واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر /جزئيات آئين نامه تسهيلات آموزشي دانشجويان شاهد و ايثارگر علوم پزشكي
آئين نامه تسهيلات آموزشي دانشجويان شاهد و ايثارگر علوم پزشكي شاغل به تحصيل در دوره هاي دكتري پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي، كارشناسي پيوسته و ناپيوسته و كارداني به دانشگاههاي علوم پزشكي ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار مهر، تسهيلات اين آئين نامه متناسب با مواد آن به دانشجويان شاهد و ايثارگر كه فرزندان و همسران شهيد يا شهيده، مفقود الاثر ، آزاده، جانباز 50 درصد و بالاتر، آزاده با حداقل 6 ماه سابقه اسارت، جانباز 25 درصد و بالاتر و همچنين جانباز با حداقل 15 درصد جانبازي و 3 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه و رزمنده با حداقل 6 ماه متوالي يا 9 ماه متناوب سابقه حضور داوطلبانه در جبهه را شامل مي شوند، تعلق مي گيرد.
ستاد شاهد و ايثارگر در اين آئين نامه شوراي متشكل از رئيس دانشگاه، معاون آموزشي و دانشجويي، رئيس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان، دبير ستاد شاهد و ايثارگر، مديركل امور آموزشي دانشگاه، معاون فرهنگي بنياد شهيد، يك نفر از استادان مشاور و يك نفر از دانشجويان شاهد و ايثارگر است.
ثبت نام
به دانشجوي جانبازي كه به علت بيماري و يا ادامه درمان نتواند در مهلت تعيين شده براي ثبت نام در هر نيمسال مراجعه كند، اجازه داده مي شود (مشروط بر اينكه گواهي پزشكي كه به تأييد ستاد رسيده باشد ارائه كند) تا زمان حذف و اضافه انتخاب واحد كند.
واحدهاي درسي
دانشجويان شاهد و ايثارگر مي توانند در هر نيمسال حداقل 10 واحد انتخاب كنند و حداكثر تا چهار نيمسال از نيمسال هايي كه دانشجو 10 واحد انتخاب كرده است با نظر ستاد جزء سقف سنوات مجاز تحصيلي دانشجو محاسبه نخواهد شد.
در نيمسالي كه دانشجوي شاهد و ايثارگر خارج از اختيار خود مجبور به انتخاب كمتر از 10 واحد بوده است، در صورت كسر ميانگين نيمسال (كمتر از 12 يا 14 با توجه به آئين نامه هاي آموزشي مربوطه) آن نيمسال به عنوان نيمسال مشروطي محاسبه نخواهد شد.
دانشجوي شاهد و ايثارگري كه با گذراندن 8 واحد درسي فارغ التحصيل مي شود در صورتيكه ميانگين كل نمرات او حداقل 14 باشد، مي تواند در دوره تابستاني حداكثر 8 واحد انتخاب كند.
دانشجوي شاهد و ايثارگر كه جهت شركت در آزمون هاي جامع علوم پايه و يا پيش كارورزي حداكثر 8 واحد درسي باقيمانده داشته باشد، با تشخيص و تأييد ستاد مجاز به انتخاب حداكثر 8 واحد در دوره تابستاني است.
حضور و غياب
دانشجوي شاهد و ايثارگري كه به دليل انجام معالجات پزشكي ناشي از صدمات جنگ يا متاثر از آلام گذشته نتواند در جلسه و يا جلسات امتحاني درس يا دروس گرفته شده شركت كند با تأييد مدارك توسط ستاد مي تواند طبق برنامه اي كه از طرف گروه آموزشي ذيربط تعيين مي شود حداكثر تا پايان نيمسال بعدي در امتحان آن درس يا دروس شركت كند در غيراين صورت درس يا دروس مذكور حذف مي شود.
تشخيص موجه و يا غير موجه بودن غيبت دانشجويان شاهد و ايثارگر در كلاس درس و يا در جلسات امتحان ميان نيمسال، پايان نيمسال، آزمونهاي جامع علوم پايه و پيش كارورزي بر عهده ستاد است.
حذف و اضافه
دانشجوي شاهد و ايثارگر مي تواند دو درس نظري خود را تا 5 هفته مانده به پايان نيمسال تحصيلي حذف كند مشروط بر اينكه تعداد واحدهاي باقيمانده از او 10 واحد كمتر نشود. (دانشجويان شاهد و ايثارگر حداكثر براي 2 مرتبه در مقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته، 3 مرتبه در مقطع كارشناسي و 4 مرتبه در مقاطع بالاتر مي توانند از تسهيلات ماده مذكور بهره مند شوند.)
تشخيص قادر نبودن به ادامه تحصيل در هر نيمسال تحصيلي بر عهده ستاد است كه در آن صورت آن نيمسال جزو سنوات تحصيلي دانشجو محسوب نخواهد شد. (دانشجويان شاهد و ايثارگر حداكثر براي 2 مرتبه در مقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته، 3 مرتبه در مقطع كارشناسي و 4 مرتبه در مقاطع بالاتر مي توانند از تسهيلات ماده مذكور بهره مند شوند.)
ارزيابي پيشرفت تحصيلي دانشجو
مدت زمان امتحانهاي ميان نيمسال و پايان نيمسال براي دانشجويان جانباز با توجه به وضعيت جسماني آنها بنا به تشخيص ستاد حداكثر تا 2 برابر مدت زمان معمول آنها قابل افزايش است. مدت زمان آزمون هاي جامع علوم پايه پزشكي و پيش كارورزي نيز تا 25 درصد مدت زمان امتحانات مذكور براي دانشجويان جانباز قابل افزايش خواهد بود.
