واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استاندارفارس: تشكلهاي غيردولتي موردتوجه سياستهاي استعماري،استثماري و استحاله فرهنگي هستند تشكلها نبايد به ابزاري براي سياستهاي استحاله فرهنگي قرارگيرند
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
استاندار فارس گفت: حضور بانوان در تشكلهاي غيردولتي موجب ايجاد اعتماد به نفس در افراد جامعه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه فارس، مهندس سيدمحمدرضا رضازاده، در همايش شبكه ارتباطي تشكلهاي غيردولتي بانوان، اظهار داشت: اساساً انگيزه شكلگيري تشكلهاي غير دولتي و اينكه مردم بصورت خودجوش گرد هم ميآيند و زمينه فعاليتي را انتخاب و با همديگر تعامل ميكنند، به علاقه فطري همه انسانها به كار جمعي و مشاركت در امور اجتماعي برميگردد. چرا كه انسان موجودي است اجتماعي و هويت، شخصيت و استعدادهاي خود را در جمع پيدا ميكند و در واقع انسان نياز دارد كه براي بروز و رشد شخصيت خويش در جمع فعاليت داشته باشد. تا انسان در مجموعه يا گروهي فعاليت نداشته باشد، استعدادهاي ذاتي او بروز پيدا نميكند.
وي اولين دليل شكلگيري تشكلها كه هميشه در سراسر زندگي بشر همراه او بوده، را، نياز فطري انسانها دانست و گفت: اين نياز صفت كمال انسان نسبت به ساير موجودات است و از سوي ديگر نيز روحيه نوعدوستي انسان باعث ميشود كه انسانها نسبت به سرنوشت يكديگر بيتفاوت نباشند و هركسي كه به لحاظ فرهنگي كمال بيشتري داشته باشد، اين حس نوعدوستي در او قويتر است.
استاندار فارس يادآور شد: روحيه ايثار و از خودگذشتگي و اينكه انسانها يك نياز و يا نقصي را در بخشي از جامعه ميبينند و آن را احساس ميكنند، باعث ميشود اين آمادگي را داشته باشند كه رفاه، آسايش، وقت، مال و آنجا كه صحنههايي خطير پيش ميآيد حتي از جان خود نيز بگذرند تا بتوانند نياز همنوعان خود را مرتفع سازند و اين مجموعه عواملي است كه انسانها را نه در قالب يك تشكل رسمي يا دستوري و بخشنامهاي، بلكه به صورت خودجوش دور هم جمع ميكند.
وي انگيزههاي ديني و اعتقادي انسانها را از ديگر عوامل گرايش به سوي ايجاد تشكلها دانست و گفت: در تعاليم همه اديان الهي خصوصاً در ديانت اسلام نسبت به ورود به اينگونه فعاليتهاي خيرخواهانه و رفع نيازهاي جامعه و بيتفاوت نبودن نسبت به سرنوشت ديگران، سفارش شده تا آنجا كه از لحاظ اعتقادات ديني ما، كسي كه صبح كند و اهتمام به امور مسلمين نداشته باشد در مسلمان بودن آن هم بايد ترديد كرد.
مهندس رضازاده يادآور شد: احساس رضايتمندي كه در خود افراد ايجاد ميشود و اقناع روحي كه هركس با كار كردن براي ديگران پيدا ميكند، از جمله عواملي است كه باعث ميشود انسانها دور هم جمع شوند، مجموعهاي را تشكيل دهند، زمينه فعاليتي را انتخاب و در آن زمينه كار كنند كه حاصل آن تشكلهاي غير دولتي شكل گرفته در جامعه ميشود.
وي يادآور شد: در خصوص بانوان، تشكلها يك مزيت و عامل انگيزشي ديگري نيز دارند كه آن هم منعطف بودن كار و فعاليت در تشكلهاي غير دولتي است. چرا كه برخي بانوان به دليل تعهدي كه در كار دولتي بايد نسبت به دولت بسپارند و ساعات اصلي روز را مشغول كار در ادارات دولتي باشند، علاقهمند به كار دولتي نيستند. چون ممكن است به وظيفه اصلي كه براي خود قائل هستند تا كانون خانواده را گرم نگه دارند، صدمه وارد ميكند. بنابراين ممكن است بسياري از بانوان ضمن اينكه علاقهمند به فعاليتهاي اجتماعي هستند، اما ترجيح دهند اين فعاليتها را در مجموعهاي منعطف كه متناسب با شرايط و فرصت آنها باشد شكل دهند.
