واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: گفتوگو با ليلا رجبي،نايب قهرمان پرتاب وزنه اروپا:شايد مربيان ايرانى بايد بيشتر بياموزند
شبنم شكوريان- شايد هيچكس نمىتوانست تصور كند كه تتسيانا اليوشون چاكنا ورزشكار 24 ساله رشته پرتاب وزنه بلاروس، نايب قهرمان پرتاب وزنه اروپا و دارنده عنوان پنجمىجوانان جهان روزى به عنوان يكى از ورزشكاران ايرانى براى گرفتن سهميه المپيك پا به ميدان نهد و مسئولان هم از آمدنش استقبال كنند اما بعد از اينكه وى در مسابقات قهرمانى كشور در تيم مخابرات بوشهر قرار گرفت و با پرتاب 16 متر و 13 سانتى متر ركورد ايران را تغيير داد، مسئولان فدراسيون دووميدانى ايران كه از طريق پيمان رجبي(همسر وي) از اين ماجرا با خبر شده بودند بلافاصله تلاش كردند كه از فدراسيون جهانى دووميدانى اجازه بگيرند تا اين ورزشكار با تابعيت ايران در مسابقات بينالمللى شركت كند، از آن جا كه اين فرآيند به زمان زيادى نياز داشت پيش بينى نمىشد كه ليلا بتواند در «المپيك پكن» براى ايران وزنه پرتاب كند، اما با همكارى فدراسيون جهانى و فدراسيون دو و ميدانى «بلاروس»، خيلى زودتر از آنچه كه تصور مىشد با تغيير تابعيت ليلا رجبى موافقت شد و فدراسيون جهانى دووميدانى در اواخر اسفندماه اعلام كرد كه تتسيانا اليوشون چاكنا مىتواند از اين به بعد با نام ليلا رجبى و براى ايران در مسابقات شركت كند. در حالى كه ليلا خودش را براى شركت در مسابقات تايلند و ويتنام آماده مىكردتا با رقابت در اين دو دوره از مسابقات سهميه المپيك را كسب كند دچار آسيب ديدگى شد تا فرصت شركت در اين دو دوره از مسابقات را از دست دهد با اين وجود او معتقد است كه هنوز زمان لازم براى گرفتن سهميه المپيك وجود دارد و او مىتواند پس از بهبودى سهميه بگيرد.
مىگويند كه به دليل آسيب ديدگى دستت قادر نيستى در مسابقات تايلند شركت كني. مشكل آسيبديدگىات چيست؟
بله قرار بود كه من در اوايل تيرماه در مسابقات تايلند و ويتنام شركت كنم اما دستم كمىآسيب ديده و پزشك تيم معتقد است فعلا بهتر است از اين رقابتها صرف نظر كنم.
با اين وجود آيا مىتوانى سهميه بگيري؟
به طور حتم تمام تلاشم را به كار مىبرم تا در چند تورنمنت باقى مانده تا المپيك سهميه بگيرم.
حتما مىدانى كه زنان ايرانى براى نخستين بار است كه در 2 رشته تكواندو و قايقرانى به المپيك راه پيدا كردهاند و اگر تو هم بتوانى سهميه بگيرى نخستين زن در تاريخ ايران هستى كه در دو و ميدانى به المپيك رسيده. در صورت كسب سهميه فكر مىكنى كه مىتوانى مدال بگيري؟
در المپيك براى كسب مدال به ركوردى بهتر از 19 متر و 20 سانتىمتر نياز است. در حال حاضر ركورد من نزديك به 17 متر است و بعيد است كه در اين فاصله زمانى كم مانده به المپيك بتوانم 5/2 متر ركوردم را افزايش دهم. البته من در تمريناتم به دفعات بيشتر از 19 متر پرتاب كردهام، اما بعيد است در المپيك به چنين ركوردى برسم. با اين وجود من سعىام را مىكنم.
با توجه به اينكه چند ماهى است در ايران مسابقه مىدهى به نظرت سطح ورزش و امكانات در بلاروس نسبت به ايران چه طور است؟
به دليل طولانى بودن تاريخچه ورزش در بلاروس، وضعيت بهتر است. البته از لحاظ وجود تجربه، مربيان كاربلد و با دانش، نه از لحاظ امكانات. در بلاروس زنان بيشتر ورزش مىكنند. مربى زياد است و به همين خاطر مردم بيشتر به ورزش روى مىآورند.
در كشورهاى ديگر اروپايى كه سفر كردي، اوضاع چه طور بود؟
در كشورهاى ديگر اروپايى نيز همين طور بوده متلا در شوروى سابق بيشتر از 100 سال دووميدانى به صورت حرفهاى انجام مىشده، و هم اكنون در كشورهاى جزء شوروى سابق نيز وضعيت خوب است.
ورزش زنان در ايران را چه طور مىبينى ؟
ورزش زنان در ايران وضعيت خوبى دارد. زنان ايرانى امكانات زيادى دارند. يكسرى از زنها مثل ليلاابراهيمىاستفاده مىكنند و در آسيا مدال مىآورند و يك سرى از آنها نيز نسبت به اين همه وسايل پيشرفت بى تفاوت هستند. با اين حال دختران زيادى در دو وميدانى زنان نتايج خوبى مىگيرند.
به نظرت امكانات در ايران نسبت به كشورهاى ديگر چه طور است؟
در كشورهاى ديگر امكانات بيشتر است وآن هم به دليل اينكه زنان اروپايى مدت زيادى است كه در اين رشته فعال هستند ولى در ايران تازه سه، چهار سال است كه اين رشته راهاندازى شده. در بلاروس هم وقتى دووميدانى زنان شروع شد، هيچ امكاناتى نبود. البته هم اكنون در ايران امكانات خيلى خوب است و حتى مىتوان گفت از حال حاضر بعضى از كشورهاى قدرتمند نيز بهتر است، سالنهاى بدنسازي، پيست و ... اكثرا خوب هستند و فقط بايد از آنها استفاده شود. هماكنون در بوشهر يك سالن بدنسازى با لوازم بسيار خوب داريم كه حتى در پايتخت بلاروس هم نيست ولى كسى استفاده حرفهاى از آنها نمىكند. در آكادمىتهران، امكانات بسيار بالاست ولى استفاده از آنها كم است.
كمبودهاى دووميدانى زنان ايرانى را در چه چيزهايى مىبينى ؟
تجربه كم بانوان و كمبود مربى خوب، باعث تفاوت دووميدانى ايران و اروپا شده است. در ايران بايد اول مربيان را آموزش داد. ما تا مربيان خوب نداشته باشيم، ورزشكار خوب هم نداريم. بايد از دانش مربيان بزرگ دنيا استفاده كنيم، آنها را به ايران بياوريم و مربيان ايرانى را آموزش دهيم.البته در اين خصوص نبايد از استعداد و توانايى ورزشكاران ايران نيز بى تفاوت بگذريم. گاهى اوقات با وجود مربيان خوب، نتايج بدى حاصل مىشود يا بالعكس. بايد براى پيشرفت، تمام فاكتورها را با هم ارتقا داد.
با حجاب مشكلى نداري؟
نه اصلا من حالا يك مسلمان هستم و حجاب قسمتى از زندگى من است. به هيچ وجه با حجاب مشكلى ندارم و به راحتى آن را پذيرفته ام.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 782]