واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شوراي عالي سلامت؛ ششمين جلسه، همچنان روي خط ترديد
عمومي- گروه سلامت:
ششمين جلسه شورايعالي سلامت و امنيت غذايي پس از ماهها وقفه، با موافقت معاون اول رئيسجمهور تشكيل ميشود.
درحالي كه بسياري از كارشناسان درباره وظايف آن و نيز ضمانت اجراي مصوبات آن، سؤالاتي را مطرح ميكنند.
داستان شورايعالي سلامت- شورايي كه تاكنون و در ۲ دوره دولت، تنها ۵ بار تشكيل جلسه داده است- به سال ۸۳ بر ميگردد.
زماني كه به استناد بند الف ماده ۸۴ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، قرار شد شورايي با رياست رئيسجمهوري، دبيري وزير بهداشت و با عضويت ۱۵ وزير و رئيس سازمانهاي مرتبط با مباحث سلامت و امنيت غذايي تشكيل شود.
بر همين اساس، آبان ماه ۸۴ بالاخره مقدمات تشكيل اولين جلسه فراهم شد و مصوبات اولين جلسه، تشكيل سازمان غذا و دارو براي سياستگذاري و برنامهريزي در زمينه مواد غذايي و توزيع مناسب يارانه مواد غذايي بود.
سازماني كه هنوز پس از گذشت ۳ سال خبري از آن نيست.
دومين و سومين جلسه اين شورا نيز در سال ۸۴ برگزار شد. در دومين جلسه طبق ماده ۸۷ قانون برنامه چهارم توسعه، وزارت بهداشت و ساير دستگاههاي ذيربط مكلف شدند تا برنامه چهارم برنامههاي جامع كاهش رفتارهاي جنسي پرخطر، كاهش خطرات و زيانهاي فردي و اجتماعي اعتياد، پيشگيري و درمان بيماري ايدز و نيز برنامه كاهش بار بيماريهاي رواني را تدوين و به اجرا درآورند.
در اواخر سال ۸۴ شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي در سومين جلسه خود تصويب كرد كه روغنهاي سالم جايگزين روغنهاي مضر شود و اين آخرين جلسه شوراي عالي سلامت در دولت هشتم بود.
اما با آغاز به كار دولت نهم، بيش از ۸ ماه طول كشيد تا دولت تصميم به برگزاري اين شورا بگيرد؛ آن هم در شرايطي كه نظر دولت جديد، ادغام شوراهاي اينچنيني و حذف موازيكاري بود.
در چهارمين جلسه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كه به رياست محمود احمدينژاد تشكيل شد، بر استفاده هر چه بيشتر از ظرفيت گسترده صدا و سيما براي ارائه آموزشهاي عمومي در راستاي افزايش شاخصهاي مربوط به سلامت عمومي تاكيد شد.
در اين جلسه، همچنين با بررسي ميزان قند و شكر مصرفي در كشور و ضررهاي مصرف زياد اين محصول مقرر شد نسبت به تهيه برنامه جايگزيني محصولات مشابه و بيضرر مثل كشمش و خرما در مصارف روزمره عمومي اقدام شود.
مصوبه ديگر اين جلسه، ممنوعيت فروش جوش شيرين به نانواييها بود تا همه نانواييهاي كشور از خمير مايه استفاده كنند.
در پنجمين جلسه شوراي عالي سلامت نيز كه مهرماه ۸۶ برگزار شد، اعضاي جلسه به بررسي وضع غنيسازي آرد در كشور، طرح كاهش ضررهاي مصرف روغن نباتي و نوشابههاي گازدار و همچنين واردات مواد خوراكي پرداختند.
در جلسه مذكور شوراي عالي سلامت، با دستور رئيسجمهوري مقرر شد براي كاهش ضررهاي مصرف روغن نباتي در كشور، كميتهاي با عضويت وزيران بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، صنايع و معادن و بازرگاني براي تجديد نظر در استانداردهاي توليد روغن نباتي تشكيل شود.
شوراي عالي سلامت همچنين مقرر كرد براي كاهش ضررهاي مصرف نوشابههاي گازدار ضمن اطلاع رساني گسترده به مردم درباره مضرات اين نوشابهها، در ادارات و دستگاههاي دولتي، ساير مواد خوراكي بيضرر جايگزين نوشابههاي گازدار شود، ضمن اين كه مؤسسات و ادارات دولتي موظف به استفاده ازروغنهاي مايع و نمك تصفيه شده يددار براي طبخ غذا شدند.
در مصوبات اين جلسه همچنين بر ممنوعيت مصرف دخانيات در فضاي بسته تاكيد شد؛ مسئلهاي كه در قانون جامع مبارزه با دخانيات بر آن تاكيد شده بود.
و حالا قرار است ششمين جلسه تشكيل شورايعالي سلامت و امنيت غذايي برگزار شود درحاليكه كارشناسان ميگويند نگاهي به مصوبات جلسات گذشته نشان ميدهد بسياري از اين مصوبات بهطور كامل اجرا نشده است.
بهعنوان مثال، مدير كل سابق دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت از اجرايي نشدن بخشنامه منع توزيع نوشابه در ادارات خبر داد و گفت: با تنزل جايگاه دفتر بهبود تغذيه در وزارت بهداشت، توجه به تغذيه سالم مردم در سطح ملي كمرنگ شده است، بهطوري كه اكثر ادارات دولتي بخشنامه منع توزيع نوشابههاي گازدار قندي را اجرا نميكنند.
او همچنين با اشاره به اين كه اجراي طرح ملي غني سازي آرد با آهن و فوليك اسيد نيز در نيمي از استانها متوقف شده است، ادامه داد: اين سهلانگاريها وزارت بهداشت را مجبور به صدور بخشنامههاي جديد كرده است.
تاريخ درج: 2 تير 1387 ساعت 18:11 تاريخ تاييد: 2 تير 1387 ساعت 22:05 تاريخ به روز رساني: 2 تير 1387 ساعت 22:03
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]