استاندار فارس تصريح كرد: امروز در اجتماعات بشري در همه دنيا تشكلهاي غير دولتي شكل گرفته و توسعه يافته كه در جامعه ما نيز اين تشكلها از ديرباز به صورت سنتي وجود داشته و اين اجتماعات خودجوش مردمي هميشه در جامعه ما بوده و آموزههاي ديني ما هم آن را تشويق كرده است.
وي يكي از نتايج حضور در تشكلهاي غيردولتي را ايجاد اعتماد به نفس در افراد جامعه عنوان و تصريح كرد: اين گونه افراد احساس ميكنند كه ميتوانند بيش از آنچه كه قبلاً بودهاند مفيد به حال جامعه و در سرنوشت خود موثر باشند و يك احساس مسئوليت جمعي نسبت به مسائل اجتماعي در شخصيت كساني كه در اين نهادها فعاليت ميكنند، به وجود ميآيد و بايد تلاش اين باشد كه بين اين تشكلها يك تعامل نظاممند با مجموعه دولتي ايجاد شود تا نسبت به همديگر همپوشاني داشته باشند.
به گزارش ايسنا، نماينده عالي دولت در استان فارس گفت: تشكلهاي غيردولتي خود را نبايد مثل دستگاه اداري ببينند و تصور كنند. البته دستگاههاي اداري و اجرايي بايد كمكها و حمايتهاي لازم را داشته باشند اما تشكل بايد نيازهاي خودش را در مجموعه جامعه مرتفع سازد، سرپاي خود بايستد تا خدمتي را به جامعه ارائه كند.
مهندس رضازاده تاكيد كرد: تشكل هاي غيردولتي بايد تحولات جديدي را در جامعه خلق كنند و راهكارهاي جديدي براي رفع يك مشكل ببيبند و خلاقيت و نوآوري در فعاليتهاي خود داشته باشند.
وي احساس امنيت اجتماعي و ثباتي كه در جامعه پيش ميآيد را، از ديگر ثمرات وجود تشكلهاي غيردولتي در جامعه عنوان كرد.
استاندار فارس يادآور شد: وجود تشكلهاي غيردولتي پديده مباركي است كه در جامعه ما و در كليه جوامع امروزي توسعه پيدا كرده اما هر پديده مباركي آفات و آسيبهايي نيز ممكن است داشته باشد.
مهندس رضازاده همچنين گفت: در فارس تشكلهاي بانوان هم به لحاظ تنوع فعاليت و هم به لحاظ گستردگي در سطح استان، توسعه خوبي دارد و غلبه فعاليتهاي فرهنگي اين تشكلها بر ساير زمينههاي فعاليت بيشتر است كه خصوصاً اغلب آنها به دليل اعتقادات قوي مردم ما تشكلهايي با زمينه فعاليتهاي مذهبي و فرهنگي شكل گرفتهاند.
وي به وجود 120 تشكل غيردولتي بانوان در سطح استان اشاره كرد و گفت: در طول سه سال گذشته بانك اطلاعاتي اين تشكلها ايجاد شده و افراد فعال در آنها شناسايي شدهاند و تعامل خوبي بين تشكلها با مشاوران امور بانوان در استانداري، فرمانداريها و دستگاهها وجود دارد كه اميداوريم با فعاليت تشكلها زمينه حضور بانوان در جايگاههاي مناسب با آنان فراهم شود و در اينصورت حركتهاي فمنيستي در جامعه ما به حاشيه رانده خواهد بود.
استاندار فارس خاطرنشان كرد: بايد توجه داشته باشيم امروز تشكلهاي غيردولتي مورد توجه سياستهاي استعماري و استثماري و استحاله فرهنگي هستند بخصوص در جوامعي كه ميخواهند متكي به خود بوده استقلال نظر و رأي داشته باشند و از فرهنگ مستقل خودشان دفاع كنند.
مهندس رضازاده با بيان اينكه نظام مقدس جمهوري اسلامي حرف تازهاي براي اداره جامعه بشريت مطرح كرده است، به اعضاي تشكلهاي غيردولتي بانوان استان سفارش كرد: در تعاملات با نهادهاي بينالمللي كه براي همكاري با اين تشكلها زمينهسازي ميكنند توجه داشته باشند تا خداي ناكرده تبديل به ابزاري براي سياستهاي استحاله فرهنگي آنها قرار نگيرند و در فعاليتهاي خود نيز بيشتر به كيفيت كار تا توسعه كمي فعاليتها توجه كنند.
انتهاي پيام
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]