تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كسى، به هدايتى راهنمايى كند، پاداشى را كه براى پيروان هدايت وجود دارد، براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838098408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست خبري عليرضا تقي‌پور رييس ستاد اقامه نماز برگزار شد؛ در سريال‌هاي ماه رمضان سال جاري بحث نماز و نيايش پررنگ‌تر مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست خبري عليرضا تقي‌پور رييس ستاد اقامه نماز برگزار شد؛ در سريال‌هاي ماه رمضان سال جاري بحث نماز و نيايش پررنگ‌تر مي‌شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

نشست مطبوعاتي و راديو تلويزيوني عليرضا تقي‌پور رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما امروز چهارم تيرماه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تقي‌پور درباره‌ فعاليت‌هاي ستاد اقامه‌ي نماز گفت: اين ستاد از سال 78 در صدا و سيما تشكيل شد و راه‌اندازي آن با آغاز فعاليت شوراي سياست‌گذاري كه متولي سياست‌گذاري در بخش‌هاي مختلف اين سازمان است همراه بود.

وي افزود: اين شورا از نمايندگان تام‌الاختيار و معاونت‌هاي راديو و تلويزيون تشكيل شده است كه با معرفي معاونت‌ها، قائم‌مقام‌ها عضو فعال شوراي سياست‌گذاري هستند يا معاونت‌هاي صدا و سيما افرادي را به عنوان نماينده‌ي خود به اين شورا معرفي مي‌كنند.

تقي‌پور در ادامه گفت: براي آن‌كه بتوان نماز را به عنوان يك فريضه‌ي مقدس از رسانه‌ي ملي مطرح كرد، نظام‌نامه‌اي تدوين شده است كه شامل 5 هدف اصلي، فرعي، شناختي، گرايشي و رفتاري است.

وي درباره‌ي هدف اصلي گفت: گسترش، تعميق و ترويج نماز شامل اين هدف اصلي است.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما در ادامه اظهار كرد: آموزش فلسفه، احكام نماز در سطوح مختلف جامعه، فرهنگ‌سازي و الگودهي به اقشار مختلف درباره‌ي نماز، آسيب‌شناسي فرهنگي نماز در سطوح مختلف جامعه از جمله اهداف فرعي اين ستاد است. از اهداف شناختي نيز مي‌توان افزايش آگاهي نسبت به فلسفه‌ي آفرينش و شناخت مخاطب از خود و خداشناسي اشاره كرد. افزايش آگاهي مخاطبان نسبت به ثمرات فردي و اجتماعي اقامه‌ي نماز و پيامدهاي فرهنگ مادي‌گرايي از ديگر اهداف شناختي محسوب مي‌شود.

تقي‌پور درباره‌ي اهداف گرايشي گفت: زمينه‌ي افزايش نياز به خداوند در زندگي، تقويت ايمان به خدا و عرفان در سطوح مختلف از جمله‌ي اين اهداف است.

وي گسترش تعهد نسبت به اخلاق و احكام و الگودهي به جامعه در زمينه‌ي انجام فريضه‌ي نماز را از جمله اهداف رفتاري ذكر كرد.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما تاكيد كرد: به منظور اجرايي كردن اين اهداف بايد در قالب‌هاي مختلف به آنها پرداخت. بدين منظور در بخش تلويزيون قالب‌هاي تركيبي، آنونس، ميزگرد، مسابقه، نمايش، مستند گزارشي و برنامه‌هاي روتين و در بخش تلويزيون برنامه‌هاي تركيبي، مستند، انيميشن، گفت‌وگومحور، مسابقه، نماهنگ و سريال مشخص شده‌اند.

وي افزود: در بخش خبر نيز گزارش‌هاي خبري راديويي و تلويزيوني كه در قالب گزارش‌هاي ويژه پخش مي‌شوند در نظر گرفته شده است. در بخش ديگر با عنوان «آزاد» هم به نماز مي‌پردازيم.

تقي‌پور در ادامه با ارايه‌ي آماري درباره‌ي برنامه‌هاي توليد شده در زمينه‌ي نماز و نيايش در سال 86 اظهار كرد: در اين سال حدود يك ميليون و 257 هزار و 182 دقيقه در مجموع معاونت‌هاي صدا، سيما، سياسي، برون‌مرزي، امور مجلس و استان‌ها و خبر توليد شده است كه معاونت صدا 230 هزار و 689 دقيقه، سيما 156 هزار و 310 دقيقه، سياسي 30 هزار و 600 دقيقه، امور مجلس و استان‌ها 835 هزار و 503 دقيقه، و برون‌مرزي 4 هزار و 80 دقيقه برنامه در زمينه‌ي نماز توليد كرده‌اند.

