واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با ابلاغ رييس جمهور عرضه كالاها و ارائه خدمات در ايران مشمول قانون ماليات بر ارزش افزوده شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
رييس جمهور در راستاي رفع نارسايى هاى مالياتى شفاف سازى مبادلات و فعاليتهاى اقتصادى و حمايت از توليدكنندگان و نظارت راهبردي بر عرصه كسب و كار، قانون ماليات بر ارزش افزوده شامل 53 ماده و 47 تبصره كه در مجلس تصويب و به تأييد شوراي نگهبان رسيده است را براي اجرا ابلاغ كرد.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، بر اساس قانون ماليات بر ارزش افزوده، كالاهاي موضوع اين قانون كه توسط مؤدي خريداري، تحصيل يا توليد ميشود، در صورتي كه براي استفاده شغلي به عنوان دارايي در دفاتر ثبت شود يا براي مصارف شخصي برداشته شود، عرضه كالا به خود محسوب و مشمول ماليات خواهدشد و اشخاصي كه به عرضه كالا و ارائه خدمت و واردات و صادرات آنها مبادرت ميكنند، به عنوان مؤدي شناخته شده و مشمول مقررات اين قانون خواهند بود.
بر اساس اين قانون هرسال شمسي به چهار دوره مالياتي سه ماهه، تقسيم ميشود. در صورتي كه شروع يا خاتمه فعاليت مؤدي در خلال يك دوره مالياتي باشد، زمان فعاليت مؤدي طي دوره مربوط يك دوره مالياتي تلقي ميشود و وزير امور اقتصادي و دارايي مجاز است با پيشنهاد سازمان امور مالياتي كشور مدت دوره مالياتي را براي هر گروه از مؤديان دو يا يك ماهه تعيين كند.
بر اساس اين ابلاغيه، تاريخ تعلق ماليات بر عرضه كالا، تاريخ صورتحساب، تاريخ تحويل كالا يا تاريخ تحقق معامله كالا، تعلق ماليات بر ارائه خدمات تاريخ صورتحساب يا تاريخ ارائه خدمت، در مورد صادرات، هنگام صدور (از حيث استرداد) و در مورد واردات تاريخ ترخيص كالا از گمرك و درخصوص خدمت تعيين شده است.
بر اساس اين قانون عرضه كالاها و ارائه خدمات محصولات كشاورزي فرآوري نشده؛ دام و طيور زنده، آبزيان، زنبورعسل و نوغان؛انواع كود، سم، بذر و نهال؛ آرد خبازي، نان، گوشت، قند، شكر، برنج، حبوبات و سويا، شير، پنير، روغن نباتي و شيرخشك مخصوص تغذيه كودكان؛ كتاب، مطبوعات، دفاتر تحرير و انواع كاغذ چاپ، تحرير و مطبوعات؛كـالاهاي اهـدايي به صـورت بلاعـوض به وزارتـخانهها، مؤسـسات دولتـي و نهادهاي عمومي غيردولتي با تأييـد هيئت وزيران و حـوزههاي علميه با تأيـيد حوزه گيرنده هدايا و اموال غير منقول از پرداخت اين عوارض معاف هستند.
بر اساس اين قانون همچنين انواع دارو، لوازم مصرفي درماني، خدمات درماني (انساني، حيواني و گياهي) و خدمات توانبخشي و حمايتي؛خدمات مشمول ماليات بر درآمد حقوق، موضوع قانون مالياتهاي مستقيم؛خدمات بانكي و اعتباري بانكها، مؤسسات و تعاونيهاي اعتباري و صندوقهاي قرضالحسنه مجاز و صندوق تعاون؛ خدمات حمل و نقل عمومي و مسافري درون و برونشهري جادهاي، ريلي، هوايي و دريايي؛ فرش دستباف؛ انواع خدمات پژوهشي و آموزشي كه طبق آييننامهاي كه با پيشنهاد مشترك وزارتخانههاي علوم تحقيقات و فناوري، امور اقتصادي و دارايي، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آموزش و پرورش و كار و امور اجتماعي ظرف مدت شش ماه از تاريخ تصويب اين قانون به تصويب هيات وزيران ميرسد؛ خوراك دام و طيور؛ رادار و تجهيزات كمك ناوبري هوانوردي ويژه فرودگاهها و اقلام با مصارف صرفاً دفاعي (نظامي و انتظامي) و امنيتي از پرداخت اين عوارض معاف هستند.
بر اين اساس نرخ ماليات بر ارزش افزوده كالاهاي خاص چون انواع سيگار و محصولات دخاني، 12 درصد و انواع بنزين و سوخت هواپيما، 20 درصد؛ تعيين شده است.
بر اين اساس، اين قانون به دولت اجازه مي دهد بابت خروج هر مسافر از مرزهاي هوايي 250 هزار ريال و از مرزهاي دريايي و زميني مبلغ 50 هزار ريال از مسافران دريافت و به حساب درآمد عمومي (نزد خزانهداري كل كشور) واريز كند. تغييرات اين مبالغ هر سه سال يك بار با توجه به نرخ تورم با تصويب هيأتوزيران تعيين ميشود.
بر اساس اين قانون از تاريخ لازمالاجرا شدن اين قانون، قانون اصلاح موادي از قانون برنامه سوم توسعه و چگونگي برقراري و وصول عوارض و ساير وجوه از توليدكنندگان كالا، ارائهدهندگان خدمات و كالاهاي وارداتي مصوب 1381 و اصلاحيه بعدي آن و ساير قوانين و مقررات خاص و عام مغاير مربوط به دريافت هرگونه ماليات غيرمستقيم و عوارض بر واردات و توليد كالاها و ارائه خدمات لغو شده و برقراري و دريافت هرگونه ماليات غيرمستقيم و عوارض ديگر از توليدكنندگان و واردكنندگان كالاها و ارائهدهندگان خدمات ممنوع است. حكم اين ماده شامل قوانين و مقررات مغايري كه شمول قوانين و مقررات عمومي بر آنها مستلزم ذكر نام يا تصريح نام است، نيز است.
انتهاي پيام
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]