واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پرسش و پاسخ (88980455)
شروين شهرياري*پرسش از آقاي ساعد طبسي: وضعيت شركت زامياد را با توجه به سودآوري مناسب و برنامه توليدات جديد چگونه ارزيابي ميكنيد؟
آخرين تحولات در مورد زامياد به برگزاري مجمع عمومي سالانه اين شركت در هفته گذشته بازميگردد كه برخي نكات مطروحه در اين جلسه در مورد وضعيت زامياد نقل به مضمون ميشود:
1 -مبلغ 5/10 ميليارد تومان (87ريال به ازاي هر سهم) ذخيره كاهش ارزش بابت قطعات بلااستفاده ميني بوسهاي گاز سوز (موجود در انبار) توسط شركت در صورتهاي مالي منظور شده بود كه مقرر شد اين ذخيره برگشت داده شده و قطعات براي ارزش گذاري كارشناس رسمي دادگستري و فروش در بازار ارجاع داده شود. بنابراين صورتهاي مالي سال 86 با مساله تجديد ارائه روبهرو خواهند بود.
2 - حجم توليد شركت در سال 86 نسبت به سال قبل 11درصد افزايش نشان ميدهد، در حالي كه ميانگين افزايش توليد خودروهاي تجاري در كشور در مدت مشابه 9درصد بوده است. رشد درآمد فروش «خزاميا» در سال 86 نيز معادل 45درصد محقق گرديده است.
3 - پيشرفت پروژه زامياد كاشان از 43درصد در ابتداي سال 86 به 72درصد در پايان سال رسيده و پيشبيني ميشود در نيمه دوم سالجاري در ابتدا خط رنگ كارخانه (كه از پيشرفته ترين مكانيزمهاي اين صنعت در كشور برخوردار است) به بهرهبرداري رسيده و مطابق آن با فاصله زماني حدود 3 ماه ساير خطوط توليد (از قبيل بدنه، مونتاژ و...) به تدريج به بهرهبرداري برسند. البته بايد توجه داشت تا زمان رسيدن به ظرفيت كامل (توليد 100هزار دستگاه محصول در سال) كماكان به حدود 3 سال زمان نياز خواهد بود. گفتني است خط رنگ پروژه كاشان در حال حاضر 87درصد پيشرفت كار دارد كه ميتواند مقارن با آغاز بهرهبرداري در فصل پاييز جبران كسري خط رنگ در گروه سايپا را نموده وبراي زامياد ارزش افزوده ايجاد كند.
4 - «خزاميا» درسال جاري پيشبيني رشد 37درصدي توليد نسبت به سال گذشته را داشته كه اين ظرفيت ربطي به پروژه كاشان نداشته و با امكانات فعلي، توليد شركت به 77200 دستگاه ميرسد. شايان ذكر است از اين حجم توليد، عمدهترين بخش به انواع وانت نيسان اختصاص دارد كه با 75هزار دستگاه، 97درصد از حجم توليد را تشكيل خواهد داد و مابقي به توليد انواع محصولات سنگين و نيمه سنگين تعلق دارد.
5 - در 3 ماه نخست سال جاري، شركت در مجموع 14840 دستگاه محصول توليد كرده كه نسبت به برنامه مصوب، حدود 10درصد عقب است، همچنين از بودجه فروش پيش بيني 3ماهه نيز حدود 7درصد فاصله دارد. مديريت پيشبيني كرد كه با افزايش همكاري تامينكنندگان قطعات و مواد اوليه، اين عقب ماندگي در فصل تابستان جبران شود.
6 - شرايط سياسي و تحريمهاي موجود، روابط با شريك تجاري (شركت ايويكو) و مبادلات بانكي خارجي را براي زامياد دشوارتر كرده است و البته شركت در حال رايزني براي ايجاد قراردادهاي بلند مدت براي رفع اين مسائل است. البته در محصول وانت كه عمدهترين بخش توليد شركت را تشكيل ميدهد، هيچگونه وابستگي به خارج وجود نداشته و تنها در مورد محصولات سنگين و نيمه سنگين (به ويژه اتوبوس و كاميون) بين 55 تا 90درصد وابستگي خارجي وجود دارد. گفتني است مشكلات تحريمها در مورد تكميل پروژه كاشان نيز موثر بوده، اما بيش از هر چيز افزايش نرخها و تورم و كمبود نقدينگي زامياد بر كار پيمانكاران اين پروژه تاثير منفي گذاشته است.
7 - شركت برنامه انتقال كارخانه به كاشان پس از تكميل پروژه را در يك افق زماني بلند مدت در دستور كار دارد كه در صورت اجرا، كارخانه تهران تعطيل شده و برنامه فروش داراييهاي ثابت در دستور كار قرار خواهد گرفت. البته اين مساله بستگي به توجيه اقتصادي و نظر مديريت دارد و برنامه دقيق آن در آينده اعلام خواهد شد.8- در 3 ماه نخست سال جاري، مطابق الزامات شوراي عالي سياست گذاري خودرو، محصولات زامياد به قيمت سال گذشته به فروش رسيده است. اين مساله با توجه به افزايش شديد قيمت مواد اوليه و قطعات تاثير منفي بر سودآوري شركت دارد. البته مديريت زامياد براي حل اين مساله راهكار افزايش حجم و ايجاد تنوع در توليد در كنار استفاده از موتورهاي ديزلي (كه تا كنون قيمت گذاري نشده) را در دست اجرا دارد، ضمن آنكه اقدامات لازم جهت مذاكره با وزارت صنايع به منظور تصويب سريع افزايش نرخ فروش محصولات در جريان است.
9 - «خزاميا» 626ريال سود نقدي به ازاي هر سهم خود بين سهامداران تقسيم كرد كه البته قصد دارد در سال جاري با اجراي افزايش سرمايه حدود 66درصدي از محل انباشته و آورده نقدي و مطالبات سهامداران، نقدينگي لازم جهت فعاليت و تكميل پروژه كاشان را تامين كند.
[email protected]
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]