واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از مدارس فوتبال-1مدارسي براي تلف كردن وقت و سرگرمي / پر هياهو و خالي از امكانات
خبرگزاري مهر- گروه ورزشي: مدارس فوتبال در ايران هر چند با هياهو و تبليغات زيادي راه انداز ي مي شوند اما زماني كه آنها را با استاندارهاي جهاني مقايسه مي كنيم فاصله اي زياد و غير قابل قياس دارند و به هيچ وجه نمي توان نام مدرسه فوتبال را بر روي آنها گذاشت.
به گزارش خبرنگار مهر، وقتي هوا رو به گرمي مي گرايد و فصل تابستان جاي بهار را در دل طبيعت مي گيرد زنگ مدارس فوتبال براي خيل عظيمي از پسر بچه هاي فوتبالدوست به صدا درمي آيد. نوجوانان و جواناني كه با متصور شدن آينده اي فوتبالي حتي در هياهوي درس و مدرسه از هر فرصتي براي به گردش درآوردن توپ پلاستيكي فوتبال در كوچه و پس كوچه هاي محل خود استفاده مي كردند.
و اينك كه از مشغله هاي درس و امتحان پايان يك سال تحصيلي رهايي پيدا كرده اند، براي ثبت نام در مدرسه تابستاني خود دست به دامن والدين مي شوند، مدارسي كه فقط در همين ايام و بيشتر در لابه لاي صفحات روزنامه ها مي توان نام و نشاني از آنها يافت.
اين مدارس فوتبال خانه اميد بسياري از خانواده هاست براي آنكه در آينده اي نزديك فرزند مشتاق خود را در يكي از باشگاه هاي مطرح و بعد از آن تيم ملي ببينند. غافل از اينكه اين آرزوها در مدارسي تحقق پيدا مي كند كه استاندارهاي لازم و كافي را به خود ديده و ازآن بهره مي برند نه مدارس فوتبالي كه در بسياري از زمينه ها فاقد امكانات لازم و بهينه است چه رسد به داشتن استاندارد لازم.
در دنياي امروز كه ورزش و در راس آن فوتبال كانال هاي ارتباطي مستقيم و محكمي با مسائل فرهنگي، اقتصادي، علمي و حتي سياسي در عرصه هاي داخلي و بين المللي برقرار كرده است، بسياري از كشورها مدارس فوتبال را تنها به قصد تقويت و تغذيه به جاي تيم هاي پايه تاسيس و راه اندازي مي كنند تا گام هاي ريز خود را براي طي كردن مسير طولاني رسيدن به تيم ملي مقتدر بردارند.
در اين كشورها مدارس فوتبال در واقع حكم آكادمي فوتبال را دارد كه حتي يارگيري در آنها بر اساس معيارهايي خاص و در راستاي پيشبرد اهداف تعيين شده صورت مي گيرد. براي نزديك شدن به اين اهداف كوتاه مدت و بلند مدت نظارت هاي دقيقي بر روي شرايط افراد جذب شده، گروه بندي آنها براساس سن و سال و حتي ويژگي هاي فيزيكي، فراهم آوردن امكانات لازم شامل وسايل و البسه ورزش، وسايل اياب و ذهاب، مكان مناسب براي استراحت (خوابگاه)، استفاده از منوهاي غذايي مناسب به منظور تغذيه مفيد دانش آموزان، به كارگماشتن مربياني آگاه و لايق براي تمرين دهي، برپايي جلسات تمريني در زميني با ابعاد متناسب با تعداد بازيكنان و چمن مناسب مي شود و در نهايت اينكه براي استعداد يابي در اين مدارس هم برنامه ريزي هاي خاص و ويژه اي صورت مي گيرد تا بتوان از خروجي هاي آنها بهترين بهره برداري را كرد.
حال آنكه مدارس فوتبال ايران كه معمولا نام ملي پوشان پيشين و مربيان محبوب كل اعتبار آنها را تامين مي كنند اينچنين برنامه ريزي هايي را كه لازمه استاندارد بودن است ، كمتر به كار گرفته اند.
حسن ميرزاآقابيگ كه پيش از اين معاونت ورزشي اداره كل تربيت بدني استان تهران و رياست اماكن ورزشي سازمان تربيت بدني را بر عهده داشت در گفتگو با خبرنگار مهر اين مطلب را تاييد كرد:" در خوشبينانه ترين حالت مدارس فوتبال ما تنها 20 درصد استانداردهاي لازم را دارند. اين در حاليست كه فدراسيون جهاني فوتبال (فيفا) استانداردهاي لازم براي تاسيس و راه اندازي مدارس فوتبال در تمام دنيا را تعيين و آنها را به همه كشورها از جمله ايران ابلاغ كرده است."
محمود كلهر بازيكن پيشين تيم فوتبال پرسپوليس و يكي از مربيان فعال مدارس فوتبال نيز در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت:" مدرسه اي فوتبالي با استانداردهاي لازم در ايران نداريم يا لااقل من نديده ام. نبود عوامل زيادي مدارس فوتبال ما را بي كيفيت كرده است، طوريكه تاكنون در فوتبال باشگاهي و ملي كشور تاثير بسيار ناچيزي داشته اند."
به هر حال از هفته ها پيش تبليغات مدارس فوتبال ستون هايي از صفحات روزنامه ها را به خود اختصاص داده اند و طي همين روزها درب بسياري از آنها به روي ثبت نام شدگان گشوده مي شود.
واقعيت موجود در مدارس فوتبال ايران نشان مي دهد كه اين مدارس در همه زمينه ها با استانداردهاي جهاني فاصله بسياري دارند و بيش از آنكه محلي براي آموزش و يادگيري دانش آموزان و نوجوانان و نونهالان باشندف محلي براي سرگرمي و تلف كردن اوقات فراغت آنهاست. نكته اي كه اكثر والديني كه فرزندانشان را به اين مدارس فرستاده اند به آن اعتراف مي كنند و پشيمانند از اينكه سه ماه از عمر فرزندانشان را بي حاصل به باد داده اند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]