وي در پاسخ به پرسشي در زمينه‌ي علت فعاليت كمتر معاونت برون‌مرزي براي توليد برنامه‌هايي درباره‌ي نماز گفت: بخشي از برنامه‌هاي مربوط به نماز از شبكه‌ي جهاني جام جم پخش مي‌شوند. البته شبكه‌هاي برون‌مرزي در زمينه‌ي توليد برنامه درباره‌ي نماز كار خود را از سال گذشته آغاز كرده‌اند و تنها حدود 3 تا 4 ماه است كه نماينده‌ي تام‌الاختيار آنها به شوراي سياست‌گذاري پيوسته است و اميدواريم در سال‌هاي آينده اين معاونت توليدات بيشتري در زمينه‌ي نماز داشته باشد.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما درباره‌ي اقدامات اجرايي اين ستاد اظهار كرد: شوراي سياست‌گذاري براي شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني، سياست‌هاي محتوايي تعيين مي‌كند و ستاد اقامه نماز، فعاليت اجرايي ندارد و در كار شبكه‌ها دخالت نمي‌كند. البته برنامه‌هايي در قالب‌هاي مختلف به عنوان الگو توليد مي‌كند و در اختيار شبكه‌ها قرار مي‌دهد.

وي درباره‌ي كيفيت برنامه‌سازي در زمينه‌ي نماز گفت: بحث نماز با برنامه‌ها و موضوعات ديگر تفاوت زيادي دارد و از پيچيدگي‌هاي خاصي برخوردار است كه در ساخت برنامه‌هاي تلويزيوني بايد به آن توجه كنيم. به عنوان نمونه در ساخت سرود درباره‌ي نماز بايد به اين نكته دقت كنيم كه موسيقي آن از نظر شرعي ايراد نداشته باشد و با نظر مراجع همخواني داشته باشد.

تقي‌پور با اشاره به پخش اقامه نماز از صدا و سيما اظهار كرد: در اين زمينه بايد نمازگزاران از نظر ظاهر و عملكرد در نقطه‌ي مطلوبي قرار داشته باشند. علاوه بر آن پيش‌نمازان نيز از قرائت صحيح برخوردار باشند.

وي تصريح كرد: در بخش پرداختن به زكات با چنين مواردي روبه‌رو نيستيم. آنونس و نماهنگ‌هايي در اين زمينه مي‌سازيم و از طريق آنها زكات را تبليغ مي‌كنيم. به عنوان نمونه در سال گذشته با تبليغات انجام شده، 240 ميليون تومان و در سال جاري 14 ميليارد تومان از سوي مراجع زيربط زكات جمع‌آوري شد.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما درباره‌ي چگونگي جذاب‌تر ساختن برنامه‌هاي مربوط به نماز اظهار كرد: هر برنامه‌اي چه معارفي، چه خبر، اجتماعي و اقتصادي مي‌تواند با نوآوري، جذاب‌تر باشد و مخاطبان را بيشتر تحت تاثير قرار دهد.

وي افزود: ما در ساخت برنامه‌هاي الگو اين‌گونه عمل نمي‌كنيم كه يك برنامه را توليد كنيم و از شبكه‌ها بخواهيم كه به مدت يك سال از آن پيروي كنند بلكه پس از گذشت مدتي از ساخت برنامه‌اي، اثر ديگري را با رويكردي جديد مي‌سازيم؛ چون اگر قرار باشد يك برنامه براي هر سال توليد و پخش شود اثري بر مخاطب نمي‌گذارد.

تقي‌پور در ادامه اظهار كرد: در سال جاري با مذاكرات انجام شده با معاونت سياسي قرار است سوژه‌هاي مناسب درباره‌ي نماز در گزارش‌هاي ويژه‌ي خبري بيشتر پخش شود و در آنها از الگوها دربحث نماز سخن به ميان آورده است. به عنوان نمونه اخيرا گزارشي پخش شد كه در آن نماز ملوانان بر عرشه‌ي كشتي به تصوير كشيده شده بود.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود تصريح كرد: در خيلي از برنامه‌ها بحث نماز به طور مستقيم مطرح نمي‌شود بلكه پيام آن نزديك‌تر شدن مخاطبان به مردم است؛ چرا كه زماني كه فرد احساس نياز به خدا كند به دنبال راهي براي نزديكي بيشتر به خدا مي‌رود كه يكي از مهم‌ترين اين راه‌ها اقامه‌ي نماز است.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره‌ي پرداخت غيرمستقيم به مقوله‌ي نماز در برنامه‌هاي رسانه‌ي ملي اظهار كرد: در برخي موارد بهتر است به صورت مستقيم به بحث نماز بپردازيم و در مواردي ديگر پرداخت غيرمستقيم اثر بيشتري دارد. به عنوان نمونه، احكام و قرائت نماز بهتر است به شيوه‌ي مستقيم بيان شود اما تشويق مخاطبان به نماز خواندن بايد به شيوه‌ي غيرمستقيم ترويج شود.

