واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هاشمي شاهرودي:متاسفانه دولتي هاحاضربه شكايت از مفسدين اقتصادي نيستند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آيت الله "محمود هاشمي شاهرودي" رييس قوه قضاييه روز سه شنبه گفت كه "متاسفانه دولتي ها در پرونده هاي مفاسد اقتصادي حاضر به شكايت از مفسدين اقتصادي نيستند".
وي در همايش "بهداشت قضايي و كاهش ورودي پرونده ها" در تهران گفت: طرف هاي دولتي براي طرح شكايت در پرونده هاي مفاسد اقتصادي با اجبار مدعي العموم و دادستان شكايت كنند.
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به اينكه مبارزه با مفاسد اقتصادي و اجتماعي را نبايد سياسي كرد و شعاري به آن پرداخت، بلكه اين مبارزه بايد به صورت علمي صورت گيرد، گفت: كارنامه بسياري از افرادي كه شعار مبارزه با مفاسد مي دهند، سالم نيست.
رييس قوه قضاييه تاكيد كرد: بايد از تكنيك هاي مدرن براي جلوگيري از فساد و بروز اختلافات استفاده كرد و از نظارت هاي موازي كه مانع سرمايه گذاري مي شود، جلوگيري كرد.
وي با اشاره به وجود پرونده هايي با 14 هزار شاكي در زمينه انبوه سازي اين سووال را مطرح كرد كه "چرا چنين پرونده هايي در كشور هاي ديگر وجود ندارد"؟،
رييس قوه قضاييه خود به اين سووال پاسخ داد كه "ساختارها و مقررات مربوط به انبوه سازي در كشورهاي ديگر منظم، شفاف و مدرن است".
"هاشمي شاهرودي"با تاكيد بر برخورد با جرايم سنگين و مفاسد اقتصادي و اجتماعي گفت: بهترين راه مبارزه و علاج كار، بهداشت قضايي است و دستگاه قضايي به عنوان متولي پيشگيري از جرم بايد ريشه هاي جرم را از دستگاه اجرايي مطالبه كند.
وي افزود: اگر تصدي گري دولت در بخش اقتصاد كاهش يابد و هر نوع سرمايه گذاري نيازمند مجوز نباشد، ارتشاء، رشوه ، رانت و فساد نيز كاهش خواهد يافت.
رييس قوه قضاييه بهداشت قضايي را از جمله وظايف ذاتي سيستم قضايي دانست و گفت: اولويت دستگاه قضايي اتخاذ رويه بهداشت قضايي است.
"هاشمي شاهرودي" بهداشت قضايي را پيشگيري از جرم و ريشه يابي و آسيب شناسي تخلفات و جرايم و رفع موانع آن تعريف كرد و گفت: سلامت حقوقي جامعه از اولويت ها است.
وي گفت: توسعه دادگاه ها و شعب دادسرا مانند افزايش درمانگاه بدون توجه به سلامت انسان ها است.
رييس قوه قضاييه گفت: جامعه اي از لحاظ عدالت ايده آل است كه دادگاه، دادسرا و زندان در آن كم باشد و حقوق افراد كمتر تضييغ شود.
وي افزود: عدالت ايده آل در جامعه فقط با ايجاد ساز و كار مناسب در راستاي تحقق سلامت و بهداشت قضايي ايجاد مي شود.
رييس قوه قضاييه با تاكيد بر تعامل و همكاري دستگاه قضايي و اجرايي، با رويكرد بهداشت قضايي گفت: با همكاري مسوولان و آسيب شناسي درست و دقيق بايد ريشه هاي اختلافات خشكانده شود تا شاهد كاهش ورودي پرونده ها در دستگاه قضايي باشيم.
"هاشمي شاهرودي" با تاكيد به تشكيل كميته هاي مشترك ميان مديران قضايي و اجرايي در همه بخشهايي كه سرمنشاء بروز اختلافات و پديد آمدن پرونده هاي قضايي است، گفت: مديران قضايي با تجربه بالاي خود آسيب شناسي كنند و سازو كارهاي لازم را در اين زمينه بيابند.
وي گفت: در مسايل فرهنگي و آموزشي نيز توجه به بهداشت مهم است و بايد در ادارات نسبت به مسايل منافي عفت و حجاب مقررات سختي در گزينش انفصال و تشويق به عمل آيد.
"هاشمي شاهرودي" همچنين با اشاره به اينكه مساله مربوط به قانون خانواده نيز در كشور رو به تهديد است، گفت : بايد مراقب باشيم كه كانون خانواده به سمت كانون خانواده هاي غربي گرايش پيدا نكند و اين موضوع فقط با بهداشت قضايي امكان پذير است.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]