مروج صنعت كارتونسازي در ايران بود.
گرچه عالينسب بيشتر به عنوان يك صنعتگر شناخته شده است اما وي به عنوان يك انديشمند اقتصادي- اجتماعي و يك اقتصاددان نيز به شمار ميرود.
مرحوم عالينسب به عنوان مشاور اقتصادي در دوره نخستوزيري ميرحسين موسوي و همچنين مشاور اقتصادي شهيد رجايي بود.
وي درخصوص همكاري با دولت ميرحسين موسوي معتقد بود: «اگر با دولت و ايشان همكاري ميكنم علتش اين است كه جنس او را مستضعفي ميدانم و اگر نبود اين صفت، به اندازه يك دقيقه هم با او همكاري
” عالينسب بعد از انقلاب خود را وقف انقلاب كرد به طوري كه كاملا درگير عرصههاي اقتصادي كلانشهر شده و خود را فراموش كرده بود و دغدغه كشور را داشت.... “
نميكردم».
وي بعد از انقلاب خود را وقف انقلاب كرد به طوري كه كاملا درگير عرصههاي اقتصادي كلانشهر شده و خود را فراموش كرده بود و دغدغه كشور را داشت.
در دوره نخستوزيري ميرحسين موسوي، مشاور اقتصادي ايشان بود و توانست با جديت امور اقتصادي كلان كشور را تعقيب كند به گونهاي كه در طول هشت سال دفاعمقدس تنگناهاي مالي و پولي و كمبود مواد اساسي در كشور احساس نشود.
عالينسب كه به پدر صنعت ملي شهره يافته، در زمان نهضت ملي مصدق از مشاوران اقتصادي وي بوده است و هنگامي كه بحث تحريم انگلستان براي خريد نفت ايران مطرح شد وي با نقد كردن داراييهاي خود اقدام به ساخت كارخانه صنايع نفت و گاز عالينسب كرد و مصرف نفت در كشور را جايگزين مصرف هيزم كرد و نهضت ملي توانست اقتصاد بدون نفت را تجربه كند.
وي توانسته بود چراغهاي نفت سوز را در ايران ابداع كند. شركت والور آمريكايي وقتي ديده بود با ساخت اين چراغها در ايران كالاهاي او به فروش نميرسد، در دادگاه انگليسي شكايت كرد اما عالينسب در اين دادگاه پيروز شد و توانست شركت را محكوم كند و بگويد كه آنچه او ساخته اختراع خودش است.
در اواسط دهه 30 عالينسب در مشهد در جلساتي تفسير و نقد كتاب كاپيتال ماركس را در پيش گرفته بود و اين جرات و جسارت او را نشان ميداد چراكه در آن زمان حتي روشنفكران و استادان دانشگاه هم جرات انجام اين كار را نداشتند و او با اين كار توانست به مقام يك انديشمند اقتصادي- اجتماعي برسد.
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]