وي در زمينه‌ي ميزان رضايتمندي مخاطبان از عملكرد ستاد اقامه نماز گفت: هر سال مركز تحقيقات و مطالعات برنامه‌اي صدا و سيما دو يا سه نظرسنجي در اين زمينه انجام مي‌دهد. در آخرين نظرسنجي، 60 درصد مخاطبان از برنامه‌هاي مربوط به نماز احساس رضايت كردند اما تنها حدود 50 درصد از آنان از فلسفه‌ي نماز اطلاع داشتند.

تقي‌پور، مخاطب هدف برنامه‌هاي مربوط به نماز را كودكان و نوجوانان ذكر و اظهار كرد: تاثير برنامه‌ها بر اين دو قشر بيشتر است؛ بنابراين به آنها بيشتر مي‌پردازيم و در برنامه‌هايي مانند عمو پورنگ سعي مي‌كنيم بچه‌ها را بيشتر به سمت خداوند سوق دهيم. البته به گروه‌هاي سني ديگر نيز مي‌پردازيم.

وي در ادامه، آخرين انيميشن ساخته شده درباره‌ي نماز را «مريم مادربزرگ» از توليدات مركز همدان ذكر كرد.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما درباره‌ي اهم برنامه‌هاي در دست ساخت در زمينه‌ي نماز گفت: برنامه‌هايي كه به طور ويژه به نماز بپردازد در دست ساخت نداشته و نداريم. اما در برنامه‌هاي زيادي به طور غيرمستقيم به اين مقوله‌ي مهم مي‌پردازيم. در سريال‌هاي ماه رمضان سال جاري نيز بحث نماز و نيايش مطرح مي‌شود. رييس سازمان صدا و سيما نيز بسيار تاكيد دارد كه برنامه‌هاي رسانه‌ي ملي به نماز بپردازند.

وي با بيان اين ‌كه دو اقدام عمده در زمينه‌ي نماز انجام داده‌ايم، اظهار كرد: در دو سال گذشته مسابقه‌اي به نام «نامه‌اي به خدا» در سطح دانش‌آموزان دوران ابتدايي برگزار كرديم كه 75 هزار نامه از سراسر كشور به دست ما رسيد. يك گروه كارشناسي روي آنها كار كردند و 5 هزار از بهترين‌هاي اين نامه‌ها را انتخاب كردند تا بهترين آنها در كتابي با عنوان «چگونه خدا را دوست بداريم» چاپ شود.

تقي‌پور اضافه كرد: گروه ديگري نيز از نظر روانشناسي، جامعه‌شناسي، رفتاري، تكنولوژي آموزشي اين نامه‌ها را بررسي كردند تا اين نكته را دريابيم كه چگونه مي‌توانيم به خدا نزديك شويم. علاوه بر آن در طرحي با عنوان «پيك آسمانه» كه در تعطيلات نوروزي برگزار شد به بحث نماز در بين كاركنان صدا و سيما پرداختيم.

وي در ادامه گفت: حدود 60 برنامه‌ي آموزشي براي كودكان و نوجوانان را در دست اقدام داريم. علاوه بر آن در برنامه‌ي خانواده قرار است الگوهاي موفق براي تربيت فرزندان با بهره‌گيري از فرهنگ نماز ارائه شود. برگزاري دو يا سه مسابقه‌ي تلويزيوني درباره‌ نماز به منظور جلب كردن بيشتر توجه مردم به اين فريضه‌ي الهي از ديگر برنامه‌هاي ماست. نماز نخبگان نيز يكي ديگر از برنامه‌هاي ويژه‌ي ما در اين زمينه است كه به منظور الگوسازي در سطح جامعه با معرفي نمونه‌هاي موفق انجام مي‌شود.

رييس ستاد اقامه نماز و احياي زكات سازمان صدا و سيما با اشاره به سايت اين ستاد اظهار كرد: قرار است سايت www.salat.ir در سال جاري راه‌اندازي شود كه در آن پژوهش‌هاي انجام شده، پايان‌نامه‌هاي دانشگاهي، تفسيرهاي مختلف آيات مربوط به نماز عرضه مي‌شود.

حسين داريزين دبير هفتمين جشنواره‌ي نماز و نيايش، در پايان درباره‌ي اين رويداد فرهنگي گفت: اين جشنواره نهم شهريورماه با حضور رييس سازمان صدا و سيما و هنرمندان در سالن همايش‌هاي صدا و سيما برگزار مي‌شود و تا كنون 400 برنامه به منظور شركت در اين جشنواره به دست ما رسيده است.

انتهاي پيام
 سه شنبه 4 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن