واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مؤمني در گفتوگو با فارس خبر داد: 30 ميليون تومان؛ بودجه دومين جشن داستان انقلاب
خبرگزاري فارس: مدير مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري از برگزاري دومين جشن داستان انقلاب در آذر يا دي ماه سال جاري خبر داد و گفت: قرار است بودجه امسال جشنواره به 30 ميليون تومان افزايش يابد.
محسن مؤمني شريف نويسنده و مدير مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري در گفتوگو با خبرنگار ادبي فارس گفت: قرار است بودجه امسال جشنواره داستان انقلاب به 30 ميليون تومان افزايش يابد. در دوره اول بودجه كمتر از اين بود و ما هم به همان ميزان براي خودمان كار تعريف كرده بويم اما وقتي دوستان وزارت ارشاد اعلام كردند آنها هم مايلند در اين امر فرهنگي شراكت داشته باشند، گستره كار را افزايش داديم ولي عملا چنين اتفاقي نيفتاد. لذا امسال سعي ميكنيم روي دارايي و توانايي اندك خودمان حساب كنيم تا اگر كسي هم كمكمان نكرد، بعداً شرمنده دوستان و شركتكنندگان نشويم.
وي تصريح كرد: قطعا هزينه اين دست كارها و اصولاً جشنوارهها در ايران بيش از اين رقمهاست اما در حوزه هنري به خاطر انگيزه غيرمادي مجموعه، معمولاً كارها ارزانتر تمام ميشود.
مدير مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري جشنواره داستان انقلاب، جشن مهم و معناداري است كه اميدواريم هر سال برگزار شود. دبيرخانه دومين دوره اين جشنواره فعاليتش را آغاز كرده و ما اميدواريم تمامي مراحل آن پيش از بهمن به پايان برسد تا فرصت مناسبي براي پرداختن به آن باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا قرار است دومين جشن داستان انقلاب قبل از بهمن ماه برگزار شود بيان داشت: بهمن اوج شلوغي كارهاي فرهنگي پرطمطراق و تراكم اخبار سياسي است معمولا در اين ميان كارهاي بيادعايي مانند جشنواره داستان انقلاب فدا ميشوند به همين دليل جشنواره دوم در اواخر آذر و يا دي ماه سال جاري برگزار خواهد شود تا فرصتي براي نقد اين جشنواره فراهم شود.
مؤمني درباره دستاوردهاي جشنواره نخستين اظهار داشت: نخستين وظيفهاي كه دوره اول بر عهده داشت ايجاد دغدغه در ميان نويسندگان براي پرداختن به موضوع انقلاب اسلامي بود كه گمان ميكنم تقريباً به اين مهم رسيديم. ديگر آنكه ما با گروه زيادي از نويسندگان جوان مواجه شديم كه مستعد هستند و ميتوان با آنها ارتباط داشت و از انرژي و استعداد آنان در اين جهت كمك گرفت. شايد در ميان همه دستاوردهاي جشنواره نخستين، اين از همه مهمتر باشد. علاوه بر همه اينها از جشنواره اول ما صاحب سه رمان انقلاب شديم كه ان شاءالله منتشر خواهند شد.
نويسنده رمان «ماه و بلوط» در مورد فرمايشي شدن جشنوارههاي اين چنيني عنوان كرد: جشن داستان انقلاب نميتواند فرمايشي باشد زيرا ما نه آنقدر قدرت داريم كه به كسي فرمان برانيم و نه آنقدر وضعمان خوب است كه كسي را طميع كنيم! بلكه ما با برگزاري چنين برنامههايي يك وظيفه مغفول ماندهاي را به نويسندگان و هنرمندانمان يادآوري ميكنيم و آن اين كه در همين عمر خودمان اتفاقي در اين سوي آب افتاد كه دنيايي را تحت تأثير خود قرار داد و طرحي ديگر در جهان انداخت؛ به گمان ما آيندگان در اين باره از ما انتظاراتي خواهند داشت و اگر در اينباره كوتاهي كنيم، ما را نخواهند بخشيد.
وي با اشاره با حمايتي كه شايع است مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري چند سالي است از داستان انقلاب ميكند، تصريح كرد: به عنوان يك نويسنده نميتوانم ادعا كنم حمايتي در كار است بلكه فرقي كه ما با ناشران ديگر داريم اين است كه، علاوه بر كمكهاي فكري و ارائه اطلاعات تاريخي به مؤلفان، حقالتأليف چاپهاي اول را زودتر از معمول به آنان ميپردازيم.
مؤمني با اشاره به بحث انگ سفارشينويسي كه گاهي به نويسندگان ارزشي زده ميشود، گفت: اين نوع انگ زدنها هم از ديگر هنرهاي روشنفكري بيمار ماست كه معمولاً تقصير خودش را با متهم كردن ديگران جبران ميكند! اولاً سفارشنويس يعني كسي كه براي پول مينويسد نه براي عقيده. خوشبختانه براي كساني كه به خاطر اعتقاداتشان جان خود را به دست گرفتهاند و با مهماجمان وطن جنگيدهاند، چنين چيزهايي نميچسبد! ثانياً، در عالم حرفهاي اصلا بحث كار سفارشي و غيرسفارشي نداريم و اگر نويسندگان ما حرفهاي شوند اين بحثها بيمعني خواهد بود. در دنيايي كه نويسندگان بزرگش براي خاندانهاي بزرگ و سياستمداران نه خيلي خوشنام زندگينامه داستاني مينويسند و يا كارگردانان بزرگ براي تجليل گردانندگان سرمايهدار كمپانيهاي اقتصادي فيلمهاي آنچناني ميسازند، نوشتن از انقلاب اسلامي و شهيدان سرافراز ما، افتخار بزرگي است كه نصيب هر كسي نميشود.
انتهاي پيام/ش
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]