نمرات مردودي حداكثر 3 درس دانشجويان شاهد و ايثارگر شاغل به تحصيل در ميانگين كل نمرات پايان نيمسال و ميانگين كل نمرات آنها محسوب نمي شود مشروط بر اينكه نمرات هر يك از دروس پس از اخذ آنها و شركت در امتحان هاي مربوطه در اولين فرصت ممكن كمتر از 12 نباشد. جهت دانشجويان جانباز 25 درصد به بالا به ازاي هر 10 درصد اضافه جانبازي، يك درس به سه درس اضافه مي شود در هر حال دروس حذف شده نبايد از 5 درس تجاوز كند.
جهت جبران كسر ميانگين كل دوره تحصيل در مقاطع كارشناسي ناپيوسته و كارداني، دانشجويان شاهد و ايثارگر مي توانند دروس مزبور را با رعايت ساير شرايط، در سقف سنوات تحصيلي در دو نيمسال تكرار كنند.
در دوره هاي دكتري عمومي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي دروسي را كه دانشجوي شاهد و ايثارگر جهت جبران كسر ميانگين در سقف سنوات مجاز مرحله مربوطه اخذ مي كند در صورتيكه نمرات آنها از حد نصاب ميانگين مرحله مربوطه بالاتر باشد نمرات مردودي قبلي درس مورد نظر از نمرات مرحله مربوطه حذف مي شود و تنها در ميانگين كل تحصيل در نظر گرفته خواهد شد.
حداكثر 4 نيمسال از نيمسال هايي را كه دانشجوي شاهد و ايثارگر جهت جبران كسري ميانگين انتخاب واحد مي كند جزء حداكثر سنوات تحصيلي وي محاسبه نخواهد شد.
در صورت قبولي دانشجوي شاهد و ايثارگر در آزمون هاي جامع علوم پايه پزشكي و پيش كارورزي در يكي از دروس اعلام شده پس از آزمون و يا كسر ميانگين كل مرحله مربوطه (مرحله علوم پايه پزشكي و پيش كارورزي ) قبولي در آزمون جامع مذكور تا جبران ميانگين آن مرحله و يا قبولي در درس مذكور محفوظ باقي خواهد ماند.
مرخصي
در صورتي كه مرخصي دانشجوي شاهد و ايثارگري براي معالجات پزشكي ناشي از صدمات جنگ باشد و مدت درمان بيش از يك ماه ادامه يابد و مدارك مربوط مورد تأييد ستاد واقع شود آن نيمسال جزء سنوات تحصيلي دانشجو محسوب نمي شود. همچنين علاوه بر مرخصي تحصيلي مجاز، اعطاي 4 نيمسال مرخصي بدون احتساب در سنوات به همسران (شهيد، جانباز 50 درصد و بالاتر و جانباز اعصاب و روان با حداقل 25 درصد جانبازي) با تأييد ستاد بلامانع است.
انتقال
پذيرش كليه دروس گذرانده شده دانشجوي شاهد و ايثارگر انتقالي توسط دانشگاه مقصد الزامي است.
تغيير رشته
دانشجويان شاهد و ايثارگر مي توانند در صورت موافقت شوراي آموزشي دانشگاه فارغ از شرايط احراز رتبه نسبي، از مقطع بالاتر به مقطع پائين تر تغيير رشته دهند. براي دانشجويان شاهد و ايثارگر نمرات دروس پذيرفته نشده از رشته قبل در رشته جديد محاسبه نمي شود.
دانشجويان شاهد و ايثارگر كه به دليل مشكلات آموزشي از ادامه تحصيل در دوره دكتري عمومي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي محروم مي شوند در صورتي كه كمتر از 68 واحد گذرانده و ميانگين كل نمرات آنها مساوي يا بيشتر از 10 باشد، مي توانند به مقطع كارداني تغيير رشته دهند و در صورتي كه بيش از 68 واحد گذرانده باشند، مي توانند به مقطع كارداني، كارشناسي پيوسته و ناپيوسته تغيير رشته دهند. (مشروط بر اينكه ميانگين كل نمرات آنها مساوي يا بيشتر از 10 باشد)
ستاد شاهد و ايثارگر دانشگاه مي تواند تأييد برخي از مواد اين آئين نامه كه اجراي آنها منوط به تأييد ستاد است را به مديريت امور دانشجويان شاهد و ايثارگر دانشگاه تفويض كند.
كليه آئين نامه هاي تسهيلات آموزشي دانشجويان شاهد و ايثارگر (آئين نامه تسهيلات آموزشي دوره كارشناسي ارشد ناپيوسته مصوب جلسه شوراي عالي برنامه ريزي در تاريخ 14 آبان سال 74، آئين نامه اجرايي آموزش عالي آزادگان تصويب نامه هيئت وزيران شماره 85634 ت 293 هـ در تاريخ 4 آبان سال 69 و آئين نامه نقل و انتقال 5 درصد دانشجويان شاهد و ايثارگر و ... ) كمافي السابق به قوت خود باقي بوده و مفاد آن لازم الاجرا است.
اين آئين نامه عطف به ماسبق نمي شود و صرفاً شامل دانشجويان شاغل به تحصيل در مقاطع فعلي مي شود.
مرجع نهايي تفسير مواد اين آئين نامه و موارد اختلافي با آئين نامه هاي قبلي بر عهده اداره كل دانشجويان شاهد و ايثارگر وزارت متبوع خواهد بود.
آئين نامه تسهيلات آموزشي دانشجويان شاهد و ايثارگر به امضاء معاون رئيس جمهور و رئيس بنياد شهيد و ايثارگران، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، وزير آموزش و پرورش و رئيس دانشگاه آزاد اسلامي رسيده است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 616]