واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني:فراكسيون فرهنگيان نگاهي نو به مقوله آموزش وپرورش داشته باشد
علي لاريجاني عصر روز سه شنبه در مجمع عمومي فراكسيون فرهنگيان مجلس تاكيد كرد: حضور شخصيتهاي سياسي مختلف با قابليتهايي كه از آن برخوردارند، نشان ميدهد كه مساله فرهنگ براي همه ما جدي است.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، لاريجاني با بيان اين كه توجه نمايندگان و مجلس به مقوله فرهنگ، ريشه در باورهاي انقلابي وديني و همچنين سابقه فرهنگي و تمدني ايرانيان دارد، افزود: تشكيل اين فراكسيون را به فال نيك مي گيريم .
رييس مجلس با بيان اينكه مساله آموزش و پرورش و مسايل تربيت نيروي انساني از زيربناهاي ايران توسعه يافته است گفت: امروز شاهد نارساييهايي در دستگاههاي مرتبط با امر آموزش و تربيت نيروي انساني هستيم و معلمان و بازنشستگان فرهنگي گلايههايي را در زمينه مسايل مادي و معيشتي دارند.
رييس مجلس اظهار داشت: فرهنگيان قشر ممتاز كشور هستند و در بيشتر مواردي كه نظام به ياري آنها در حوزه فعاليتهاي جهادي و خدماتي نياز داشته پيشتاز بوده اند.
لاريجاني با بيان اينكه مجلس هفتم گامهاي خوبي را براي حل مشكلات آموزش و پرورش برداشت يادآور شد با اين حال هنوز مشكلات ساختاري در حوزه آموزش و پرورش و نحوه تعامل با فرهنگيان وجود دارد.
لاريجاني به اعضاي فراكسيون فرهنگيان توصيه كرد كه با توجه به تعاملات آنها با فرهنگيان مكانيسمي را طراحي كنند كه كمبود منابع در بودجه جاري وزارت آموزش و پرورش مرتفع شود.
رييس مجلس يادآور شد: در گذشته هرگاه آموزش و پرورش با كمبود منابع در بخش بودجه جاري رو به رو ميشد، مجلس تلاش ميكرد تا اين كمبودها به نحوي حل و تامين شود و به همين خاطر حل اين مشكلات پروسه طولاني مدتي بود.
لاريجاني تاكيد كرد: حجم نيروي انساني در آموزش و پرورش زياد است و دولت تامين مالي لازم را ندارد تا وقتي كه در اين دالان حركت ميكنيم نميتوانيم دردي را دوا كنيم.
رييس مجلس افزود: بايد براي حل اين مشكل آموزش و پرورش راه علاجي يافت.
اگر ميخواهيد به يك آب زلالي برسيم اين چاه آب زيادي ندارد و بايد از ابتكارات ديگري استفاده و علاج مبنايي كرد.
لاريجاني با اشاره به برخي طرحهاي دولتهاي گذشته براي حل مشكلات مربوط به آموزش و پرورش و بينتيجه ماندن اين طرحها اظهار داشت: زماني طرح مدارس غير انتفاعي مطرح شد اما مشكلات را حل نكرد و در دورهاي هم دولت به دنبال آن بود كه مدارس به صورت مستقل اداره شوند و دولت تنها يارانهاي براي تامين مالي آنها پرداخت كند كه به نتيجه نرسيد.
وي افزود: به رغم بحثها و گفت و گوهاي صورت گرفته، هيچ وقت مباحث به چهارچوب منضبطي نرسيدند و شيوههاي اتخاذ شده و راه حلها راه به جايي نبرد.
وي خطاب به اعضاي فراكسيون فرهنگيان گفت: اگر ميخواهيد كار مبنايي كنيد، روي راههاي اصولي بيانديشيد تا اين عارضه حل شود. اينكه شما نيروهاي فهيم مجلس از تخصصهاي مختلف در اين فراكسيون جمع شديد، وقتي اميدوار كننده است كه موضوعات اساسي آموزشي و پرورشي مطرح شود.
لاريجاني با اشاره به گستردگي حوزه آموزش و پرورش، اظهار داشت: شما راه حلي بيابيد كه با توجه به اين گستردگي و نيز كمبود منابع چطور عمل كنيم كه معلمان از حقوق مكفي برخوردار شوند تا بار ستادي روي وزارت نيز كم شود . اگر به راه حلي رسيديد، از طريق كميسيون تخصصي رسيدگي خواهد شد تا به صحن بيايد.
لاريجاني با تاكيد بر تقويت بعد نظارتي فراكسيون فرهنگيان، افزود: از نمايندگان انتظار ميرود كه با نظارت درست، از وقوع حوادث پيشگيري كنند.
بهترين سازوكار اين است كه دولت و مجلس در ارتباط نزديك، اطلاعات را دريافت و از بروز مشكلات جلوگيري كند.
رييس مجلس تصريح كرد: بايد استراتژي پيشگيرانهاي داشت لذا اين مساله اقتضا ميكند كه فراكسيون نقش پيشگيرانه داشته باشد.
لاريجاني از اعضاي اين فراكسيون خواست كه سيستم نظارتي پرتحرك و شفافي را طراحي كنند.
رييس مجلس تصريح كرد: فراكسيون فرهنگيان ميتواند موضوع نظارتها را به طور جامع پيگيري و به مجلس ارايه كند تا در صورت لزوم تغييراتي در سيستم نظارتي مجلس اعمال شود.
لاريجاني در پايان تاكيد كرد: من به موضوع معلمان حساس هستم و منتظرم كه از اين فراكسيون يك نگاه نو و جديدي به معلمان و نحوه تعامل وزارتخانه و روند امور را داشته باشيم.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]